Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy do połączenia składników. Przekładamy na podsypaną mąką deskę i zagniatamy przez chwilę (2-3 minuty). Możemy zrobić herbatniki maślane, lub czekoladowe. Dzielimy ciasto na dwie połowy i do jednej z nich dodajemy 2 łyżki kakao i zagniatamy dokładnie. Każdą część ciasta owijamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po schłodzeniu
NiuniokiKiedy tylko zalegają mi w domu przejrzałe banany piekę to pyszne ciasto bananowo – czekoladowe bez cukru .Polecam ,zawsze wychodzi. Składniki: na małą keksówkę 3 bardzo dojrzałe banany, skórka może być czarna Sok z cytryny 125 g masła ,roztopić ,przestudzić 1 szklanka migdałów mielonych O,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ladylaura.Piękne i pyszne ciasto mega czekoladowe dla wszystkich wielbicieli czekolady. Tutaj jest jej dużo i dzięki temu jest obłędne w smaku, polecam gorąco. Robi się szybko i znika szybko przy kubku koniecznie gorzkiej kawy czy herbaty, polecam. Bardzo czekoladowe brownie z czekoladą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieCzekoladowo-pomarańczowe ciasto Bożonarodzeniowe Każdego roku staram się upiec coś nowego... w tym roku moją uwagę przepis Madameedith ... Genialna babka ... Oliwa z oliwek dodaje wilgotności.....mocno pomarańczowa, pyszna na drugi jak i na trzeci dzień Okazała się absolutnym hitem tegorocznych świat.... Nasączona likierem pomarańczowym Przepis praktycznie nie zmieniony. 175 ml oliwy z oliwek 70 g mielonych orzechów laskowych
Piekarz-Kucharz-GarkotłukŚwiąteczne cupcakes są po protu urocze. Ostatnio pokazywałam Wam babeczki-czapeczki Mikołaja ( klik ), dziś przedstawiam wersję choinkową, ale to nie ostatni pomysł w tym roku. Baza to czekoladowo-pomarańczowe ciasto, do którego dla wzmocnienia smaku dodałam posiekanej, gorzkiej czekolady i kandyzowaną skórkę z pomarańczy. Dekoracyjna choinka na czubku babeczki zrobiona z zabarwionego zielonym barwnikiem spożywczym kremem na bazie mascarpone, który
Słodkie inspiracjezmiksowaną żelatynę w wodzie (wg przepisu na opakowaniu - wymieszana z zimną wodą i wrzątkiem). Przekładamy kremówkę na biszkopt, przykrywamy drugim biszkoptem i ponownie nasączamy. Chłodzimy w lodówce. Polewamy ciasto polewą czekoladową. Przepis znalazłam tutaj
Aga w kuchniCzyli coś pysznego na świąteczny stół dla każdego roślinożercy, i nie tylko. Ciacho jest bez glutenu, bez nabiału i bez jajek, pyszne i zdrowe, i co
Roślinna - blog wegańskiLubicie horrory? Ja nie bardzo. W ogóle nie lubię się bać. Jako dziecko oglądałam z Siostrą program, w którym grupka dzieciaków opowiadała sobie straszne historie. Ona
Pożeraczka, czyli raz adobrzeutracie wagi radziłbym jednak ograniczyć się do garści dziennie). A do tego mają naprawdę wiele zastosowań w kuchni. W przepisach na blogu pojawiają się często, i tak mamy: Ciasto czekoladowo-karmelowe. Ciastka oreo. Dzisiaj w nowej odsłonie, która zupełnie mnie zaskoczyła – jako ser . Dieta paleo oraz dieta samuraja ograniczają stosowanie nabiału. Przekonałem się już, że pomysłowość ludzka
PaleoLifeW sklepie wypatrzyłam nowość – proszek do pieczenia, pewnej popularnej firmy, ale z szafranem. Następnym razem do zwykłego proszku do pieczenia dodam szafran, ale w
Szybko Tanio SmaczniePoduszkowiec Widziałam to ciasto na wielu blogach i zawsze wydawało mi się, że po prostu musi być trudne do wykonania. No bo jak zrobić niby te
RelaxtimeTort mega czekoladowy Tort Sachera Brownie z solonym karmelem
Biały fartuszekjesienny pomysł wykorzystania dyni w swoich wypiekach. M oje babki kuszą jeszcze aksamitnym kremem a u Agnieszki przesyłają słodkie całuski. Nie tak dawno piekłyśmy razem ciasto mocno czekoladowe i już mamy kolejny pomysł na wspólny wypiek więc zaglądajcie do nas żeby niczego nie przegapić! Jak widzicie znowu nasze pieczenie skończyło się pysznie i pięknie, na osłodę ponurego, mokrego tygodnia, który
Smaczna Pyzanowość od Dalkowski - likier waniliowy. Na pewno znacie adwokat tejże marki. Od niedawna możemy posmakować także innych likierów - wspomniany już waniliowy oraz czekoladowy i truskawkowy. Z likierem czekoladowym zrobiłam ciasto , z truskawkowym planuję coś na jutro ( przepis w poniedziałek ). Klasyczny adwokat raczej skonsumuję solo ;) Składniki: 400 ml lodów waniliowych 200 ml zimnego mleka 100 ml schłodzonego
kolorowotorcikowodoskwiera wysoka temperatura ale jeść trzeba. Niebawem zaproszę Was na kakaowy budyń jaglany z sezonowymi owocami, na cukinie zapiekane z bryndzą i pomidorami oraz na coś słodkiego czyli ciasto podwójnie czekoladowe z owocami. Koniecznie wpadnijcie na bloga w poniedziałkowy poranek ! wówczas rozpocznie się konkurs dotyczący kasz wszelkich a nagrodą będzie... sami zobaczycie! Miłego popołudnia Kochani
Dzieje kuchennej Wiewióry