Sezon na porzeczki już się prawie skończył… ale jakby ktoś jeszcze dorwał 0,7 kg porzeczek, lub miał zamrożone co nie co, to bardzo polecam
moj przepis naużywać, ale dał też mnóstwo pomysłów na jego wykorzystanie. Danie główne naszego Śniadania Mistrzów było jeszcze bardziej imponujące. Sandacz z sosem cytrynowym na puree z marchewki, a jako dodatek chrupiąca sałatka z fenkuła w dressingu opartym na oliwie szczypiorkowej. Oliwa nadała sałatce nie tylko fajny, zielony kolor, ale przede wszystkim charakterystyczny posmak. Razem ze słodkim puree i klasyczną rybą(...)grało. Zupa krem z zielonego groszku - do tego ptysie, mascarpone i... miętowy puder Przemek z którym gotowałam mimo młodego wieku ma bardzo dużą wiedzę - mogłam się od niego uczyć Deseru nie przygotowaliśmy w parach – zrobiliśmy to wspólnie. Suflet czekoladowy okazał się wspaniałym zwieńczeniem warsztatów. Czekolada i pomarańcze to połączenie klasyczne i zawsze się sprawdza. Nie trzeba go opisywać, sufletem
Poezja smakuDzisiaj jest Dzień Mamy! Z tej okazji życzę wszystkim Mamom słodkiego, długiego życia, zdrowia i pociechy ze swoich dzieci, także tych dorosłych :) Jeżeli nie macie jeszcze
My Culinary ArtWiecie ile lat mają te piękne, kolorowe cukiereczki znane na całym świecie? Przypuszczam, że nie :) To trochę taka wiedza bezużyteczna. Ale na potrzeby dzisiejszego przepisu postanowiłam
Mój Smak na ŻycieJuż miałam napisane "kruszonka z rabarbarem", ale skasowałam i wróciłam do "crumble z rabarbarem".Lepiej brzmi i wszyscy wiedzą o co chodzi
bistro mamaOgarnął mnie muffinkowy szał! Tak , jak kiedyś nie robiłam ich wogóle , tak teraz robię je kilka razy w tygodniu , a za każdym razem znikają w mgnieniu
Ostra na SłodkoKruche, rozpływające się w ustach, bez dodatków niewiadomego pochodzenia - domowe bezy ! Najlepsze są te długo, długo, długo suszone w niewysokiej temperaturze. Pamiętam, jak to się
kolorowotorcikowoŚrodek jesieni, ale śliwki jeszcze nadal są, wiec jeśli do tej pory nie zrobiliście jeszcze domowych powideł to teraz jest ostatni dzwonek, bo warto zaopatrzyć się
Bernika - moj kulinarny pamietnikczekolady. Po zjedzeniu choćby jednej kosteczki czuć w ustach orzeźwiający, miętowy smak. czekolada z crunchy i owocami – twarda z chrupiącymi elementami w środku rodzynkami i morelami. Podbiła moje serce. czekolada z nadzieniem cytrynowym – intensywny(...)robieniu pralinek. C zekolada gorzka – ma nieco cierpki smak, który zawdzięcza dużej zawartości cacao. Doskonała do deserów
Darcia w kuchnidesery, które koniecznie musicie przygotować. Lekkie, owocowe i niedrogie. Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Koktajl bananowy z kiwi Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Semifreddo jagodowo-truskawkowe Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet truskawkowy Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami
Moja smaczna kuchniamojprzepisna.pl | Migdałowe ciasto z ricottą Zrobiłam to ciasto i zgodnie stwierdziliśmy z mężem, że jest przeprzepyszne (stwierdziliśmy trochę inaczej, ale nie będę pisać przekleństw :):):). Wilgotne, cytrusowe
moj przepis naMiałam pewne opory co do upieczenia tej wersji sernika, ale jak to powiedziała pewna znawczyni serników: "Skoro można upiec z porzeczkami, to czemu nie z granatem
Kuchnia w czekoladziedotychczas. Zaczynam się przekonywać do niego coraz bardziej i nie będę ukrywać, że coraz bardziej mi smakuje. Smakuje również dzieciom, mężowi więc nie omieszkam wypróbować go w rożnych ciastach, deserach. Ostatnie ciasto orzechowe urzekło moje kubki smakowe bardziej, niż dane mi było przypuszczać. Dzisiaj testujemy sernik na zimno z masłem orzechowym w roli głównej, z bananami, bitą śmietaną i solonymi(...)orzeszkami. Połączenie smaków niemalże doskonałe i tak też doskonale smakowało. Sernik jest bardzo lekki, na delikatnym ciasteczkowym spodzie. Jest umiarkowanie słodki, cudownie smakuje z bananami i kleksem bitej śmietany. Chrupiące, solone orzeszki dopełniają całości. Składniki na spód ciasteczkowy: 180 g ciastek owsianych lub herbatników 50 g masła Ciasta kruszmy na drobny pył. Masło roztapiamy. Dodajemy do pokruszonych ciastek i całość
Made By Mom And Sondeseru. Spód na bazie płatków owsianych świetnie komponuje się z aromatycznym musem dyniowo pomarańczowym, a całość wieńczy delikatna serowo-śmietankowa pianka. Jest po prostu pyszne. Owsiany spód 1. szklanka płatków owsianych 1/2 kostki masła (100 g.) 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. 3/4 płatków mielimy na mąkę, można zmielić wszystkie, ja lubię chrupiące
Cynamonowe szczęściePrzepysznie orzechowe ciasto z orzechów laskowych, z gruszkami i czekoladą! To ciasto mogę zaliczyć do mojej top listy "10", przepysznych ciast! Jest takie jak lubię najbardziej
SMYKWKUCHNI