serów regionalnych będzie bezcelowe. To zupełnie inne smaki, inny rodzaj produkcji. Sery z pierwszej grupy są niedostępne poza Francją. Można je kupić w regionie, w którym są wyrabiane, na wiejskich bazarach, podczas regionalnych degustacji serów i w malutkich sklepikach na prowincji. Ogromna ilość serów lokalnych nie posiada swoich marek, lecz jedynie nazwy regionalne. Sery francuskie zawdzięczają swą jakość(...)warsztatach zwanych Fromagerie , których właściciele skupują mleko od rolników. Zastosowanie w kuchni Abondance jest niezbędnym składnikiem tradycyjnych sabaudzkich dań na bazie ziemniaków, boczku, chleba i sera właśnie. Chociaż bez dwóch zdań to ser, który zajadam sam lub w towarzystwie oliwek albo suszonych pomidorów. Proponowane wina W degustacji zaleca się wykorzystanie lokalnych białych, wytrawnych
gutfutkobiet posyła tam niezbyt już młodą Francuzkę, by mogła znaleźć schronienie. Aby się odpłacić za dach nad głową, będzie usługiwać kobietom. Codzienne gotowanie błotnistej mazi z chleba i suszonych ryb nie jest jej spełnieniem, ale czując swą wdzięczność, należycie wypełnia swoje obowiązki. Zjednuje sobie również mieszkańców wioski, obdarzają ich uśmiechem, radością i pogodą ducha. Już dawno osada(...)wysypisko lub do spalenia... Obejrzyjcie. Daje wiele do myślenia i otwiera oczy. Może i Wy zastanowicie się dzięki niemu nad tym, ile jedzenia wyrzucacie bez powodu. Dzień 8. "JEDZ, MÓDL SIĘ, KOCHAJ" (2010) Książka była bestsellerem przez długie tygodnie. Przeczytałam i byłam zachwycona, porządna, choć babska, proza. Najbardziej jednak (nie oszukujmy się
W kuchni Karmel-itki