ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:466/2544)

CIASTO ORZECHOWIEC 574

PRZYGOTOWANIE : Ciasto - składniki ciasta dokładnie zagniatamy i dzielimy na dwie części. Każdą część rozkładamy na blaszce o wymiarach 25/30 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i równo wyklejając dno formy. Pierwszy blat pieczemy 25 minut w temperaturze 180 % C, termoobieg. Do garnka przekładamy masło, cukier i miód. Podgrzewamy do momentu aż wszystko się rozpuści. Ściągamy z gazu. Do masy dodajemy(...)orzechy i mieszamy. Orzechy wylewamy na drugi blat ciasta i równo rozprowadzamy. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 % C, Z podanych składników na masę, gotujemy budyń ( bez masła ) . Budyń musi być gęsty. Do jeszcze ciepłego dodajemy masło i mieszamy aż składniki się połączą. Pierwszy blat ciasta odwracamy do góry dnem. Na to rozkładamy budyń, równo go rozsmarowujemy i kładziemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Kruche ciasto z owocami i kruszonką 1564

jest... Kiedy ciasto przygotowujemy bez okazji, tak na szybko, to zawsze wychodzi znakomicie. Jeśli pieczemy je na jakaś uroczystość to często się zdarza, że jednak coś będzie nie tak. U Was także tak jest...? Składniki: - 2 pełne szklanki mąki - 250g margaryny - 1 jajko - 1/2 szklanki cukru pudru - pół łyżeczki proszku do pieczenia - około 500g owoców (użyłam borówek amerykańskich(...)cukru pudru - 200g mąki  Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na blat. Dodajemy pokrojone masło, jajko, cukier, proszek do pieczenia i wszystko wyrabiamy na jednolita masę. Formujemy kulę. Przekładamy do woreczka i godzinę chłodzimy w lodówce. Blaszkę smarujemy tłuszczem. Schłodzonym ciastem wyklejamy formę.  Owoce mieszamy z cukrami, mąką i wykładamy na ciasto. Następnie przygotowujemy kruszonkę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy

Pan i Pani Smith w kuchni
Torcik piernikowy bez pieczenia 115

Robi się go błyskawicznie. Potrzeba tylko kilku składników. Mimo dość kalorycznych składników jest bardzo lekki w smaku – na szczęście kalorie rozkładają się na wiele porcji. Torcik piernikowy bez pieczenia: ok. 360-400 g miękkich pierników w lukrze (np. serca, katarzynki, uchatki) + ewentualnie do dekoracji 750 ml śmietany 30% 500 g serka mascarpone 1 łyżeczka cynamonu(...)piernikami – całymi lub zmielonymi na okruchy. Chłodzimy przez co najmniej kilka godzin. Przechowujemy w lodówce, okryte folią, do trzech dni. Przepis inspirowany Piernikowym ciastem z kremem Kulinarnej Maniusi Post Torcik piernikowy bez pieczenia pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Przepis na Piernik z Polewą | Pyszny i Prosty 300

foremki wysmarowanej tłuszczem (można wyłożyć papierem do pieczenia) i wyrównuję górę ciasta. Pieczenie piernika: Blaszkę z ciastem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę, piernik piekę około 65 minut, grzanie mam włączone góra/dół bez używania termoobiegu. Aby sprawdzić czy ciasto jest upieczone wbijam w piernik patyczek i gdy po wyjęciu(...)możemy polać letnią polewą czekoladową, podam dwa linki do przepisów na polewy jedna z masłem a druga beza masła, obie równie smaczne i obie idealnie nadają się do tego piernika. Dodatkowo górę możemy posypać posiekanymi orzechami włoskimi lub płatkami migdałowymi. Polewa czekoladowa bez masła i mleka Polewa czekoladowa  Piernik z polewą jest gotowy, można podawać. Życzę udanego wypieku

Uwaga Babcia Gotuje
CIASTO DROŻDŻOWE Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ 265

smarujemy masłem lub wykładamy papierem do pieczenia.  KRUSZONKA : Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier i pokrojone na małe kawałeczki masło. Rozcieramy palcami, aż powstanie drobna kruszonka. Wyrośnięte ciasto przekładamy do formy i rozciągamy tak, aby wypełniło formę po brzegi. Na cieście równomiernie rozkładamy ćwiartki truskawek, połówki wiśni bez pestek, jagody, maliny, itp. Posypujemy kruszonką. Odstawiamy(...)wyrośnięcia. LUKIER : W miseczce ucieramy cukier puder stopniowo dodając białko lub sok z cytryny. Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Wyrośnięte ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 30-35 minut. Gotowe ciasto dekorujemy przygotowanym lukrem

cool and minty
TORT WIELKANOCNY 70

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero

RAROSSA
TORT WIELKANOCNY 86

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero

RAROSSA
Babka drożdżowa z bakaliami i cytrynowym lukrem 64

Pieczenie ciast na świąteczny stół sprawia mi wiele radości. Szczególnie uwielbiam zapach świeżo upieczonego ciasta drożdżowego. Coś niesamowitego. Kto lubi ten wie, o czym piszę. Mam dla Was słodką propozycję na bardzo puszystą babkę drożdżową z bakaliami i cytrynowym lukrem. Jest przepyszna. Polecam Wam wypróbować mój przepis. Obserwuj mój profil na INSTARAMIE SKŁADNIKI na keksówkę o wymiarach: 27x8(...)skórkę z pomarańczy. Zagnieść ciasto od zewnątrz do środka, aby całe owoce weszły w ciasto. Z ciasta uformować wałek na długość formy i ułożyć go w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Piekarnik rozgrzać do 200*C. Wyrośnięte ciasto posmarować roztrzepanym żółtkiem i piec na środkowej półce bez termoobiegu z grzaniem

kulinarnyJa
FAULT LINE CAKE 114

Fault Line Cake czyli ciasto z falami lub jak to woli ciasto wyrwane/przełamane ponieważ odsłania środek tortu. Przygotowałam wersje tego tortu w wersji zimowej, bardzo smacznej.  SKŁADNIKI: (tortownica 20 cm) Biszkopt 5 jajek ¾  szklanka cukru 1/4 szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej Bita śmietana Tężejąca niebieska galaretka rozpuszczona w ½ szklanki goracej wody 500 ml bitej(...)dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić na cztery blaty.   Bita śmietana Śmietanę

RAROSSA
ZIMOWY TORT ŻURAWINOWY 116

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić na trzy blaty.   Bita śmietana Śmietanę

RAROSSA
TORT RÓŻANY OMBRE 150

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero

RAROSSA
TORT KOMUNIJNY DLA DZIEWCZYNKI 180

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero

RAROSSA
TORT KOMUNIJNY 192

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero

RAROSSA
WIELKANOCNY TORT 190

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero(...)umieścić go np. w filiżance i wylewamy powoli na balon czekoladę, i odstawiamy na 15 minut aby delikatnie stężała. Następnie delikatnie chwytając balon, układamy na talerzyku wyłożonym papierem do pieczenia. Wkładamy na dwie godziny do lodówki. Gdy czekolada zastygnie nacinamy lekko balon, i ostrożnie wyjmujemy go z czekolady. Koszyczek umieścić na środku ładnie będzie prezentował się z małymi jajeczkami

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania