Czas czytania: 2 min Świeże wiosenne zioła i soczysty ananas z tego powstanie smoothie ziołowo-ananasowy idealnym lekki napój na upalny dzień! Zioła, które
SprawdzonaKuchnia.plSUROWIEC -cienka słonina bez skóry PRZYPRAWY -sól warzona 20 g/kg -czosnek świeży 3-4 większe ząbki na kg słoniny -cebula suszona płatek 4 g/kg -15-20
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.*składniki: 250 g białego sera 2-3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego 3 łyżki posiekanego szczypiorku 4 rzodkiewki sól, ulubione zioło wykonanie: Serek dokładnie
Domowy Smak JedzeniaPRZEPIS Cukier - 3/4 szklanki karkówka około 1,5 kg Sól kamienna/Morska (niejodowana) - 3 łyżki Peklosól - 1 łyżka pieprz czarny - 1,5 łyżeczki. pieprz ziołowy -1,5
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.zazwyczaj na sobotnie bądź niedzielne śniadanie. Dodaję do niej sporą ilość świeżych ziół. W sezonie na świeże warzywa dodaje również rzodkiewkę, zielonego ogórka gruntowego bądź ogórka kiszonego. Dodaje również tarty ser, ogórki kiszone bądź jakiekolwiek inne ulubione składniki. Przepysznie smakuje ze świeżą kajzerką bądź z kromką żytniego chleba. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta jajeczna – Składniki 4 jajka średniej wielkości(...)dodać również majonez zamieszany z jogurtem greckim bądź jogurtem naturalnym. Jeśli nie masz szczypiorku to można dodać również drobno poszatkowaną cebulę. Można dodać również pietruszkę, koperek bądź inne ulubione zioła jakie są aktualnie dostępne. Pasta jajeczna jest bardzo uniwersalna, jest idealna jako dodatek do kanapek a na górę kanapki można dodać ulubione warzywo np. paprykę, ogórka, pasterki pomidora. Wypróbuj
To Musisz Wiedziećtwardo. Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę, dodajemy do jogurtu wraz z ziołami i solą. Mieszamy. Pomidor, ogórki kroimy w plasterki. Jajko dzielimy na ćwiartki, a ser w kosteczki. Na talerzu układamy sałatę, układamy pomidory, ogórki, jajka, ser oraz grzanki (ja zrobiłam z kromki chleba - pokroiłam w kostkę i podgrzałam na suchej patelni, aż stały się lekko rumiane
Lena GotujePożywna i pyszna kanapka dziś na stole. Polecam na obiad, śniadanie czy wczesną kolację, idealna kanapka. Jeśli zapakujecie do pracy czy szkoły wszyscy będą zadowoleni. Indyjska
Moje Małe CzarowanieNadszedł kolejny weekend a co za tym idzie nowe wypieki w Wypiekaniu na śniadanie. Tym razem Monika wybrała chleb na sodzie rodem z Irlandii. Ja ten
Moje Małe Czarowaniestartą na grubej tarce cukinią, pokrojoną w drobną kostkę cebulą, rozdrobnionymi ziołami i papryczką chili. Doprawić do smaku. Wypełniać papryki masą z pęczaku. Przykryć odciętymi czapeczkami i piec ok. pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Można piec równolegle z domowym chlebem ;) Papryki podawać gorące jako przystawkę lub danie główne (to ostatnie dla niezbyt głodnych gości
Weekendy w domu i ogrodzienaciąć po 3x z każdej strony. Do kieszonki po wypatroszeniu włożyć masło, zioła i cząstkę cytryny. Tak przygotowaną rybę położyć na folii aluminiowej. Brzegi folii unieść do góry, tworząc luźny, pakunek - szczelnie zamknąć. Wstawić do piekarnika na 20 - 25 minut. Podawać z sałata, surówką, chlebem lub frytkami. Smacznego
Stare GaryGdy tradycyjny kurczak się nam znudził, to można go upiec np. w pomarańczach. Potrzebujemy kurczaka 1,5 kg, pomarańcze 4szt., olej 1/3 szklanki,czosnek 3
chleba naszegopuszka krojonych pomidorów z sokiem 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 1,5 szklanki ugotowanego osobno makaronu 1 łyżka masła, najlepiej sklarowanego 1 łyżka mąki do smaku cukier, sól i pieprz , zioła do pizzy - ok. 1 łyżki ew. przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu Podudzia z kurczaka włożyć do większego garnka, zalać 6 szklankami wody i gotować 40 minut na małym(...)zetrzeć na grubej tarce, cebulę i czosnek drobno pokroić . Włożyć do wywaru i gotować do miękkości . Wyjąć mięso, które można wykorzystać do drugiego dania lub pasty do chleba lub obrać ze skóry i kości, pokroić i włożyć z powrotem do zupy. W małym garnku z nieprzywieralnym dnem rozgrzać masło, dodać koncentrat pomidorowy i smażyć ok. 2 minut
Czerwień i błękitStali czytelnicy mojego bloga zauważyli już zapewne, że uwielbiam pasty do chleba ma bazie pestek dyni. Tak bardzo je lubię ze względu na ciekawy smak, duże właściwości odżywcze i dobrą konsystencję. Kocham kombinować przy moich smarowidłach. Wrzucam do blendera co mam pod ręką, dodaję ziół i nierzadko wychodzi z tego naprawdę pyszna pasta. Dzisiejsza zasługuje na publikację. Polecam! Składniki
Jeść, by żyć w zdrowiupieczarki (100 g) - papryka czerwona – ½ szt. (100 g) - cebula czerwona – ½ szt. (50g) - chleb żytni – 1 kromka (100 g) Wykonanie: Cebulę i pieczarki i część papryki pokroić w drobne paseczki. Cebulę podsmażyć na maśle klarowanym, następnie dodać pieczarki i paprykę, poddusić. Dodać jaja, przyprawy ( sól himalajska, zioła śródziemnomorskie, pieprz cytrynowy) mieszać, aż jaja się zetną. Zdjąć z ognia. Podać
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasCzasami robię taki domowy serek. Przeważnie doprawiony tylko solą i pieprzem. Można go zrobić z różnymi dodatkami. Ze szczypiorkiem, czosnkiem, papryką, ziołami. Jak kto
Agusiowe smakołykiOmlet śniadaniowy na bazie zakwasu polecam dzisiaj gorąco. Omlet jest puszysty, pachnący chlebem i bardzo pożywny. Polecam na śniadanie czy obiad, szybko się robi i można
Moje Małe Czarowaniesmaku solą i pieprzem, dodać łyżkę śmietany i wymieszać, nie gotować ponownie. Chleb pełnoziarnisty (u mnie kromeczka chlebka żytniego 7 zbóż z Biedry) pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na łyżeczce oliwy na złoto (przygotować grzanki). Zupę podawać gorącą, z dodatkiem pełnoziarnistych grzanek, listków ulubionych ziół (u mnie tajska bazylia) lub prażonych ziaren (np. słonecznik, dynia, sezam). Udekorować pozostawionymi główkami
Dietologpaprykową oraz wlewamy sok pomidorowy. Przyprawiamy papryką słodką mieloną, papryką chili, cukrem, ziołami prowansalskim, pieprzem oraz solą. Zagotowujemy. Następnie dodajemy soczewicę czerwoną i gotujemy wszystko około 12-15 min, aż soczewica zrobi się miękka. Gdy potrawka jest zbyt gęsta, dodajemy jeszcze soku pomidorowego. Podajemy z chlebem
Kuchnia MagdaLenyodcisków palca dzieju temu placuszki będą miały Górki tak istotne dla chleba naan *gdy się zapieka strona przewracamy nasza blachę.do góry nogami. Opalając nad gazem przez.chwile aż uznamy ze wystarczy *robimy.tak jeden po drugim nie wrzucamy wszystkich na raz * do rozpuszczonego masła dodajemy Zioła czarnuszkę czy czosnek,kolendrę wedle uznania Smarujemy.nasz chlebe k Smacznego
Viola cooks with passionDobrych, aromatycznych past nigdy dość. Świeży domowy chleb i puszysta, pyszna pasta do niego, czego chcieć więcej na śniadanie? no chyba tylko kubka aromatycznej kawy czy
Moje Małe CzarowanieUżywam takiej salsy do wszystkiego czyli do chleba, do wędliny, do kanapek, do pierożków mięsnych, do makaronu, do naleśników itd. Salsa jest bardzo odświeżająca, odżywcza i
Moje Małe Czarowanie