ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:474/2544)

CIASTO Z RABARBAREM I BEZĄ! 187

bezą z migdałami!  Czego chcieć więcej? ;-) Polecam, tarta rozpływa się w ustach jest słodko-kwaśna w smaku, a aromat migdałów nadaje niepowtarzalny smak i charakter ciasta! Zapraszam! Pieczemy! SKŁADNIKI: na ciasto: - 250 g mąki pszennej - 130 g zimnego masła - 80 g cukru pudru - 2 zimne żółtka - 3 płaskie łyżki zimnej śmietanki 12% lub 18% tłuszczu - łyżeczka proszku do pieczenia(...)ciasto wylewamy gorący budyń. 3. Na budyń wykładamy masę z rabarbaru i dżem/konfiturę wiśniową 4. Na sam wierzch bezę, którą posypujemy posiekanymi migdałami. 5. Ciasto wstawiamy do nagrzanego pieca do temp. 180 stopni C. 6. Pieczemy 50-60 min.na złoty kolor. 7. Podajemy całkowicie wystudzone! SMACZNEGO! BUŹKA

SMYKWKUCHNI
Ciastka arachidowe 101

maszynce do mięsa), proszek do pieczenia, sól, proszek budyniowy, cukier puder i cukier waniliowy. Wbiłam jajko (prosto z lodówki) i dodałam pokrojone na kawałki zimne masło. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulę, owinęłam folią spożywczą i schowałam do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie ciasto wyjęłam i ulepiłam z niego kulki trochę mniejsze(...)wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/jezyki-bez-pieczenia.html) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Ciasto na maślance z rabarbarem, mango i kruszonką 125

Najprostszy ucieraniec na świecie. Piekłam go wiele razy bez kruszonki. Tym razem dodałam kruszonkę, a pod nią kwaśny rabarbar i słodkie mango. Ciasto: 3 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 1 szklanka maślanki 4 jajka, 1 szklanka cukru 1 duży cukier waniliowy 3 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łodyg rabarbaru 1 dojrzałe mango Kruszonka: 120 g masła, roztopionego

Czerwień i błękit
Orzechowe galette z truskawkami i rabarbarem 50

ciasto, natomiast nadzienie można przygotować tak na prawdę ze wszystkiego. Ja tym razem przygotowałam wersję na słodko, a do ciasta dodałam mielone orzechy, które wspaniale wzbogaciły jego smak. Ciasto wspaniale smakuje również na ciepło. Orzechowe galette z truskawkami i rabarbarem to bez wątpienia idealna propozycja na letni sezonowy deser. Możemy je przygotować bez tortownicy czy formy do pieczenia

Kulinarne przygody Gatity
Jabłkowa chrupanka 73

ciekawego i smacznego. Na kolejny początek chciałabym podzielić się z Wami przepisem, który wykorzystuję dość często ponieważ, jest to ulubione ciasto mojej rodziny. Mam też opracowane sztuczki, żeby przyspieszyć pieczenie takie jak zrobienie od razu większej ilości ciasta czy wekowanie jabłek. Dlatego też lubię tę chrupankę , gdyż wszystkie produkty można przygotować wcześniej a złożenie ich razem zajmuje(...)dodaję cynamon. Trochę studzę. Ciasto po schłodzeniu rozwałkowuję na kształt blachy . Tym razem u mnie blacha 22x40cm. Wyłożyłam papierem do pieczenia a następnie rozwałkowałam i wyłożyłam spód ciasta. Na to ułożyłam jabłka. Z drugiej części  wycięłam paseczki i ułożyłam w kratkę na wierzchu a z pozostałej części wycięłam jabłuszka. Piekę w temp. 180C bez termoobiegu do momentu

Kuchnia Pełna Emocji
Ciasto Środek lata 277

jagód bardzo pasuje do słodkiej, delikatnej bezy. Po wstawieniu do lodówki kruche ciasto staje się zwarte i mniej się kruszy, jednak najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej – jest miękkie, delikatne i słodkie. Składniki na blaszkę 25x35 cm: Ciasto: 330 g mąki pszennej 90 g mąki ziemniaczanej szczypta soli 1/ łyżeczki proszku do pieczenia 80 g cukru 300 g masła(...)manny Beza: 6 białek z dużych jaj (lub 7 z mniejszych jaj) 300 g cukru małą szczypta soli Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Mąkę pszenną i ziemniaczaną, sól oraz proszek do pieczenia przesiewamy do większej miski. Masło kroimy w kostkę i dodajemy do mąki razem z cukrem. Wszystko razem siekamy dodając po kilku minutach żółtka. Kiedy ciasto zacznie

Trzeci talerz
Sernik Gotowany Na Miodowych Blatach Z Dżemem Truskawkowym 350

garść siekanych orzechów Ciasto 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na cztery równe części. Każda wałkujemy na szerokość blaszki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na papier dajemy ciastopieczemy. Jeśli pieczemy po dwa blaty ciasta, najlepiej będzie je piec w termoobiegu w 160-170 stop. przez około 10-15 minut. Bez termoobiegu(...)Gotową masę serową odstawiamy na chwilę do lekkiego przestygnięcia. 4. Układamy pierwszy blat ciasta w blaszce razem z papierem do pieczenia, wykładamy na całość trochę dżemu/konfitury i na to 1/3 masy serowej i tak postępujemy aż do wykończenia blatów. Ostatni blat na wierzchu zostawiamy bez masy. Polewa czekoladowa 5. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę czekoladową

Gotowanie...to proste !
Malinowa chmurka z chrupiącą bezą 4108

Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na kruche ciasto: 3 żółtka ( białka wykorzystamy do bezy) 1 ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 100g masła płaska łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie : Wszystkie składniki zagnieść ręcznie. Uformować kulkę, owinąć w folię spożywczą lub woreczek i schłodzić w lodówce(...)Białka ubijać z cukrem do powstania gęstej piany. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Formę o takich samych wymiarach jak ciasto kruche wysmarować masłem wyłożyć papierem do pieczenia na nim rozsmarować pianę z białek i posypać płatkami migdałowymi. Bezę suszyć około godziny w 120 stopniach do chrupkości i lekkiego spękania. Jeśli, to konieczne wydłużyć czas pieczenia. Wystudzoną bezę

W garach u Gosi
Maślane ciasto z truskawkami 115

Mąka pszenna 3 szklanki  Cukier 1 i 1/2 szklanki Maślanka szklanka Jajka 4 Masło 150 g Sok z połowy cytryny Proszek do pieczenia 2 pełne łyżeczki Truskawki 250-300 g Przygotowanie: Ciasto przygotowujemy bez użycia miksera. Całość wymieszałam drewnianą łyżką. W misce wymieszać cukier z maślanką. Dodajemy kolejne składniki i po każdym ręcznie wymieszać. Dodałam kolejno(...)jajka, sok z cytryny, przesiany proszek do pieczenia, przesianą mąkę. Gdy ciasto będzie wymieszane dodajemy roztopione i przestudzone masło i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy truskawki pokrojone na mniejsze kawałki i krótko mieszamy. Ciasto przelewamy do blaszki wysmarowanej masłem i posypanej mąką. U mnie średnica 24 cm z kominem. Można użyć dowolnej formy podobnej wielkości. Pieczemy w temperaturze

Kulinarne przygody
Słodkie środy - Pani Walewska z żurawiną 128

przyznać muszę że dawno tak dobrego ciasta nie jadłam. Polecam!! Pani Walewska z żurawiną SKŁADNIKI: Składniki na kruche ciasto: 500 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki cukru pudru 200 g masła 6 żółtek Składniki na bezę: 8 białek 1,5 szklanki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 szczypty soli Dodatkowo 1 słoiczek dżemu(...)żółtka 3 łyżki cukru 200 g masła   PRZYGOTOWANIE: Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia oraz cukier puder i miękkie masło - siekamy do połączenia składników, dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto.  Dzielimy je na dwie równe części.  Ubijamy dwie bezy - 4 białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli,następnie dodajemy 3/4 szklanki cukru pudru oraz łyżkę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tarta cytrynowa 107

stole podsypując w razie potrzeby mąką mąką. Staramy się, żeby średnica ciasta była większa od foremki, tak żeby wystarczyło na zrobienie brzegów. Rozwałkowane ciasto nawijamy na wałek i przenosimy na foremkę, dociskamy do brzegów i przejeżdżamy wałkiem po krawędziach, żeby odciąć nadmiar ciasta. Zgniatamy arkusz papieru do pieczenia, rozkładamy(...)kładziemy na ciasto, do środka sypiemy ryż lub fasolę – dzięki obciążeniu tarta nie wybrzuszy się podczas pieczenia, więc będziemy mieć dużo miejsca na nadzienie. Pieczemy 15 minut w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni, po tym czasie ściągamy papier z fasolą i pieczemy ciasto przez kolejne 15 minut na złoty kolor. Białka (dobrze, żeby były w temperaturze pokojowej) ubijamy

Ciastkozercy
Ciasto Babie Lato-z jabłkami, słonecznikiem-po prostu pyszne +FILM 1001

Kochani, dziś zapraszam Was na pyszne ciasto Babie Lato. Ciasto jest po prostu wspaniałe. Składa się z biszkoptu, prażonych jabłek z galaretką cytrynową, podłużnych biszkoptów, kremu i prażonego słonecznika. To ciasto to poezja smaku, wszystkie warstwy współgrają ze sobą idealnie. Zapraszam Was gorąco po przepis. Zapraszam też na film z przygotowaniem tego ciasta krok po kroku SKŁADNIKI *blaszka ok 25x35cm(...)łyżki cukru-miksujemy. Zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka-miksujemy do połączenia. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia i mąkę i wszystko delikatnie miksujemy. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia wykładamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 15 minut. Biszkopt studzimy. JABŁKA ok 2 kg (można dać więcej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z truskawkami 95

warto więc wykorzystać je do przygotowania ciasta z truskawkami. Prezentowane ciasto w sezonie robię ze świeżymi truskawkami, a poza nim wykorzystuję mrożone. Przed wyłożeniem owoców na ciasto najlepiej obtoczyć je w proszku budyniowym, wtedy w czasie pieczenia z soku wokół owoców utworzy się pyszna owocowa otoczka. Mrożonych truskawek przed wyłożeniem na ciasto nie rozmrażać. Chrupiąca kruszonka z dodatkiem wiórków(...)proszkiem do pieczenia. Masę ucierać do czasu uzyskania jednolitej i gęstej konsystencji. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Umyte truskawki obtoczyć w budyniu i lekko dociskając rozłożyć jedna obok drugiej na wierzch ciasta. Mrożonych truskawek nie rozmrażać. Jeśli truskawki są niezbyt słodkie to posypać delikatnie cukrem. Wierzch ciasta posypać równomiernie kruszonką.  Piec w piekarniku nagrzanym

Kuchcik gotuje
Sernik Izaura-na kakaowym cieście (pyszny, mięciutki, wilgotny) +FILM 92

łyżeczki proszku do pieczenia -4 jajka -200ml wody MASA SEROWA  -1 kg sera z wiaderka lub zmielonego twarogu półtłustego -4 jajka -150g miękkiego masła lub margaryny -2 budynie śmietankowe bez cukru po  40g sztuka -3/4 szkl cukru LUKIER  -sok z cytryny -cukier puder Na początek zrobimy bazę ciasta-do garnka dajemy wodę(...)wykładamy 2/3 masy kakaowej, wyrównujemy i wykładamy na nią masę serową. Delikatnie wyrównujemy i na masę serową wykładamy resztę ciasta kakaowego robiąc esy floresy. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 50 minut. Upieczony sernik studzimy, można go polać czekoladą lub zrobić lukier cytrynowy i polać tworząc niteczki. Sernik wstawiamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania