TRUSKAWKAMI LINK 4. CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. RUSKIE KOTLETY LINK 6. ZAPIEKANKA JAGLANA POD SEROWĄ PIERZYNKĄ LINK 7. CZEKOLADOWO KOKOSOWE CIASTO "STYROPIAN" LINK 8. KOTLECIKI Z KASZY JAGLANEJ I JAJEK LINK 9. TRUSKAWKOWY KOKTAJL NA BAZIE HERBATY LINK 10. JAGLANKA CZEKOLADOWO ORZECHOWA Z BANANEM LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzuZrobiłam zawijaniec na wzór takiego "czekoladowego", który u mnie w domu był pieczony z mieszanką kakao, orzechów i cukru. Pozmieniałam po swojemu, jest bez cukru i dzięki karobowi ciasto smakuje naprawdę czekoladowo ;) Ja upiekłam na święta jeden, ale z tego przepisu wyjdą dwa upieczone w tradycyjnych keksówkach lub trzy, jeśli macie nieco mniejsze foremki. Ciasto tradycyjnie orkiszowe pełnoziarniste z niewielkim
FitKotmargaryną i wysypać bułka tartą. Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 40/ 45 minut do suchego patyczka . Krem jogurtowy ubić z jogurtem i mlekiem . Krem czekoladowy ubić z mlekiem. Ciasto przeciąć na 3 części z tym że górną warstwę ścinamy mniejszą . Górną ściętą część ciasta kruszymy tak jak robimy przy kopcu kreta. Dolny krążek smarujemy połową kremu jogurtowego(...)przykrywamy drugim krążkiem. Wierzch smarujemy resztą kremu . Boki i rant torcika posypujemy pokruszonym ciastem. Szpryckę napełniamy kremem czekoladowym i dekorujemy tort. Do dekoracji można użyć gotowych kwiatków cukrowych. Pyszne i proste w wykonaniu . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiligdyż konfitura Owoce Leśne świetnie przełamała słodycz deseru :) Wszystkich zapraszam na fan page bloga na portalu Facebook, tam dzieje się wszystko wcześniej :) - A to link -----> BlondynkaGotuje Biszkopt czekoladowy: 6 jajek 150 g cukru drobnego do wypieków 115 g mąki pszennej 25 g kakao 40 g masła, roztopionego i wystudzonego Krem porzeczkowy: 250 ml śmietanki kremówki 36% 1 łyżka(...)koniec wlałam rozpuszczone masło i wmieszałam je w masę, którą wyłożyłam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze ok.180 stopni przez ok. 30 minut. Po upieczeniu ciasto odłożyłam do całkowitego wystudzenia. KREM PORZECZKOWY: Kremówkę ubiłam na sztywno, pod koniec ubijania dodałam cukier puder. Następnie serek mascarpone i mus z czarnej porzeczki, zmiksowałam szybko do połączenia się składników. Masę
Blondynka GotujeMiętowe hasło nie zostało odwołane, dlatego pozwoliłam sobie przygotować ciasto czekoladowo-miętowe ;) Nie korzystałam tu z jakiegoś konkretnego przepisu. Powstał w mojej głowie w trakcie samej realizacji. Wszystkiego było "na oko" i nieźle się natrudziłam, żeby opisać swoje poczynania poniżej. Ale udało się :) Ciasto jest niezwykle smaczne, bo i samo połączenie mięty z czekoladą z zasady jest bezbłędne. Konsystencją plasuje(...)pieczenia. Listki mięty drobno posiekać. Jajka z solą ubić mikserem na puszystą masę, następnie powoli dodawać masę czekoladową, mąkę z proszkiem do pieczenia i miętę. Wymieszać. Dno formy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać do niej ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 35-40 minut
zadanie-gotowanieOstatnio piekę trochę mniej słodkości, przez co jest ich mniej na blogu. Ale mam nadzieję, że spodoba Wam się przepis na to pyszne ciasto. Spodem jest
Z miłości do słodkościpokroić i również dodać je do rozpuszczonych galaretek. Gdy masa zacznie tężeć (na co trochę trzeba będzie poczekać), rozprowadzić ją na biszkopcie w blaszce i przykryć drugim blatem ciasta. Krem czekoladowy: 8. Wafelki pokruszyć. Nutellę trochę podgrzać i dodać do niej wafelki, wymieszać. Krem rozprowadzić na biszkopcie w blaszce. 9. Do masy budyniowej dodać masło i przez chwilę ucierać mikserem(...)powstanie jednolity, gładki krem. Rozprowadzić go po kremie czekoladowym w blaszce, wyrównać. 10. Galaretkę morelową rozpuścić w około 2/3 szklanki wody. Gdy zacznie tężeć, posmarować nią wierzch ciasta (to będzie cienka warstwa). Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin (najlepiej na całą noc). Podawać pokrojone na prostokąty. Udanych wypieków
Mała Cukierenkapapierem do pieczenia i przelewamy naszą masę. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40-45 minut. W wersji mniej fit po przestudzeniu ciasto można polać polewą czekoladową Smacznego ODCHUDZONE CIASTO MARCHEWKOWE Lubicie ciasta z marchewką? Ja uwielbiam Najczęściej piekę muffinki, bo te robi się dosłownie w kilka chwil. Ale na specjalne okazje też sięgam po pyszne ciasta marchewkowe
Słodkie okruszkiTo już ostatni moment na przygotowanie dojrzewającego ciasta na piernik staropolski. Przygotowuję go od kilku lat i jestem tym ciastem zachwycona. Z ciasta piekę 3 pierniki
Kulinarne Fantazje Marioliczekoladę, podgrzewamy i mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Polewę odkładamy do wystudzenia *** *** Ciasto wyjmujemy z zamrażalki, delikatnie wyjmujemy z foremki i zdejmujemy folię spożywczą *** *** Po wyjęciu z zamrażalki ciasto oblewamy polewą czekoladową *** *** Z wierzchu dekorujemy ciasto kawałkami batoników snikers *** *** Ciasto przechowujemy w zamrażalce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: LODY JOGURTOWO – TRUSKAWKOWE PRZEPIS TUTAJ RUROCIĄG – ciasto bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ
Blog z Apetytemwracając do świątecznych ciast… polecam Wam przede wszystkim te 6 przepisów. Pyszne, proste, idealne na świąteczny stół: Makowiec z podchmielonymi wisienkami Babka serowa (pyszna, wilgotna, szybka) Rodzinne ciasto serowo-czekoladowe z dżemem porzeczkowym Ciasto cytrynowy puszek (pyszny, efektowny sernik) Świąteczny piernikowy tort z cytrynowym kremem i wisienkami Kajmakowy sernik (bez spodu) Smacznego
Słodkie okruszkiDesery czekoladowe to zdecydowanie jedna z moich ulubionych form deseru. Fondant czekoladowe, Lava cake czy po prostu ciastko czekoladowe z rozlewającą się płynną czekoladą z dodatkiem
I LOVE LIFESernik na murzynku to jedno z pyszniejszych ciast jakie upiekłam. Jest delikatny i puszysty w dodatku polany masą kajmakową. Jeżeli szukacie pysznego przepisu na sernik to
Kulinarne Fantazje Mariolitężejącą masę jabłkową, możemy wstawić do lodówki aby stężała, ja od razu delikatnie wyłożyłam na nią masę budyniową. Na masę budyniową wykładamy drugi blat ciasta. Wierzch polewamy polewą czekoladową. dowolnie dekorujemy. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki
Domowy Smak Jedzeniarodzynkami. Drugą mieszamy z wcześniej pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Biszkopt przekrawamy w połowie. Ciasto układamy następująco: biszkopt - masa budyniowa z rodzynkami - beza orzechowa - masa budyniowa z brzoskwiniami. Ciasto polałam polewą czekoladową oraz posypałam kokosem. Ciasto to zagości w tym roku na moim świątecznym stole. A Wy co przygotowujecie na święta
Pani domowaWspominałam Wam kiedyś, że uwielbiam mocno czekoladowe, wilgotne ciasta? Na bazie biszkoptu brownie, który już Wam tutaj podawałam zrobiłam w te święta pyszne ciasto! Wystarczyło przełożyć je prostą masą serową, by wyczarować torcik, którego nie musiałam się wstydzić 😉 A jak szybko można je przygotować! Biszkopt piecze się sam, przygotowanie masy serowej, to dosłownie kilka minut (łącznie ze studzeniem galaretki), polewa
Kuchnia w czekoladzieCzłowiek to taka istota, która…nigdy nie ma dosyć słodkości, dlatego... Artykuł Kakaowo pomarańczowe ciasto z polewą czekoladową pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEjednym cieście ulubione smaki i czekoladowe i kawowe. Ciasto robi się błyskawicznie, ciasto jest znakomite do porannej kawy czy herbaty, potem równie dobrze smakuje. Upieczcie i delektujcie się tak jak my, polecam. Ciasto kakaowo - kawowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemożna piec?! "DUŻO!" odpowie moje rodzinka. Trzy rodzaje ciastek (makowe z lukrem, czekoladowe i bezy), dwa ciasta (babka kawowa i ciasto pomaranczowo-czekoladowe z kawą), zapachniało Świętami. Ile można ja pytam? ile można? vs Oto mała, słodka zapowiedź
Dzieje kuchennej Wiewiórycukier. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia (chociaż kiedyś tego mi zabrakło i papier z drukarki się świetnie sprawdził). Na tarce o grubych oczkach zetrzeć część białego ciasta, potem czekoladowego. Następnie położyć jabłka, ubite białka i na wierzch zetrzeć ponownie białe ciasto. Piec ok 45 minut w 160 stopniach
Szybko Tanio Smaczniedwukolorowe ciasto z wiśniami i czekoladowym kremem SKŁADNIKI Ciasto: (blaszka 24x39cm) 3 szkl. mąki 1 1/2 szkl cukru 1 cukier waniliowy 6 jajek 250g margaryny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 3 łyżeczki kakao aromat rumowy Krem: 330 ml śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki wiórek kokosowych Dodatkowo: 1 słoik wiśni
słodki bratekdodatkami podgrzewania, zmienił się mój plan działania. Orzechy szybko uprażyłam, jajka z kakao połączyłam, jeszcze mąki dodałam i masę z wszystkich składników przygotowałam. Co wyszło? ciasto mocno czekoladowe, smaczne, wyjątkowe. Dzieci w ozdabianiu mi pomagały i przy tym frajdę miały. Składniki: na 6 - 7 foremek na tartaletki o średnicy ok. 12 cm: 50 g tartych orzechów laskowych Back(...)przelewamy do foremek. Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu studzimy. Ozdabiamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą i czekoladowymi jajeczkami z migdałami. Rada: jeśli nie macie takich małych foremek, można ciasto upiec w dużej formie na tarte. Smacznego
Moniki SmakołykiCiasto Hali czyli inaczej sernik na kruchym cieście z budyniem czekoladowym czyli jeszcze inaczej ciasto z dzieciństwa które dobrze wspominam po dziś dzień. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu za to połączenie smaków jest bardzo efektowne. Piekłam w blaszce o wymiarach 41 cm x 25 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaazmielonego maku dodać jajka, mąkę ziemniaczaną, cukier, olejek migdałowy i wymieszać. Margarynę zagotować i nie zdejmując z ognia stopniowo dodawać mak. Gorącą masą przełożyć przekrojone ciasto. Górę ciasta polać polewą czekoladową lub lukrem. Kategoria: Ciasta
kuchcikowniaLeniwa niedziela przy piekarniku - w roli głównej ciasto meksykańskie! Przepis znalazłam przypadkiem na Kuchni Lidla , gdzie swoje ciasto trochę pozmieniałam, bo zamiast mango dałam banana i
pink envelope