Biszkopty to idealne ciacha dla najmłodszych. Nie zawierają pochodnych mleka, są dietetyczne, lekkostrawne. Dodatkowo uwielbiane przez najmłodszych. Dzisiejsze przygotowałam na bazie mąk z płaskurki i
Smaczne Zdrowepowinna być rzadka, jeśli tak jest to jeszcze możemy dosypać troszkę migdałów. 3. Następie wykładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia porcje ciasta formując ciasteczka. Pieczemy w 200 stop bez termoobiegu przez 10-12 minut do lekkiego ze złocenia. ciasteczka w środku mają być wilgotne i miękkie
Gotowanie...to proste !waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszaj trzepaczką lub mikserem. Gotowe ciasto wlej na patelnię żeliwną lub formę do pieczenia (ja użyłam formy o średnicy 22 cm) i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz 15-17 minut w temperaturze 180 stopni C (bez termoobiegu). Ciasto będzie rosnąć, a po wyjęciu opadnie. Podawaj od razu po wyjęciu. Posyp cukrem pudrem, dodaj owoce. Możesz
Przepisy na widelcuniż sernik- stwierdzili moi znajomi i zgodnie poprosili o przepis. Kruchy spód, gęsty, śliwkowy budyń i delikatna masa ze śmietanek są naprawdę przepyszne. Szybkie, łatwe ciasto, warte polecenia. Wszystko pieczone jest razem, bez konieczności wcześniejszego podpiekania spodu. Kremowe nadzienie jest z dwóch rodzajów śmietany: kremówki
dolcevitainmykitchenNiekwestionowany przebój lata, bardzo mięciutkie i wilgotne ciasto które można upiec bez problemu ze śliwkami i maślaną kruszonką. Pieczone na dużej blasze, podzielne , jest go naprawdę sporo i rośnie wysokie. Ciasto mało pracochłonne a bardzo smaczne. Polecam na weekend. Blaszka 25/30 cm lub większa Składniki: 4 duże wiejskie jajka 40 dag zsiadłego mleka 4,5 szklanki mąki tortowej używam(...)zawsze Młynomag 1,5 szklanki cukru 1 szklanka oleju 2 opakowania cukru z prawdziwą wanilią 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z cytryny Dr.Oetker Maślana kruszonka: 1 szklanka mąki tortowej 10 dag masła ½ szklanki cukru Dodatkowo: 45 dag śliwek węgierek Sposób przygotowania: Maślana kruszonka: Mąkę pszenną wymieszać w misce z cukrem dodać kawałki pokrojonego zimnego masła
Wanilia i KardamonDzisiejszy dzień to wyjątkowa data dla wszystkich wielbicieli sernika, gdyż obchodzimy Międzynarodowy Dzień Sernika. Z tej okazji przygotowałam sernik na zimno na ciasteczkowym spodzie z
La grande e la piccola cuocaSezon na porzeczki w pełni, a ja dostałam ich kilo więc jest u nas ostatnio bardzo porzeczkowo. Jednak jeżeli ich nie macie, a w lodówce macie
CzarnawisienkaWszyscy pieką babki i mazurki a ja poszłam na łatwiznę i zrobiłam paschę daktylowo- orzechową. Niestety nie mam specjalnej foremki na paschę i robiłam ją w
Smaki ArmineDrożdżowe bułeczki z cynamonem są mięciutkie, przepyszne i kryją w sobie mały sekret. Bułeczki są bez jajek. Moja babcia pewnie byłaby przerażona. Drożdżowe bez
dolcevitainmykitchenMacie ochotę na coś słodkiego? Ja miałam, ale że lato coraz bliżej i niekoniecznie potrzebuję dodatkowych złych i pustych kalorii, to staram się robić takie desery
Smaki ArmineCiasto drożdżowe, bez wyrabiania jest świetnym pomysłem dla zapracowanych lub leniwych czy w ogóle niepiekących. Ciasto jest banalnie proste wystarczy ułożyć warstwami składniki i po trzech godzinach je wymieszać. Jest lekkie i puszyste. Do ciasta dodałam śliwki i słodką cynamonowo-migdałową kruszonkę. Polecam! Czytaj więcej
Ana Mari's worldJestem zwolenniczką słodkości które nie zawierają cukru:) Tak też staram się wymyślać desery bez cukru i bez mąki. Tym razem mocno orzechowe ciacho. Do
harrisaT en jagodowy sernik na zimno bez pieczenia to powiem Wam, że jest to sztos sztosów. Kiedyś przeglądając Instagrama, mignęło mi zdjęcie pokazujące podobne
Food Squarepieczenia kruszonka do ciasta. 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 kostki mocno schłodzonego, pokrojonego na małe kawałeczki masła Wszystkie składniki zmiksować blenderem (kruszonka jest wtedy bardzo drobna) lub ugnieść widelcem i do chwili posypania ciasta przechowywać w lodówce. Ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane Jak zrobić ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane Wszystkie składniki ciasta umieścić(...)wymieszać łyżką lub mikserem (używając haka do ciasta), aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełożyć ciasto do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy, ułożyć na górze truskawki (duże owoce najpierw przekroić na pół) i posypać kruszonką. Pozostawić ciasto w ciepłym miejscu na około 25-30 minut do ponownego wyrośnięcia. Piec bez termoobiegu w nagrzanym do temperatury 180 stopni
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapieczenia kruszonka do ciasta. 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 kostki mocno schłodzonego, pokrojonego na małe kawałeczki masła Wszystkie składniki zmiksować blenderem (kruszonka jest wtedy bardzo drobna) lub ugnieść widelcem i do chwili posypania ciasta przechowywać w lodówce. Ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane Jak zrobić ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane Wszystkie składniki ciasta umieścić(...)wymieszać łyżką lub mikserem (używając haka do ciasta), aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełożyć ciasto do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy, ułożyć na górze truskawki (duże owoce najpierw przekroić na pół) i posypać kruszonką. Pozostawić ciasto w ciepłym miejscu na około 25-30 minut do ponownego wyrośnięcia. Piec bez termoobiegu w nagrzanym do temperatury 180 stopni
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata