chyba kapusta kiszona z cebulką. Ja natomiast wzbogaciłam ją mięsem mielonym z pieczarkami i marchewką :) Nie zapomniałam oczywiście o kubku czerwonego barszczu ;) Do dzieła! Składniki (ok. 5 sporych krokietów) Ciasto na naleśnik: które nie złamie się przy zwijaniu :) 1,5 szklanki mleka 2 szklanki mąki 1 szklanka oleju 1 jajko szklanka przegotowanej, ciepłej wody Farsz: 500g mięsa mielonego
Kitchens Alphabetpszennej pełnoziarnistej ~40ml gorącej wody jagody czekolada/krem czekoladowy sól +150g jogurtu naturalnego, cynamon Mąkę przesiewamy przez sitko, dodajemy, szczyptę soli, wodę i mieszamy drewnianą łyżką na gładką masę. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy kółka. Na środek każdego kładziemy jagody, kawałki pokruszonej czekolady (może być krem czekoladowy) i zlepiamy rogi. Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy przez
Kuchenny Skrawek NiebaSkoro było ulubione ciasto, dzisiaj czas na podzielenie się z Wami przepisem na moją ulubioną zupę, czyli krem z pomidorów! Pomidory uwielbiam pod każdą postacią, świeże, duszone, suszone, przetworzone... Moi bliscy wiedzą, że ketchup dodaję niemal do wszystkiego. Ale wracając do tematu postu, ze względu na porę roku i pomimo marca temperaturę (o zgrozo) -15 stopni (tyle stopni wskazywał termometr
Taste Of My Dayużyciu łyżki (lub ręki jeśli wolicie :)) łączymy wszystkie składniki. Ponieważ nie mam formy do pieczenia muffinek i babeczek, papilotki włożyłam do filiżanek i dopiero w tak przygotowane foremki napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy ok 40 min w temperaturze 180 stopni. Przed wyjęciem sprawdzamy stopień upieczenia przy pomocy patyka (może być patyk do szaszłyków), który po wyjęciu z ciastka
Taste Of My Daysproszkowanego imbiru 0,5 szklanki cukru 100 g masła jajko 2 łyżki miodu Wykonanie: Wszystkie składniki wkładamy do miski i przy pomocy łyżki mieszamy w jednolitą masę. Tak powstałe ciasto, łyżką, w dużych odstępach nakładamy na wyłożoną papierem blachę i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok 5 minut. Ciasteczka po nałożeniu rozpływają się po pergaminie na znacznie cieńsze, przez
Taste Of My Dayniej skórkę, którą wraz ze startą marchewką dodajemy do masy z jajek i oleju. Mieszamy, a następnie dodajemy suche składniki i łączymy w jednolitą masę. Wcześniej przygotowane foremki napełniamy ciastem i pieczemy w temperaturze ok 200 stopni przez 30 min, do momentu, aż patyczek (np. do szaszłyków), jaki w nie wbijemy, będzie suchy. Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu muffinów
Taste Of My Daygotującą się wodą. Masło roztapiamy, ostudzamy, następnie dodajemy czekoladę i mleko. W osobnej misce mieszamy wszystkie suche składniki, następnie łączymy je z masą czekoladowo, maślano mleczną i wyrabiamy ciasto :) Powstałą masą napełniamy foremki i pieczemy w temteraturze ok 180 - 200 stopni przez +/- 30 minut. Upieczone ciasteczka oprószamy cukrem pudrem i jemy :) Smacznego
Taste Of My DayKarmel, karmelki, czekolada z nadzieniem karmelowym, cały ogrom słodkości, ciast, kremów z udziałem karmelu to moja zguba! Zguba, z która nie walczę, lecz systematycznie ulegam i dzielę się z Wami przepisem na sos karmelowy :) Składniki: szklanka cukru 200 ml tłustej śmietany (min 30%) 50 g masła szczypta soli Wykonanie:Do rondelka lub na patelnię wsypujemy cukier. Podgrzewamy na małym ogniu
Taste Of My Dayłyżki miodu Mąkę, jaja, sól, stewię i mleko mieszamy dokładnie aż uzyskamy gładką masę, bez grudek. Jeśli jest taka potrzeba należy dolać więcej mleka lub wody, gdyż ciasto nie powinno być zbyt gęste. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy cienkie naleśniki (z przepisu powinno wyjść 5 dużych naleśników). Mango kroimy w kostkę lub (jeśli jest tak miękkie
Mango Papajamączny osad dodajemy do ziemniaków. Ugotowane ziemniaki odlewamy i mielimy lub przeciskamy przez praskę. Łączymy z surowymi i dokładnie mieszamy, dodajemy mąkę ziemniaczaną i trochę soli. Z wyrobionego ciasta formujemy małe kulki i wrzucamy na wrzątek (osolony i z odrobiną oleju). Kiedy kluski wypłyną należy gotować jeszcze 10 minut i wyłowić je.U mnie pyzy były dodatkiem do włoskiej kapusty duszonej
prawdziwe jedzeniekapusty, dodac papryczkę ostrą i kucharka - blenderem wszystko zmiksować saszetkę kaszy gryczanej ugotować w niesolonej wodzie i dodać do kapusty, wszystko wymieszać i wystudzić z podanych składników mikserem wymieszać ciasto na naleśniki i odstawić na 30 minut patelnię naleśnikarkę 24cm przetrzeć ręcznikiem papierowym z olejem i dobrze rozgrzać, smażyć cienkie, złociste naleśniki na każdy naleśnik nałożyć dużą łyżkę farszu
W Mojej Kuchni Lubięaromat waniliowy. Do mokrych składników dodajemy suche i miksujemy. Do gotowej masy wsypujemy orzechy i mieszamy łyżką. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Z ciasta formujemy kulki, układamy na blaszce, zachowując dość spore odstępy, spłaszczamy aby uzyskać kształt ciasteczek. Pieczemy przez około 13-15 minut, aż ciastka się zarumienią
Mania Gotowaniacałkowicie wyleczyć, to jeszcze kłopoty z internetem. Nadrobiłam za to zaległości czytelnicze i trochę odpoczęłam. Do gotowania i pieczenia zbytniego zapału nie miałam, tylko sprawdzone przepisy.Zresztą, jakie bym ciasto nie przygotowała, zawsze słyszę: a czemu nie szarlotka? Oto mój ulubiony zestaw składników, z którego przygotowałam sałatkę. Danie bardzo uniwersalne, które można podać zarówno na pierwsze i drugie śniadanie, przyjęcie
Czerwień i błękitByły tu już ciasta, ciasteczka, więc pora na kolejną propozycję i słodki debiut: bananowo-orzechowe muffiny po raz pierwszy! Jednak aby tradycji stało się zadość nie będzie to klasyczna wersja, na przygotowanie której znajdziemy przepis w pierwszym lepszym czasopiśmie. Te są wegańskie, bezglutenowe, bez mąki i cukru, zdrowe i smaczne! Banan i masło orzechowe- nie ma chyba nic bardziej
peanutbuttermonsterdiecie i kombinuję jak mogę aby zaspokoić mój głód na słodkości. Tak też z pomocą przyszedł mi sernik, który można jeść bez najmniejszych wyrzutów sumienia. Słodki, puszysty, jak na ciasto dietetyczne, na prawdę daje radę. Polecam nie tylko osobom na diecie białkowej! Scroll down for recipe in English Odchudzony sernik (tortownica 24 cm) Składniki: 800 g zmielonego chudego twarogu
karmelowy