chorizo - 1084 przepisów (strona:57/73)

Paella z kurczakiem 189

przygotowaniu. Składniki : 300 gr ryżu do paelli ew. carnarolli lub arborio (są to ryże do risotto) 1 litr bulionu drobiowego 40 dag filetu z kurczaka 100 gr kiełbasy (najlepiej chorizo) kilkanaście nitek szafranu 2-3 ząbki czosnku 1 papryka mała puszka kukurydzy 1 duży pomidor 1 łyżka koncentratu pomidorowego 30% pół łyżeczki mielonej papryki słodkiej pół łyżeczki mielonej kurkumy pół

Mechanik w kuchni
Tarta pomidorowa z fasolą i chorizo 131

szklanki mąki (najlepiej krupczatki) 2-3 łyżki oleju i łyżka do wysmarowania formy  Nadzienie: ok. 250 g czerwonej fasoli - ugotowanej lub z puszki 150 g kiełbasy chorizo - pokrojonej w kostkę 1/2 młodej cukinii - pokrojonej w kostkę razem ze skórą kilka suszonych pomidorów - odsączonych z oliwy i drobno posiekanych 1/2 czerwonej cebuli - obranej i pokrojonej w kostkę 2 ząbki

Czerwień i błękit
Pizza na kamieniu w domu! 157

mąką. Odstaw na 20 min. Zagnieć ciasto z pozostałymi składnikami. Odstaw na 50 minut do wyrośnięcia. Uformuj okrąg i ułóż na kamieniu. Na wierzch: - plasterki cukinii - plasterki kiełbasy chorizo - pomidor malinowy - oliwki - ser - ulubiony - piórka cebuli Na cieście rozłóż piórka cebuli, oprósz startym serem, ułóż plastry pomidora i pozostałe składniki. Pieczemy w gorącym piecu przez 25 -35 minut

SMYKWKUCHNI
Pęczak z warzywami i chorizo 162

jest  pęczak tylko kasza jęczmienna łamana. Składnik na 4 porcje 2 szklanki pęczaku 1 puszka groszku 1 cebula 4-5 łodyg selera naciowego  15 - 20 dkg kiełbasy chorizo lub innej  Olej do smażenia ja używam rzepakowego sól pieprz do smaku 1 płaska łyżeczka ziaren kolendry lub kilka lody świeżej  w zależności jakie mam  Wykonanie - Przebrany

Eli Gotowanie
LIDL – Iberyjskie wina oraz smakołyki 95

mieliśmy okazję spróbować podczas degustacji towarzyszącej prezentacji nowych win z Hiszpanii i Portugalii. Makaroniki zawierały bardzo smaczną marmoladą. Mnie najbardziej smakowała ta cytrynowa. Silną reprezentację miały sery.    Chorizo oraz Iberico salami jak zwykle pokazały klasę. Od solonych migdałów nie sposób było się oderwać.    Drobne przekąski przygotowane przez restaurację Dwie Trzecie mediterranean fusion z produktów będących również

królestwo garów
Naleśnikowy makaron z chorizo 145

drugi dzień i będzie pyszny obiad. Oczywiście ja dziś podam proporcje na naleśniki abyście je mogli zrobić nawet jak Wam ich nie zostanie. Polecam gorąco. Naleśnikowy makaron z chorizo. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
"Danie inspirowane podróżą" - podsumowanie akcji 219

sosie malinowym z salsą pomidorową Najłatwiejszy sposób na kukurydzę Fasolka szparagowa do obiadu Kurczak w śmietanie Pomidorowe pomysły na czerstwy chleb Papryki faszerowane warzywami i amarantusem Tortilla patatas z chorizo Pieczony kurczak po portugalsku? Kakaowe ciastka arachidowe Pasteis de nata Sałatka grecka DESER TIRAMISU WERSJA l Ochrydzka przygoda Pljeskavica Pina Colada BBQ sos - czyli Ameryka na polskim pikniku 17 przepisów

Weekendy w domu i ogrodzie
Babka ziemniaczana z dynią i chorizo 165

przybiera innego smaku, zimą jest bardziej wytrawna i tutaj z dodatkiem dyni delikatna, cięższa ale równie pyszna. Zapraszam gorąco na pyszny obiad czy kolację? Babka ziemniaczana z dynią i chorizo. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Drugie urodziny Wrocławskiego Bazaru Smakoszy 173

Rozochoceni przystawkami wołaliśmy: jeszcze, jeszcze!,  a Szef Kuchni, pobudzony naszym apetytem, zaserwował nam kolejne arcydzieło - stir-fry z sezonowych warzyw z ogórkiem małosolnym, cypryjskim serem halloumi i hiszpańską chorizo. Wszystko świeże, smaczne i pachnące. Warto w tym miejscu również zaznaczyć, że wszystkie produkty pochodziły od sprzedawców z Bazaru. Po takiej uczcie przyszedł czas na kawę i degustację yerby mate

Food Square
Portugalska zapiekanka z dorsza i ziemniaków 315

morzach i oceanach, musieli w jakiś sposób zabezpieczyć szybko psującą się żywność.  Takiego dorsza można było spokojnie kupić i przewieźć do Polski. Nie odważyłam się jednak. wybrałam chorizo :) Natomiast zapiekankę przygotowałam zaraz po powrocie z filetów ze swieżego dorsza. Tylko trochę za mocno przypiekłam ją z góry, powinna być jedynie delikatnie zezłocona.  Niemniej, polecam taką wersję zapiekanki rybnej

bistro mama
Jajka po hiszpańsku 125

może takie śniadanie ? Składniki 20 dag zielonej fasolki szparagowej duża czerwona papryka 20 dag kiełbasy chorizo 2 pomidory cebula 2 ząbki czosnku 4 jajka 7 łyżek oliwy ostra papryka sól biały pieprz Przygotowanie   Fasolkę oczyściłem i obgotowałem ok. 5 minut we wrzątku. Osączyłem. Na oleju przesmażyłem posiekaną cebulę i pokrojoną w paseczki paprykę. Dodałem czosnek i fasolkę , pokrojoną

R'n'G Kitchen
Gulasz z patelni 151

grubą kostkę. Obrany czosnek pokroiłem na plasterki, smażyłem na 5 łyżkach oliwy, aż nabrał złotego koloru. Następnie dodałem ziemniaki i przyrumieniłem je na średnim ogniu. Kiełbasę (u mnie chorizo ) pokroiłem na grube plasterki i dodałem do ziemniaków. Groszek umyłem, odciąłem końcówki i zdjąłem łykowate nitki. Blanszowałem 3 minuty. Z części strąków, tych bardziej dojrzałych wyłuskałem groszek. Dodałem do ziemniaków wraz

R'n'G Kitchen
Francuskie wina na twoim stole – kolejna francuska selekcja Lidla 113

Propozycje przepisów na przygotowanie perliczek oraz małż w poniższych linkach. małże zapiekane pod ciastem francuskim małże zapiekane zuppa di cozze – zupa z małży spaghetti z małżami paella z małżami, chorizo i kurczakiem małże perliczka z kaparami pierś perliczki w pomarańczach perliczka pieczona II smażona w pierniku pierś perliczki pierogi z perliczką vol-au-vent z perliczką perliczka faszerowana pęczakiem perliczka

królestwo garów
Bułki tradycyjne 181

grubo pokrojonych oliwek - 100 g boczku pokrojonego w kostkę i zrumienionego na patelni - 80 g startego sera gruyère - 120 g sera camembert pokrojonego w małą kostkę - 100 g kiełbasy chorizo, drobno pokrojonej - 80 g suszonych pomidorów, drobno pokrojonych - 80 g drobno potłuczonych orzechów włoskich - 1 kopiasta łyżka sproszkowanego curry Smacznego! Przepis zaczerpnięty z książki Valéry Drouet & Pierre-Louis Viel

Marder&Marder Manufacture
Risotto z ryżem basmati i krewetkami 274

oleju rzepakowego od Sosta . Potrzebujemy: 3 małe cebule 2 ząbki czosnku 40 g zimnotłoczonego oleju rzepakowego 100 g papryki czerwonej 100 g papryki żółtej 80 g dobrej kiełbasy, najlepiej chorizo 1 puszka pomidorów w kawałkach 2 łyżeczki przyprawy bez soli i glutamnianu sodu 200 g wody 350 g ryżu basmati 250 g krewetek  2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania