ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:234/1040)

Ciasto z kawałkami czekolady i kruszonką 140

wypieki . Chłopcy chcieli coś słodkiego, ja nie bardzo miałam czas, żeby robić ciasto czasochłonne, więc postanowiłam zrobić to. Dodałam tylko kandyzowane owoce, bo wszystkim bardzo smakują. Ciasto proste w wykonaniu, szybkie, zamiast czekoladowych chipsów można dodać posiekaną gorzką czekoladę. Kruszonka rewelacyjna, po upieczeniu chrupiąca. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Keksówka: 11 x 21 cm Składniki na kruszonkę(...)stopni. 4. Łyżką przełożyć ciasto, wierzch w miarę wyrównać i wysypać kruszonkę. Piec 55- 60 minut. Czy upieczone sprawdzić patyczkiem. 5. Zaraz po upieczeniu gorące ciasto posypać pozostałymi chipsami czekoladowymi lub posiekaną czekoladą i cukrem pudrem. Odstawić do wystudzenia :-) Smacznego

kruche babeczki
Babka – po prostu – wg Aleex 132

znaleźć czas na zrobienie czegoś dobrego dla chłopaków. Skorzystałam z przepisu Krystyny911 i postanowiłam upiec babkę. Receptura jest banalna, składniki powszechnie dostępne, więc cóż łatwiejszego? Szybciutko rozmieszałam ciasto, dodałam mąkę, dosypałam płatki czekoladowe. Przygotowałam foremkę i z ciastem wsadziłam ją do piekarnika. I co? I okazało się, że popełniłam błąd. Nie wiedziałam, że ciasto naprawdę sporo rośnie podczas pieczenia(...)masy jajecznej dodawać partiami mąkę i delikatnie mieszać trzepaczką rózgową lub szpatułką. 4. Gdy mąka jest już dobrze wymieszana z masą jajeczną, dodać płatki czekoladowe, ciągle mieszając. 5. Na końcu dolać olej. Delikatnie wymieszać. 6. Ciasto przełożyć do foremki (może być foremka keksowa lub babkowa z kominkiem). 7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, na ok. 50 -60 minut

W mojej kuchni
Czekoladowy tort dla wojownika 143

Warto się jednak na niego skusić, jeśli lubicie czekoladowe smaki. Mus bowiem wyszedł cudownie delikatny, i w połączeniu z biszkoptem rozpływa się w ustach. Ciężko oprzeć się dokładce... Tort czekoladowy Lego Ninjago Składniki: (na tortownicę o średnicy 26 cm) biszkopt: 7 jajek 265 g cukru 45 g mąki ziemniaczanej 130 g mąki pszennej 45 g kakao krem: 750 ml śmietany(...)czarny marcepan Białka ubić na sztywno, pod koniec partiami dodając cukier. Po jednym dodać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.  Mąki przesiać z kakao, partiami dodawać do ciasta, miksując na najniższych obrotach miksera. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do niej ciasto, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 60-70 minut. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Ostudzony

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki na Halloween 179

Co prawda nie świętujemy Halloween, ale zawsze jest to okazja do szaleństwa w kuchni. Ostatnio sprawdzają się u nas babeczki, dlatego też upiekłam pyszne babeczki z

Z miłości do słodkości
Ciasto czekoladowo-orzechowe. 232

Witajcie Kochani. Dziś zapraszam na pyszne, soczyste, puszyste ciasto jogurtowe z czekoladą i orzechami. Bardzo proste w przygotowaniu, bardzo aromatyczne i pyszne. Bardzo polecam! Składniki na ciasto czekoladowo-orzechowe: na formę o średnicy 24 cm 80 g masła 120 g czekolady gorzkiej (lub 100 g czekolady Bajkowej i 20 g czekolady gorzkiej) 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 2 jajka(...)rondelku z czekoladą, studzimy. Następnie dodajemy jogurt naturalny, jajka cukier i miksujemy na gładką masę. Teraz dodajemy mąkę wymieszaną z orzechami i proszkiem do pieczenia , dokładnie mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do temperatury 175-180°C piekarnika. Pieczemy około 40-45 minut, na koniec sprawdzamy patyczkiem, czy się upiekło. Studzimy. Przed

Rozpustne gotowanie
Kopiec kreta na święta 105

  Wielkanocno-wiosenne wypieki Agaty doskonale reprezentuje kopiec kreta, który nie tylko wspaniale smakuje, ale też pięknie dekoruje, również świąteczny stół. Przekonajcie się sami, że warto

KulinarneImpresje.pl
Murzynek pełen wiśni 168

Murzynek pełen wiśni tak naprawdę powstał poprzez inspiracje przepisem z bloga przepisyjoli.com . Mając w domu jeszcze domowy dżem wiśniowy postanowiłam go wykorzystać do murzynka pełnego wiśni

Ciasta z tradycjami
Brownie z Buraka z Malinami 211

Na słowo "Brownie" ja i Młody od razu się uśmiechamy. Na hasło "Brownie z buraka" uśmiechnęłam się tylko ja :) Całkiem przypadkiem wpadłam na to brownie na

Blondynka Gotuje
Wiśniowo-korzenne ciasto świąteczne 774

100 g gorzkiej czekolady (70 $) 3 jajka 100 g cukru 100 g maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 20 g kakao Słoik (720 ml) wiśni Opakowanie

Luźna Kuchnia
Tarta czekoladowa 128

Składniki: Spód: 0,5 kostki masła niesolonego 0,5 szkl cukru pudru szczypta soli 2 szkl mąki pszennej 2 żółtka 2 łyżka zimnego mleka lub wody

Luźna Kuchnia
Sernik SNICKERS 462

Masę serową podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać masło orzechowe i wymieszać mikserem, do drugiej dodać roztopioną czekoladę i również wymieszać. 7. Na spód w blasze wyłożyć czekoladową masę i wyrównać. Na wierzch wyłożyć masę orzechową i wyrównać ( patrz FILM ). Wierzch posypać orzeszkami. 8. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 210C na funkcji góra – dół przez(...)uchylonych drzwiczkach przez około 30 minut. Następnie wyjąć go do całkowitego ostygnięcia i wstawić go do lodówki na parę godzin. 9. Schłodzony sernik ostrożnie wyjąć z blaszki (nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy) i położyć na paterze. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce, przelać ją do woreczka (rękawa cukierniczego), odciąć brzeg i udekorować nią wierzch sernika (jeśli nie mamy

Mała Cukierenka
Sernik gotowany 150

Masa serowa : jajka - 3 szt cukier - 200g masło lub margaryna - 150 g ser biały - 730 g budyń waniliowy - 64 g ( jedno opakowanie ) mleko - 75 ml Dodatkowo : Polewa czekoladowa -1 opak Przygotowanie: Ciasto: Roztopić masło w rondelku, lekko ostudzić, dodać jogurt wymieszać. Następnie wsypać kakao i cukier. Ocet połączyć z sodą, wlać do ciasta, dokładnie wymieszać. Przesiać mąkę do masy, zagnieść(...)części. Przekładanie ciasta: Na spód tortownicy ułożyć upieczony placek i wylać masę serową, przykryć drugim plackiem. Tak samo postąpić z resztą masy i plackami. Przygotować polewę czekoladową według przepisu, polać nią ciasto, schłodzić w lodówce. Udekorować według uznania. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml

Kuchnia Danusi
Krajanka jagodowa na czekoladowym spodzie 220

Krajanka jagodowa na czekoladowym spodzie. Ulubione ciasto na lato. Lekkie i puszyste. Pyszna, domowej roboty jagodowa galaretka nadaje ciastu orzeźwiający smak. Krajanka jagodowa znika w mgnieniu oka. U mnie w domu wszyscy lubią owocowe krajanki, a ciasto z domową galaretką jest najlepsze! Do ciasta można wykorzystać mrożone jak i świeże jagody. Ja robię czystki w zamrażalce na tegoroczne zapasy. Właśnie(...)Resztę kremu rozsmaruj na wierzchu i wstaw do lodówki. Kiedy galaretka zacznie tężeć wylej na słodzone ciasto. Wstaw do lodówki na godzinę. Po godzinie można ciasto pokroić na porcje. The post Krajanka jagodowa na czekoladowym spodzie appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Czekoladowiec z wiśniami i galaretką 128

Dzisiejsza moja propozycja to ciasto mocno czekoladowe z wiśniami. Czekoladowiec pomimo tego , że jest z gorzkiej czekolady i ma dość mało cukru w sobie , nie jest bardzo gorzkie ( to informacja dla tych co nie jedzą tego, co nie słodkie ;)) . Zdecydowanie polecam miłośnikom czekoladowych pyszności. Spód: 1/2 szkl. mąki 15 dag gorzkiej czekolady 15 dag masła 3/4 szkl. cukru pudru(...)połączą. Żółtka utrzeć z połową cukru i nie przerywając ucierania, powoli wlać wystudzone masło z czekoladą, potem dodać przesianą mąkę wymieszaną z sodą oraz kakao. Na koniec wmieszać w ciasto sztywną pianę z ubitych białek z dodatkiem cukru. Gładkie ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm. Piec ok. 40 - 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C Upieczone ciasto

Różne smaki w kuchni
Owsiane ciasto czekoladowo-pomarańczowe z migdałami 189

także pójść na długi spacer, gdy ulice rozświetlają już świąteczne iluminacje. Wtedy robi się tak magicznie, a tę magię przenoszę do swojej kuchni. I tak ostatnio powstało proste czekoladowo-pomarańczowe ciasto z migdałami. Oblałam je dodatkowo lukrem pomarańczowym na bazie erytrytolu, czyli mniej słodkim i mniej kalorycznym niż jego klasyczna wersja.   Składniki na tortownicę o średnicy

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania