ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:454/2544)

ciasto ucierane z porzeczką czarna i czerwoną 126

oddzielnego naczynia do ubicia). Dodawać mąkę i śmietankę z proszkiem. Ubić na sztywno białka z odrobiną soli-ubite białka dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać(już bez miksera). I wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(lub wysmarowaną masłem i obsypaną tartą bułką).Ciasto posypać odrobiną mąki(owoce nie zapadną się) i na nim ułożyć owoce. Połączyć wszystkie składniki

mojej kuchni
ciasto ucierane z porzeczką czarna i czerwoną 147

oddzielnego naczynia do ubicia). Dodawać mąkę i śmietankę z proszkiem. Ubić na sztywno białka z odrobiną soli-ubite białka dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać(już bez miksera). I wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(lub wysmarowaną masłem i obsypaną tartą bułką).Ciasto posypać odrobiną mąki(owoce nie zapadną się) i na nim ułożyć owoce. Połączyć wszystkie składniki

w mojej kuchni
Ciasto Tortowe Cappuccino z prażonymi orzechami-łatwe, pyszne HIT +FILM 110

Następnie zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka-miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia-miksujemy na najniższych obrotach do połączenia.  Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu, pieczemy ok 20-25 min do suchego patyczka. Upieczony biszkopt studzimy, i kroimy(...)szkl cukru, miksujemy. Zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka. Na koniec dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia, delikatnie miksujemy na najniższych obrotach do połączenia.  Przekładamy do blaszki, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu, pieczemy około 15 min do suchego patyczka-studzimy. ORZECHY 250g orzechów włoskich siekamy na drobne kawałeczki. Na patelnie dajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Napoleonka 221

kilka wskazówek i porad. Ciasto francuskie składniki Napoleonka składniki Napoleonka przepis Przygotowanie napoleonki zaczynamy od zrobienia ciasta francuskiego. Jeśli nie macie czasu skorzystajcie z gotowego ciasta, które dostaniecie w każdym sklepie. Z całej porcji masła i 1/3 porcji mąki zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być dość elastycznie i nie kleić się zbytnio do rąk. Ciasto po wyrobieniu układamy w kwadrat, należy(...)folię. Teraz ciasto odpoczywa w lodówce przez 1 godzinę W tym czasie z 1 jajka, pozostałej części mąki, octu i wody, zagniatamy ciasto. Wody dajemy tyle aby ciasto było dość elastyczne i przypominało ciasto na pierogi. Tak przygotowane ciasto należy rozwałkować. Na środku układamy wyjęte z lodówki ciasto i składamy brzegi do środka (w kopertę). Ciasto rozwałkowujemy na długi prostokąt

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pizza z kurczakiem i kukurydzą 57

kuchenny blat. Dłońmi wyrób gładkie, elastyczne ciasto przez około 10 minut. Z ciasta uformuj kulkę, przełóż z powrotem do miski podsypanej mąką. Okryj ścierką kuchenną i odstaw na około 1 godzinę w ciepłe miejsce, ciasto powinno w tym czasie podwoić swoją objętość. DODATKI I SOS W międzyczasie kiedy ciasto wyrasta, przygotuj dodatki. Pierś kurczaka pokrój na mniejsze części, obsyp solą(...)dłońmi spód pizzy, powinien być cienki ale bez prześwitów. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przed samym zamiarem włożenia pizzy do piekarnika, spód posmaruj sosem pomidorowym, posyp równomiernie tartym serem mozzarella. Na wierzch ułóż ziarna kukurydzy, paprykę i kawałki ziołowego kurczaka. Piecz przez 10 – 12 minut, podczas pieczenia obserwuj czy nie rumieni się za bardzo

ProstePesto.pl
Mazurek z puszystą bezą i z bakaliami 148

kruchy spód wylałam puszystą bezę wymieszaną z bakaliami. Beza wyszła chrupiąca z wierzchu i lekko ciągnąca się w środku. Zostały mi resztki bakalii. Zatopiłam je w puszystej cukrowej pianie i zapiekłam.  garść migdałów blanszowanych i w skórkach resztki rodzynków ( nie lubię ale te greckie olbrzymy są niezłe) garść żurawin garść daktyli Bio Planet garść suszonych ekologicznych niesiarkowanych moreli(...)Odłożyć do lodówki na godzinę. Rozwałkować na cienkie ciasto, wyłożyć na formę do pieczenia wysmarowaną tłuszczem i przełożyć ciasto. Ponakłuwać widelcem. Piec w 180˚C około 15 minut. Ubić pianę z 3-4 białek, dodawać po łyżce drobnego cukry ( u mnie 5 łyżek). Do bezy dodać bakalie i delikatnie przemieszać. Nałożyć na podpieczone kruche ciasto. Pieczemy

AZgotuj!
Kruchy placek z rabarbarem, truskawkami i bezą 284

ciastem wstawić do lodówki. Przed pieczeniem nakłuć widelcem. Piec przez około 15 - 18 minut w temperaturze 180°C, na jasnobrązowy kolor. Nadzienie: Rabarbar umyć i pokroić na około 2 cm kawałki ( łodyg nie trzeba obierać ). Truskawki umyć, odszypułkować, przekroić na połowę, a duże na 3 części. Rabarbar i truskawki wymieszać z mąką ziemniaczaną oraz cukrem. Beza: Białka ( najlepiej(...)płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i obniżyć temperaturę do 140°-150°C, piec przez około 1 godzinę ( piekłam trochę dłużej ), do momentu aż wierzch bezy stanie się suchy, wypieczony, nawet lekko popękany. Uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić w nim ciasto do wystudzenia. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Silikonowe formy do ciast - zdecydowanie tak 104

lubi także piec różnego rodzaju ciasta, bułeczki, drożdżówki, itp. Do niektórych z wypieków niezbędne są odpowiednie blachy oraz formy do ciasta. Zwłaszcza te ostatnie zdecydowanie ułatwiają nam życie. Warto więc przewertować domowe przepisy albo poszukać ciekawych receptur w Internecie i wypróbować swoje umiejętności piekarnicze. Silikonowe formy do wypieków - strzał w dziesiątkę Do niedawna najpopularniejsze były formy do ciasta lub ciastek(...)nich gotowe wypieki. Formy tego typu bez trudu nabędziemy zarówno w sklepach stacjonarnych jak i w Internecie. Jedną z najciekawszych propozycji, z którą warto się z pewnością zapoznać, są silikonowe formy do pieczenia z Fabryka Form . Witrynę Fabryki Form bez trudu odnajdziemy w sieci. Oprócz form do pieczenia ciast, czy muffinek znajdziemy tam, np. silikonowe formy

Cynamonowe szczęście
Sernik mleczny (z mlekiem w proszku) 755

(ok. 24×36 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Jeśli używamy – możemy na dnie rozłożyć herbatniki. Przygotowujemy drugą blaszkę (dowolnych rozmiarów, np. keksówkę lub dużą blachę od piekarnika i wstawiamy na dno piekarnika – później wlejemy do niej wrzątek). Piec nagrzewamy do 180°C (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). W tym czasie, w drugiej misce, białka(...)wstawiamy na środkowy poziom piekarnika (lub lekko niżej). Zagotowujemy wodę w czajniku i wlewamy ją do blaszki pozostawionej na dnie (wrzątek będzie parował i nawilżał ciasto). Pieczemy 20 minut w 180°C (koniecznie bez termoobiegu), a potem zmniejszamy temperaturę i pieczemy ok. 55 minut w 155-160°C. Gdyby wierzch się przypiekał, możemy nakryć go kawałkiem folii aluminiowej

Poezja smaku
WIŚNIOWO MAKOWA FANTAZJA 155

kostka masła,  ½ szkl. ajerkoniaku Dodatkowo 2 paczki herbatników,  wiórki kokosowe,  polewa czekoladowa WYKONANIE Ciasto kruche z bezą: Mąkę mieszamy z proszkiem, następnie siekamy z margaryną, dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy i kładziemy na blaszkę. Pieczemy ok. 15 min. w temp. 180 stopni. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy łyżkę mąki, nakładamy na podpieczone ciasto, pieczemy jeszcze(...)cukrem, dodajemy żółtka i resztę składników. Pieczemy ok. 15 min. w 180 stopniach. Krem ajerkoniakowy: W ½ szkl. mleka rozrabiamy budyń i mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, do gotującego dodajemy budyń, studzimy. Masło ucieramy na gładką masę, dodajemy budyń i dalej miksując wlewamy alkohol.     PRZEŁOŻENIE CIASTA: Ciasto kruche z bezą – masa wiśniowa – biszkopt makowy – ½ kremu ajerkoniakowego – herbatniki

słodki bratek
Tarta z creme patissiere i truskawkami 64

ciasto zacznie się sklejać w większe grudki, wodę dodawać stopniowo, tylko w przypadku gdy ciasto nie będzie chciało się kleić. Ciasto ma być na tyle mokre, żeby można było uformować je w kulę. Ciasto kruche można też wyrobić ręcznie. Wyrobione ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, podsypując mąką, na grubość 4 mm, z ciasta wyciąć okręg(...)Ciasto wyjąć, położyć papier do pieczenia, wysypać kulki ceramiczne do obciążenia ciasta (fasole, ryż lub groch około 1-1,5 kg), po to żeby ciasto zachowało kształt i nie zsuwało się z rantów formy. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec 15 min z obciążeniem, następnie papier i obciążenie zdjąć i piec kolejne 15 min bez obciążenia, do złotego

moj przepis na
Tarta z creme patissiere i truskawkami 64

ciasto zacznie się sklejać w większe grudki, wodę dodawać stopniowo, tylko w przypadku gdy ciasto nie będzie chciało się kleić. Ciasto ma być na tyle mokre, żeby można było uformować je w kulę. Ciasto kruche można też wyrobić ręcznie. Wyrobione ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, podsypując mąką, na grubość 4 mm, z ciasta wyciąć okręg(...)Ciasto wyjąć, położyć papier do pieczenia, wysypać kulki ceramiczne do obciążenia ciasta (fasole, ryż lub groch około 1-1,5 kg), po to żeby ciasto zachowało kształt i nie zsuwało się z rantów formy. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec 15 min z obciążeniem, następnie papier i obciążenie zdjąć i piec kolejne 15 min bez obciążenia, do złotego

moj przepis na
Tarta z creme patissiere i truskawkami 90

wyjąć, położyć papier do pieczenia, wysypać kulki ceramiczne do obciążenia ciasta (fasole, ryż lub groch około 1-1,5 kg), po to żeby ciasto zachowało kształt i nie zsuwało się z rantów formy. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec 15 min z obciążeniem, następnie papier i obciążenie zdjąć i piec kolejne 15 min bez obciążenia, do złotego koloru

moj przepis na
Tarta z creme patissiere i truskawkami 158

wyjąć, położyć papier do pieczenia, wysypać kulki ceramiczne do obciążenia ciasta (fasole, ryż lub groch około 1-1,5 kg), po to żeby ciasto zachowało kształt i nie zsuwało się z rantów formy. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec 15 min z obciążeniem, następnie papier i obciążenie zdjąć i piec kolejne 15 min bez obciążenia, do złotego koloru

moj przepis na
Zielone ciasto z rodzynkami 104

ciasto na keksówkę o wymiarach: 30 x 12 cm. Wszystkie składniki są w temp. pokojowej. SKŁADNIKI: 150 g świeżych liści szpinaku 110 ml oleju rzepakowego 170 g mąki pszennej 200 g drobnego cukru 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g rodzynek + mała łyżeczka mąki do obtoczenia skórka otarta z 1 wyszorowanej i sparzonej cytryny (bez białej(...)wymieszaj do połączenia. Do zielonej masy dodaj przesianą mąkę wraz z solą i proszkiem do pieczenia oraz skórkę z cytryny, wymieszaj do połączenia składników. Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz w temp. 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez 30-40 minut do suchego patyczka. Czas pieczenia

Zasmakuj Kuchni
Wilgotne ciasto czekoladowe z gruszkami bez mąki 129

proszku do pieczenia – rośnie wyłącznie na ubitych białkach. Użyłam do niego mielonych migdałów, które idealnie komponują się z gruszkami. Cukier kokosowy i malibu przemycają do ciasta nieco kokosowego posmaku. Ciasto ma delikatną konsystencję, cudownie namaka od słodkich gruszek i jest bardzo wilgotne – wspaniałe! Zdecydowanie najlepsze jest jedzone na ciepło. Ciasto czekoladowe z gruszkami bez mąki(...)wierzchu układamy połówki gruszek i od razu wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180°C lub 165°C z termoobiegiem) – pieczemy ok. 45-50 minut. Przed podaniem lekko studzimy i posypujemy pudrem. Post Wilgotne ciasto czekoladowe z gruszkami bez mąki pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania