ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:462/2544)

Tort czekoladowy z adwokatowym kremem 175

piany wymieszać z resztą mąki i dodać do masy jajecznej. Następnie dodać pozostałą pianę i delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki. Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180`C 35-40 minut do suchego patyczka. Studzić w foremce mascarpone rozluźnić ubijając z cukrem i cukrem waniliowym. Dolewać porcjami śmietanę kremówkę, cały czas ubijając. Na koniec wmieszać(...)SMACZNEGO ! Uwagi: ciasto biszkoptowe można upiec bez dodatku proszku do pieczenia, ale dodając proszek masz większą pewność, że ładnie wyrośnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chlebek do żurku 232

chlebku co bardzo mi się spodobało. Poszperałam w internecie i znalazłam fajny przepis na blogu  straga.pl . Trochę obawiałam się przepisu ponieważ jeszcze nigdy nie piekłam chleba bez foremki i bałam się, że ciasto nie zachowa kształtu. Jednak wszystko się udało. Chlebuś wyszedł super, ładnie się upiekł tylko troszkę uchwyty od pokryweczki mi się przypiekły ale myślę, że nastepnym(...)Wyrobić jednolite ciasto, wyrabiać tak długo aż ciasto będzie odchodzić od ścianek miski. Ja ciasto przygotowałam przy pomocy robota. Następnie gotowe ciasto nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce aby podwoiło objętość. Po tym czasie ciasto ponownie krótko zagnieść. Z gotowego ciasta oderwać kawałek ciasta i uformować 4 małe kulki, to będa uchwyty do pokrywki chlebka. Pozostałe ciasto podzielić

Monia miesza i gotuje
Tarta z pomidorami I cukinią 116

przed nałożeniem farszu. Wszystko przygotowujemy i pieczemy od razu. Dodatkiem do dzisiejszej tarty są sezonowe warzywa, które teraz są najsmaczniejsze. Soczyste, pachnące słońcem pomidory, pyszna cukinia. Słona feta dodaje całości charakteru, a oregano cudownego aromatu. Kruche ciasto przygotowane jest na bazie mąk pełnoziarnistych, bez masła, a więc jest to zdrowsza wersja tradycyjnego ciasta kruchego. TARTA Z POMIDORAMI I CUKINIĄ(...)Czas przygotowania 15 minut plus 20 minut pieczenia Z podanych składników wychodzi jedna duża lub dwie małe porcje Składniki na ciasto Jajko 50 g jogurtu naturalnego 100 g mąki owsianej 50 g mąki orkiszowej 30 g mąki pszennej typ 00 Farsz Cukinia Pomidor Koncentrat pomidorowy Ser feta Oregano Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto, w razie potrzeby dodać więcej

HealthyCreations
brownie w kokitce z mikrofalki 133

Jak zobaczyłam ten przepis na stronie Moich wypieków, wiedziałam, że go wykorzystam. Na blogu już mam jeden przepis na ekspresowe ciacho, ale brownie do mnie też

Gotowanie z pasją
Ciasto z kulkami czekoladowymi bez miksera 159

dodatkiem kulek czekoladowych. Proste, pyszne, puszyste, posypane cukrem pudrem. Jedno z prostszych ciast na blogu. Wersji może być kilka, innym razem wrzućcie tarte orzechy, bakalie, posiekane owoce, nawet te mrożone (bez uprzedniego mrożenia). Będzie pysznie! SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka(...)składniki, dodaję mokre i mieszam do połączenia kuchenną rózgą. Na koniec wrzucam kulki czekoladowe, mieszam łyżką. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto, wyrównuję. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 st. C. Piekę grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 55 minut. Sprawdzam cienkim nożem czy ciasto jest gotowe. Jeśli nóż wychodzi

Zasmakuj Kuchni
Banoffee na biszkopcie 395

całą pewnością jedno z lepszych ciast, jakie ostatnio jadłam:) Najpopularniejszą wersją banooffee jest ta bez pieczenia, na herbatnikach. Wydaje mi się jednak, że deser ten przygotowany na biszkopcie dużo lepiej zda egzamin na większych uroczystościach czy świętach. Ciasto jest podzielne i bardzo smaczne, choć zdecydowanie najlepsze w tym samym dniu i na następny dzień od upieczenia. Potem krakersy

Smaki Na Talerzu
Biszkopt domowy jako doskonała baza do tortów i innych ciast z kremem, czyli wstęp do urodzinowego tortu Maksia 104

pieczenia, a następnie za pomocą łyżki łączymy z ubitą masą . Cały sekret w tym by zrobić to bardzo delikatnie i powoli, ale dokładnie. Chodzi o to by zbyt silnym i gwałtownym mieszaniem nie pozbawić ciasta puszystości. Powstałą puszystą masę wykładamy do natłuszczonej i obsypanej mąką tortownicy. Pieczemy przez 35 do 40 minut w temperaturze 175 stopni (bez termoobiegu(...)czasie pieczenia w miarę możliwości nie należy ruszać tortownicy. Ciasto biszkoptowe jest podatne na opadanie. Można posiłkować się patyczkiem w celu oceny stopnia upieczenia ;) Nie radzę przekraczać czasu pieczenia. Ja z racji pionierskiego pieczenia wolałam przetrzymać niż nie dopiec. Biszkopt piekł się 45 minut i miał lekko przepieczoną skórkę Biszkopt najlepiej zostawić do ostygnięcia bez żadnej

Kuchnia po mojemu
Ciasto wiśniowe urodzinowe 541

fixy i krótko zmiksować. Śmietanę wyłożyć równomiernie na warstwie czekolady. Jeżeli czekolada nie jest dosyć twarda, to bezpieczniej jest śmietanę wycisnąć szprycą dekoracyjną. Beza: Temperaturę piekarnika ustawić na 180 ° C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze odrysować prostokąt o wymiarach 40 x 26 cm. Do białek dodać szczyptę soli i ubijać stopniowo dodając cukier. Do ubitej masy wlać(...)czym zmniejszyć moc piekarnika do 150 ° C i piec 30 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, uchylić lekko drzwiczki i tak studzić bezę. Z ostudzonej bezy oderwać papier do pieczenia i przełożyć na ciasto. Przy tak wielkim cieście nie jest to proste, więc warto poprosić drugą osobę o pomoc

Passions hobbies life
brzoskwiniowa chmurka 262

ciasto kruche: 200 g mąki 40 g cukru pudru 130 g masła, schłodzonego 4 żółtka 2/3 łyżeczki proszku do pieczeni wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy ciasto kruche. Wałkujemy i przekładamy do formy (ok.22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Nakłuwamy widelcem i pieczemy w ok. 190 st. C na rumiano przez ok. 15-20 min. Upieczone ciasto odstawiamy(...)cukier się rozpuści. Pod koniec miksowania dodajemy mąkę ziemniaczaną. Ubite białka przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia – samo dno (wielkości takiej w jakiej piekliśmy ciasto kruche). Pieczemy w ok. 140 st. C przez 60 min. Upieczoną bezą pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach. składniki na krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone

Domowy Smak Jedzenia
Kakaowa tarta z musem z rabarbaru i melona, z puszystą bezą 125

wierzchu wyłożyć pianę z białek. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 150-160 stopni i piec przez 40-50 minut, aż beza zarumieni się i zacznie lekko pękać. Dobrze jest piec z termoobiegiem. Ciasto powinno wystygnąć w piekarniku, przy lekko uchylonych drzwiczkach. Z jakimi owocami łączycie rabarbar

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik bez sera z kruszonką 549

pieczenia 4 łyżki cukru 1 paczka margaryny Składniki na ciasto połączyć, zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć blachę. Drugą schłodzić w zamrażarce. 4 śmietany 18% 400 ml 2 budynie śmietankowe 7 białek 1 szklanka cukru Białka ubić z cukrem, dodać powoli mieszając śmietanę i budyń. Przelać do blachy. Na to zetrzeć schłodzoną drugą część ciasta. Piec(...)Autor przepisu: Justyna Artykuł Sernik bez sera z kruszonką pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Drożdżowe bułeczki z makiem zawijane 51

dodaję ciepłe masło. Z całości wyrabiam ręcznie ciasto przez około 10 – 15 minut . Możesz też, użyć robota kuchennego z hakami do ciasta drożdżowego (wyrabiać przez około 3 – 5 minut). Gotowe ciasto drożdżowe jest elastyczne, jednolite, gładkie i dobrze odchodzi od brzegów miski oraz od rąk (jeśli wyrabiasz ręcznie). Wyrobione ciasto drożdżowe przykrywam czystą ściereczką kuchenną i odstawiam(...)wyjąć. Krok 5 – piekę zawijane bułeczki drożdżowe z makiem Bułeczki wykładam na 2 blachy piekarnika, wyścielone papierem do pieczenia. Zachowuję odstępy miedzy bułeczkami, które jeszcze wyrosną pod przykryciem oraz podczas pieczenia (zdjęcie poniżej). Przykrywam czystą ściereczką do pieczenia i odstawiam na 10 – 20 minut do wyrośnięcia (ciepłe miejsce bez przeciągów). W tym czasie nagrzewam

Ania gotuje
Jaglany sernik na zimno "Bounty" 234

oleju kokosowego 2 łyżki soku z cytryny 100 ml syropu klonowego lub innego zdrowego słodzika Kaszę dobrze wypłukać w gorącej wodzie, wrzucić do garnka i zalać litrem wrzątku. Gotować bez przykrycia na średnim ogniu przez około 25 - 35 minut. Kasza mocno rozklei się na przysłowiową papkę, zgęstnieje a woda całkowicie wyparuje. Należy pilnować i co jakiś czas zamieszać(...)olej kokosowy i sok z cytryny zmiksować blenderem najlepiej ręcznym na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Dno okrągłej formy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysypać wiórkami kokosowymi. Masę przełożyć do przygotowanej formy, wygładzić wierzch i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin a najlepiej przez całą noc. Polewa czekoladowa

maniapieczenia

Proponowane wyszukiwania