ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:210/1040)

Ekspresowy piernik z powidłami. 388

szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru ( (najlepiej trzcinowy Skworcu) 2 łyżki kakao Skworcu 2 łyżki przyprawy do piernika Skworcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Skworcu Dodatkowo; polewa czekoladowa do polania ciasta Przygotowanie; Do miski przekładamy wszystkie mokre składniki, mieszamy mikserem aż wszystkie dokładnie się połączą. Następnie dodajemy po łyżce suchych składników i nadal miksujemy. Ale nie długo, tylko do połączenia(...)25x35 wykładamy papierem i wylewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190C ok 45 -50 min. Co jakiś czas sprawdzamy patyczkiem czy już jest upieczone.  Kiedy ciasto wystygnie polewamy polewą czekoladową. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
krem paryski vel ganache 129

kawałeczki czekoladę. Dodajemy sól i mieszamy na gładki lśniący krem. Odstawiamy do wystudzenia, aż lekko stężeje. Gotowym jeszcze płynnym kremem możemy polewać ciasta, torty. Aby uzyskać krem czekoladowy do przełożenia ciasta lub tortu schłodzony krem ubijamy na puszystą masę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Domowy Smak Jedzenia
Mississippi Mud Cake z glazurą wiśniową 116

Kolejny  klasyk prosto z USA. Od Brownie różni się przede wszystkim lekkością. Nazwa ciasta doskonale oddaje jego konsystencję, jest wilgotne i „błotniste” ale zarazem lekkie i rozpływające się w ustach.  Polecam na Walentynki  J Mississippi Mud Cake z glazurą wiśniową   Składniki: 230 g masła 250 g  gorzkiej czekolady (używam 100 mlecznej   150 gorzkiej(...)mokre składniki do suchych, cały czas miksując na niskich obrotach. Na końcu powoli dolewamy masę czekoladową. Miksujemy do połączenia się składników. Do gotowej masy dodajemy wiśnie i mieszamy delikatnie. Tortownicę o średnicy około 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Przelewamy ciasto do przygotowanej formy. Pieczemy  w 160 stopniach przez około 1 godzinę i 20 minut. Ciasto

Mania Gotowania
Delicja czekoladowa 139

Ten przepis leżakował u mnie od dość dawna, zresztą jak setki innych - kiedy ja to wszystko wypróbuję...? Pochodzi z bloga Pieprz czy wanilia . Szukałam czegoś niewielkiego

Zdrowa Kuchnia Sowy
Czekoladowa babka z wiśniami 126

bardzo czekoladowa (z kawałkami czekolady) i owocowa. Jednym słowem: ma bardzo bogate wnętrze. Babkę polecam piec w formie z kominem, ponieważ u mnie, dopiekanie środka trwało trochę dłużej. Ciasto udekorowałam czekoladową polewą i kolorowymi posypkami. Tutaj oczywiście możliwość dekoracji dowolna! Przepis znalazłam na blogu Słodkie fantazje.     Czytaj dalej... Artykuł Czekoladowa babka z wiśniami pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Piątki z piłką. Jeden 184

czekoladowy, ale w trzech smakach: białej, mlecznej i ciemnej czekolady. Tort wyszedł nie za słodki, za to obłędnie czekoladowy i stosunkowo lekki. Zgarnął mnóstwo pochwał od fanów czekolady i zniknął w trzech czwartych, co biorąc pod uwagę, że poza moimi ciastami były też lody, dwa rodzaje brownie i urocze, malutkie desery Sarah Bernhard (kiedyś Wam pokażę, bo to duńska klasyka(...)surowego marcepanu 65 g cukru pudru 85 g miękkiego masła 5 jajek 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g mąki pszennej 65 g cukru 86 g ciemnej czekolady (58%) musy czekoladowe: 100 g białej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 g ciemnej czekolady (75%) 6 listków żelatyny 800 ml śmietany kremówki (38%) krem maślany: 125 g miękkiego masła 500 g cukru

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto z masą jabłkową i pierniczkami 292

okazuje się jednak, że ten smak sam się broni, że jest po prostu pysznie :) Takie właśnie jest to ciasto - delikatny biszkopt, masa jabłkowa z korzenną nutą, pierniczki w czekoladzie i masa śmietanowa z galaretką. Całość zwieńczona drugim biszkoptowym plackiem i polewą czekoladową, udekorowane czekoladowymi kamyczkami Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij(...)rondelku, dodać cukier i kakao, podgrzewać do czasu aż składniki dobrze się połączą, a cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia, przestudzić. Jeszcze ciepłą polewą polać schłodzone wcześniej ciasto, udekorować czekoladowymi kamyczkami Delecta Decorada. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji

Domowa cukiernia Ewy
Francuskie serduszka z nutellą i malinami 141

Francuskie serduszka z nutellą i malinami to idealna przekąska na słodko dla dwojga. Pyszne ciasto francuskie, krem czekoladowy i kwaśne owoce - perfekcyjne połączenie :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g malin nutella (1/2 małego opakowania) cukier puder do posypania 1 żółtko 1. Z ciasta francuskiego wyciąć serduszka. 2. Każdy kawałek ciasto rozsmarować roztrzepanym żółtkiem. Następnie rozsmarować

Ugotować
Ranking najlepszych majowych przepisów 79

TRUSKAWKAMI  LINK 4. CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ LINK   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. RUSKIE KOTLETY LINK 6. ZAPIEKANKA JAGLANA POD SEROWĄ PIERZYNKĄ LINK 7. CZEKOLADOWO KOKOSOWE CIASTO "STYROPIAN" LINK 8. KOTLECIKI Z KASZY JAGLANEJ I JAJEK LINK 9. TRUSKAWKOWY KOKTAJL NA BAZIE HERBATY LINK 10. JAGLANKA CZEKOLADOWO ORZECHOWA Z BANANEM LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Ranking najlepszych majowych przepisów 144

TRUSKAWKAMI  LINK 4. CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ LINK   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. RUSKIE KOTLETY LINK 6. ZAPIEKANKA JAGLANA POD SEROWĄ PIERZYNKĄ LINK 7. CZEKOLADOWO KOKOSOWE CIASTO "STYROPIAN" LINK 8. KOTLECIKI Z KASZY JAGLANEJ I JAJEK LINK 9. TRUSKAWKOWY KOKTAJL NA BAZIE HERBATY LINK 10. JAGLANKA CZEKOLADOWO ORZECHOWA Z BANANEM LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Drożdżowy zawijaniec z karobem i orzechami 149

Zrobiłam zawijaniec na wzór takiego "czekoladowego", który u mnie w domu był pieczony z mieszanką kakao, orzechów i cukru. Pozmieniałam po swojemu, jest bez cukru i dzięki karobowi ciasto smakuje naprawdę czekoladowo ;) Ja upiekłam na święta jeden, ale z tego przepisu wyjdą dwa upieczone w tradycyjnych keksówkach lub trzy, jeśli macie nieco mniejsze foremki. Ciasto tradycyjnie orkiszowe pełnoziarniste z niewielkim

FitKot
Torcik marchewkowy z kremem jogurtowym 169

margaryną i wysypać bułka tartą. Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 40/ 45 minut do suchego patyczka . Krem jogurtowy ubić z jogurtem i mlekiem . Krem czekoladowy ubić z mlekiem. Ciasto przeciąć na 3 części z tym że górną warstwę ścinamy mniejszą . Górną ściętą część ciasta kruszymy tak jak robimy przy kopcu kreta. Dolny krążek smarujemy połową kremu jogurtowego(...)przykrywamy drugim krążkiem. Wierzch smarujemy resztą kremu . Boki i rant torcika posypujemy pokruszonym ciastem.  Szpryckę napełniamy kremem czekoladowym i dekorujemy tort.  Do dekoracji można użyć gotowych kwiatków cukrowych. Pyszne i proste w wykonaniu . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Czekoladowa Rozkosz z Jagodami 149

gdyż konfitura Owoce Leśne świetnie przełamała słodycz deseru :)  Wszystkich zapraszam na fan page bloga na portalu Facebook, tam dzieje się wszystko wcześniej :) - A to link -----> BlondynkaGotuje Biszkopt czekoladowy: 6 jajek 150 g cukru drobnego do wypieków 115 g mąki pszennej 25 g kakao 40 g masła, roztopionego i wystudzonego Krem porzeczkowy: 250 ml śmietanki kremówki 36% 1 łyżka(...)koniec wlałam rozpuszczone masło i wmieszałam je w masę, którą wyłożyłam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze ok.180 stopni przez ok. 30 minut. Po upieczeniu ciasto odłożyłam do całkowitego wystudzenia. KREM PORZECZKOWY: Kremówkę ubiłam na sztywno, pod koniec ubijania dodałam cukier puder. Następnie serek mascarpone i mus z czarnej porzeczki, zmiksowałam szybko do połączenia się składników. Masę

Blondynka Gotuje
Ciasto czekoladowo-miętowe. 162

Miętowe hasło nie zostało odwołane, dlatego pozwoliłam sobie przygotować ciasto czekoladowo-miętowe ;) Nie korzystałam tu z jakiegoś konkretnego przepisu. Powstał w mojej głowie w trakcie samej realizacji. Wszystkiego było "na oko" i nieźle się natrudziłam, żeby opisać swoje poczynania poniżej. Ale udało się :) Ciasto jest niezwykle smaczne, bo i samo połączenie mięty z czekoladą z zasady jest bezbłędne. Konsystencją plasuje(...)pieczenia. Listki mięty drobno posiekać. Jajka z solą ubić mikserem na puszystą masę, następnie powoli dodawać masę czekoladową, mąkę z proszkiem do pieczenia i miętę. Wymieszać. Dno formy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać do niej ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 35-40 minut

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania