chorizo - 1084 przepisów (strona:50/73)

Leczo z kiełbaską 188

Składniki /2 porcje: – 2 papryki ( czerwona i żółta) – 200g pomidorów z puszki – 1 cebula – 2 ząbki czosnku – 100g ulubionej kiełbaski np. chorizo – ostra papryka i słodka papryka w proszku – 1 duża cukinia – 2 łyżeczki przecieru pomidorowego – sól i pieprz   Przygotowanie: Wszystkie warzywa umyć, obrac i pokroić w kostkę. Czosnek wyciskamy

I LOVE LIFE
Placki z cukinii 155

Dziś u mnie placki z cukinii, które podałam z leczo warzywnym i kurczakiem z chorizo oraz z miską pełną sałat z aromatycznymi suszonymi pomidorami i tartym parmezanem. Wspaniały obiad. Placki z cukinii, dziś bez dodatku cebuli podaję także z jogurtem naturalnym i świeżo skrojonym koperkiem. Moje placki, tak jak z dyni polecam także same, chrupiące, delikatne, na obiad lub podwieczorek

Zasmakuj Kuchni
Cebula faszerowana z grilla 104

cebule (u mnie czerwone), kiełbasa surowa typu polska, chorizo, sól, cukier, olej Cebule obrać z łuskwin, ściąć wierzch i spód. Ugotować al dente w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Wyjąć, ułożyć na durszlaku i odstawić do ostygnięcia. Wyjąć środki cebul. Na spodzie cebuli powstanie dziura, którą należy zasklepić kawałkiem cebuli. Kiełbasę wyjąć z flaka, rozgnieść. Wypełnić cebule kiełbasą. Skropić olejem

królestwo garów
Menu na tydzień: W kolorze groszku 156

zakupową: Pobierz listę zakupów Kurczak po żydowsku Sałatka nicejska z pieczonymi ziemniakami Spaghetti primavera Risi e bisi, czyli ryż z pesto i groszkiem Calo verde z młodą kapustą i chorizo Misa obfitości z pęczakiem i szparagami Niezła historia z groszkiem Za zielonym groszkiem przepadał Ludwik XIV i w ogóle cała siedemnastowieczna Francja. „Są damy, które po kolacji… zabierały

Niedzielny kucharz
Sałatka makaronowa z serem feta na obiad lub kolację 183

makaronu spaghetti 250 g pomidorków koktajlowych 1 ogórek sałatkowy 1 papryka czerwona 1 cebula czerwona 1 kostka sera feta (około 270 g) 100 g salami paprykowego (lub chorizo paprykowe) około 20 dużych oliwek na sos: około 6 łyżek oliwy lub oleju do sałatek 3 łyżki octu balsamicznego 1 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki cukru 1 duży ząbek czosnku

Uwaga Babcia Gotuje
Kurczak po hiszpańsku z pikantną kiełbasą 118

Kurczak po hiszpańsku w oryginale robiony jest z kiełbasą chorizo, ale mamy tutaj u siebie niebywale wspaniały jego zamiennik, a może nawet brata lub siostrę. Otóż, marka Duda wprowadziła niedawno na rynek serię kiełbasek śniadaniowych , wśród których możecie znaleźć pikantne kiełbaski. Te pikantne kiełbaski znakomicie nadają się na śniadanie, grilla, czy właśnie do przygotowania takiej potrawy! :) Potrzebujemy

MamaOskarka
Czwartek: Krem z groszku Nigeli Lawson 161

sprawdź całe menu na tydzień! Niedziela: Schab z grila w glazurze z sałatką Green Goddess Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką, boczniakiem i pieczonym kurczakiem Wtorek: Pizza z komosy z chorizo i groszkiem Środa: Spaghetti z zielonym pesto z mozzarellą Czwartek: Łatwa zupa z groszku Nigeli Lawson z miętową nutą Piątek: Sałatka fattoush z krewetkami Składniki: 450 g mrożonego groszku Ząbek

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 160

Zobacz menu z całego tygodnia Niedziela: Schab z grila w glazurze z sałatką Green Goddess Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką, boczniakiem i pieczonym kurczakiem Wtorek: Pizza z komosy z chorizo i groszkiem Środa: Spaghetti z zielonym pesto z mozzarellą Czwartek: Łatwa zupa z groszku Nigeli Lawson z miętową nutą Piątek: Sałatka fattoush z krewetkami Pęczotto z groszkiem, fasolką, boczniakami

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: przepisy dla rodziców – prawie tak dobre jak cała przespana noc 132

piekł się kugel, czyli rodzaj babki ziemniaczanej (opiszemy to danie niedługo na blogu), a potem do pieca trafił kurczak zielonej bogini. W międzyczasie udusiliśmy czyli wołowinę z chorizo i rodzynkami – czyli przyrządziliśmy picadillo oraz ugotowaliśmy zupę z orzo. Na niedzielny obiad zjedliśmy kurczaka z kuglem i groszkiem. Wieczorem ugotowaliśmy penne, groszek i przysmażyliśmy prosciutto. Następnego dnia wystarczyło połączyć makaron

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Orecchiette z pomidorkami Jamiego Oliviera 172

zjeść na zimno, ale pyszna jest też solidnie podgrzana. Przepis na sałatkę makaronową pochodzi od Jamiego Oliviera. Polecamy też inny przepis na błyskawiczny makaron orecchiette z groszkiem i chorizo Czas : 15 minut Poziom trudności : łatwy Liczna porcji: 2 Składniki: 200 g makaronu muszelki lub innego drobnego makaronu 500 g pomidorków koktajlowych 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub starty

Niedzielny kucharz
Pieczona biodrówka na kanapki 160

szynkowara Schab z warkoczem pieczony w majeranku Domowa kiełbasa drobiowo-wieprzowa Wędzona domowa pasztetowa Terrina z golonki Schab ze słoika Schab karkowy z pończochy Schab pieczony w przyprawach Domowe chorizo, czyli hiszpańska kiełbasa Domowa pasztetowa Polędwica wileńska Kto z nas nie lubi delektować się pyszną domową wędliną przygotowaną bez żadnych wypełniaczy, konserwantów czy chemicznych dodatków ? Nie znam osoby, która

Kulinarne przygody Gatity
QUESADILLA Z MIĘSEM MIELONYM 252

nakłada się łatwo topiący ser, następnie składa się tortillę na pół i ogrzewa, by ser się stopił. Często dodaje się do niej także różne składniki, jak np. ziemniaki, kiełbasę chorizo czy paprykę jalapeno. Tak naprawdę możemy tworzyć różne wersje quesadilli, dodając składniki na które mamy ochotę, a tortillę kukurydzianą możemy zamienić na pszenną 😉 Moja quesadilla jest z wołowym mięsem mielonym

Kuchnia MagdaLeny
Potaje de Vigilia - andaluzyjska zupa wielkopostna z ciecierzycą, dorszem i szpinakiem 139

warzywa strączkowe z rybą i szpinakiem (warzywo sezonowe). Niektórzy urozmaicają ją pokroijoną w kawałki marchewką i/lub ziemniakiem, a osoby nieprzestrzegające postu w okresie poprzedzającym Wielkanoc - przygotowują także wersję z chorizo zamiast ryby.  Składniki (4 porcje) -300 g ciecierzycy -300 g dorsza bez skóry -250 g świeżego szpinaku -2 cebule -4 ząbki czosnku -2 jajka -3 łyżki oliwy z oliwy

Zielona Kuchnia
Chili con carne z ciemnym piwem. 135

Dziś mam dla Was przepis na moją wersję Chili con carne. Składniki: 1 kg mielonej wieprzowiny 2 czerwone cebule  ząbki czosnku 1 kiełbasa węgierska (można zastąpić np. chorizo) 300 g przecieru pomidorowego 1 kg pomidorów 1 słoiczek suszonych pomidorów  0,5 l ciemnego piwa 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy z chili 1/2 łyżeczki kuminu

DominikaDolci
Ale Meksyk-kuchnia meksykańska 146

czyli coś na wzór polskiego mlecznego baru, gdzie na codzienne men u składają się zupa, drugie danie i deser. Mogą to być dania przyrządzone ze skorupiaków, kurczaka i chorizo. Na deser warto spróbować marquesitas czyli naleśniki z serem i nutellą. Egzotyczne napoje możecie kupić na każdym kroku. Meksyk ma dużo do zaoferowania. Jeśli planujecie romantyczny wypad we dwoje , Riviera Maya

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania