ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:462/2544)

Ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane 158

pieczenia  kruszonka do ciasta. 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 kostki mocno schłodzonego, pokrojonego na małe kawałeczki masła Wszystkie składniki zmiksować blenderem (kruszonka jest wtedy bardzo drobna) lub ugnieść widelcem i do chwili posypania ciasta przechowywać w lodówce. Ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane Jak zrobić ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane Wszystkie składniki ciasta umieścić(...)wymieszać łyżką lub mikserem (używając haka do ciasta), aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełożyć ciasto do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy, ułożyć na górze truskawki (duże owoce najpierw przekroić na pół) i posypać kruszonką. Pozostawić ciasto w ciepłym miejscu na około 25-30 minut do ponownego wyrośnięcia.  Piec bez termoobiegu w nagrzanym do temperatury 180 stopni

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane 162

pieczenia  kruszonka do ciasta. 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 kostki mocno schłodzonego, pokrojonego na małe kawałeczki masła Wszystkie składniki zmiksować blenderem (kruszonka jest wtedy bardzo drobna) lub ugnieść widelcem i do chwili posypania ciasta przechowywać w lodówce. Ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane Jak zrobić ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane Wszystkie składniki ciasta umieścić(...)wymieszać łyżką lub mikserem (używając haka do ciasta), aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełożyć ciasto do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy, ułożyć na górze truskawki (duże owoce najpierw przekroić na pół) i posypać kruszonką. Pozostawić ciasto w ciepłym miejscu na około 25-30 minut do ponownego wyrośnięcia.  Piec bez termoobiegu w nagrzanym do temperatury 180 stopni

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jagodzianki 137

się do nich przyklei. Ułóżcie je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstawcie na pół godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Pamiętajcie o odstępie, nasze drożdżówki będą rosły. Ja zawsze lekko nagrzewam piekarnik, wyłączam go i do środka wkładam ciasto do wyrośnięcia. Pieczcie na środkowej półce bez termoobiegu w temp. 180C około 20-25 minut. Gotowe możecie polać

Zasmakuj Kuchni
Śmietanowiec z galaretkami i borówką amerykańską 358

Smerfny ten deser i to bez pieczenia! Świetny na lato, ale sprawdzi się o każdej porze roku. Jest puszysty, śmietankowy i prawie jak sernik

Smaczna Pyza
BISZKOPT IDEALNY 583

   Biszkopt idealny, w wersji pszennej. Do swoich biszkoptów nigdy nie dodaję proszku do pieczenia i mąki ziemniaczanej, dzięki temu są super puszyste i

Smaczne Zdrowe
BISZKOPT IDEALNY 583

   Biszkopt idealny, w wersji pszennej. Do swoich biszkoptów nigdy nie dodaję proszku do pieczenia i mąki ziemniaczanej, dzięki temu są super puszyste i

Smaczne Zdrowe
BISZKOPT IDEALNY 583

   Biszkopt idealny, w wersji pszennej. Do swoich biszkoptów nigdy nie dodaję proszku do pieczenia i mąki ziemniaczanej, dzięki temu są super puszyste i

Smaczne Zdrowe
Seromakowiec na ciasteczkowym spodzie 644

herbatników, kakao i masła. Pyszne, proste ciasto, które trzeba wypróbować :) U nas królowało na świątecznym stole zaraz obok babki orzechowej i piernika staropolskiego :) Ciasto można przygotować również bez kruchego spodu (czas pieczenia taki sam). Składniki na b laszkę o wymiarach ok 25 x 36 cm : Masa makowa: 850-900 g gotowej masy makowej z puszki 3 jajka

Ze smakiem i z pasją
Torcik z orzechami, czekoladą i gruszkami 206

tortową, proszkiem do pieczenia, mielonymi migdałami i przyprawami Orzechy włoskie z posiekanymi migdałami mieszamy i odkładamy na bok dwie łyżki mieszanki do dekoracji Resztę orzechowej mieszanki wraz z czekoladą przekładamy do suchych składników Roztopione masło mieszamy z rozkłóconymi jajkami Składniki mokre wlewamy do suchych, mieszamy... ... i dodajemy gruszki Całość mieszamy i przekładamy do formy. Pieczemy(...)minut. Po tym czasie wyjmujemy z piecyka... ... i przykrywamy ciasto folią aluminiową Ponownie wkładamy doi piecyka, tym razem na 20 minut. Pieczemy do tzw. suchego patyczka. Ja piekłam nie 20 minut, ale 30, ponieważ po 20 minutach patyczek lepił się ciastem. Jednak dodatkowe 10 minut piekłam już bez folii aluminiowej Wyjmujemy z piecyka i studzimy. Przygotowujemy polewę: śmietanę wraz

Szczęśliwa kuchnia
Ciasto kokosowe ze śliwkami 171

Formę o średnicy 24 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto, wyrównać. W ciasto powciskać przepołowione śliwki (można je ułożyć na wierzchu rozcięciami ku górze lub jak ja - powkładać bokiem w ciasto). Piec w temperaturze 160- 180*C bez termoobiegu przez około 40 - 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, polukrować

Proste Potrawy
Szarlotka bez jajek 289

Szarlotka z tartych jabłek ułożonych pomiędzy cienkimi warstwami ciasta. Ciasto przygotowane jest bez jajek i proszku do pieczenia. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Babka twarogowa pieczona w keksówce. 177

Znalazłam ten przepis w mojej starej gazecie. Zaciekawił mnie bo niby to sernik, a tak dużo mąki. Byłam ciekawa smaku. Konsystencja lekko wilgotna. Smak zupełnie inny

Kuchnia Pokoleń
Tort kawowo-bezowy. Bez glutenu, bez pieczenia 160

Ten tort to rodzinny przepis mojej przyszywanej cioci, po kilku małych modyfikacjach. Pamiętam jego smak z dzieciństwa… Od małego lubiłam bezy, ale kawa i alkohol były

Karo in the Kitchen
Kokosowe ciasto z dżemem porzeczkowym 305

małą blaszkę (29x23cm). Schładzamy w lodówce na czas robienia bezy. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier i mąkę ziemniaczaną. Na kruche, schłodzone ciasto wykładamy dżem porzeczkowy, na wierzch bezę. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 30 minut

Gotowanie moimi oczami
Francuskie rurki nadziewane 215

metalowych rureczkach  przeznaczonych do wypieków rurek ( pamiętajcie że rurki metalowe trzeba dobrze tłuścić). Każdą rurkę smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy jak ciasto francuskie w rozgrzanym piekarniku bez termoobiegi do 20 minut, jak zobaczycie, że ciasto się zarumieni to gotowe :)  masa 3/4 mleka mieszamy z jajkiem dodajemy dodajemy budyń, mąkę  i cukier, wszystko

Niezły Młynek