chińskie dania - 1053 przepisów (strona:31/71)

Rosół z ,,kwiatem,, o orientalnym smaku 163

Orientalna wersja bulionu z żółtkiem. Polecam miłośnikom smaków  kuchni tajskiej, chińskiej czy ogólnie orientalnej. Wystarczy trochę przypraw by zwykły bulion którego zostało nam z obiadu zamienić w zupełnie inne danie. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Tajskie curry 188

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kuchnia tajska to wpływy hinduskie i chińskie – jest bardzo aromatyczna i smaczna. Mleko kokosowe, trawa cytrynowa, chili, imbir i …

My Blueberry Corner
Placuszki makaronowe z zupek chińskich 239

Tak , dobrze czytacie – zrobiłam placuszki / kotleciki ze znanych chyba wszystkich zupek chińskich!Łatwe , szybkie i niesamowicie smaczne!Są świetnym pomysłem w te dni , kiedy nie

Ostra na Słodko
Chow mein ze smażonym dorszem 128

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Bardzo szybkie, smaczne i proste danie. No i co, że z gotową mieszanką. Jak ktoś chce, może przygotować własną. Tutaj dołożyliśmy jeszcze od siebie grzyby mun… są niesamowite w smaku. Zamiast dorsza, można użyć innej(...)łyżki mąki 4 łyżki oleju sezamowego 3 łyżki oleju rzepakowego 250 g mieszanki chińskiej 1 ząbek czosnku 20 g grzybów mun kawałek świeżego imbiru natka pietruszki sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Bardzo szybkie, smaczne i proste danie. Ni i co, że z gotową mieszanką. Jak ktoś chce, może przygotować własną. Tutaj

R'n'G Kitchen
Szaszłyki z kurczaka z kukurydzą z rusztu do ziemniaka w mundurku 174

puszki 2 łyżki oleju lub oliwy 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki cynamonu 2 ząbki czosnku lub 1/2 łyżeczki suszonego w proszku 1/3 łyżeczki pieprzu sól do smaku 1 kapusta chińska- paksoi 2 łyżki masła do polania kukurydzy Wykonanie: Okrojone mięso z udek lub pierś pokroić w kawałki wielkości orzecha włoskiego Mięso wymieszać z przyprawami i 1 łyżką oleju, zamknąć(...)kolby. Można też podać całą kukurydzę, ale robię to tylko wtedy, gdy jest głównym daniem i można wziąć ją w obie dłonie. Tutaj jest dodatkiem, ręce będą zajęte i widelcem do ziemniaka i samymi szaszłyczkami, więc najprościej ją podać już okrojoną. Liście kapusty chińskiej są tak delikatne,że można jeść je na surowo i jedyne co robię to smaruje

Sztuka gotowania w/g Samiry
Makaron z warzywami po wietnamsku, Bratysława 162

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Składniki: 1 opakowanie makaronu chińskiego Chow Mein * 1 mały por 1 cebula 2 ząbki czosnku 300 g pieczarek 4 czerwone papryki mały kawałek papryczki chilli pół puszki kukurydzy 1 słoik pędów bambusa 1 brokuł olej sezamowy sos sojowy ziarna sezamu Wykonanie: Przygotuj makaron wg instrukcji na opakowaniu. Przełóż do dużego naczynia. Pokrój pora(...)Podgotuj brokuł przez 4 minuty (ma być chrupiący), dodaj do garnka. Wymieszaj wszystkie składniki i przypraw sosem sojowym. Przed podaniem posyp prażonymi ziarnami sezamu. Wystarcza na 4 duże porcje. Danie trochę czasochłonne ale, wierzcie na słowo, warte zachodu:). * Makaron, pędy bambusa, olej sezamowy i sos sojowy kupisz w Lidlu. Bratysława - największe miasto Słowacji, jedyna stolica na świecie, granicząca

Qlinarnie i Qlinarnie
Makaron chiński z tofu i warzywami na sposób orientalny 207

Wielokrotnie pisałam, że wraz z Najukochańszym jesteśmy wiernymi fanami kuchni azjatyckiej, dlatego dzisiaj przepis na chiński makaron pszenny z warzywami i tofu:)Składniki: ząbek czosnku pół

Taste Of My Day
Steki z ligawy cielęcej z kapustą pac choi z grilla 163

Takie szybkie, mega szybkie danie dziś przedstawiam. Steki z ligawy cielęcej to bardzo delikatne mięso i szybko się grilluje a do nich równie przepyszna chińska kapusta pac choi z wyśmienitym sosem. Całość to pyszny, treściwy obiad. Spróbujcie razem ze mną? Steki z ligawy cielęcej z kapustą pac choi z grilla. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zielona sałatka z botwinki. 189

Improwizowana sałatka z surowych liści botwiny oraz chińskiej kapusty pak choi. Pomyślałam, że będzie do niej pasował sos słodko-kwaśny i na szczęście nie pomyliłam się. Danie jest lekkie, świeże i takie orzeźwiające. W końcu nadszedł czas, kiedy pogoda jest dla nas łaskawsza, a na straganach mamy coraz większy wybór produktów sezonowych. Korzystajmy z tego ile się

zadanie-gotowanie
Cynamon – nie tylko do wypieków 249

słodkich kaw, deserów, ciast, piwa i wina grzanego. Cynamon jest powszechnie znaną i stosowaną przyprawą w kuchni indyjskiej i chińskiej. Cynamonowy kurczak W naszym przepisie, cynamon zostanie użyty do podkręcenia smaku kurczaka. Już niebawem podzielimy się z Wami tym daniem. Śledźcie Ciasna Kuchnię :) Artykuł Cynamon – nie tylko do wypieków pochodzi z serwisu Ciasna Kuchnia

Ciasna Kuchnia
Kaczka imbirowo-sojowoł (W tłumaczeniu dziś nie poszaleję ;) ) 168

Dzisiej po chałpach 1 to sie jy 2 przeważnie yno kury i świnie, niyrołz 3 ftojś sie narychtuje 4 hańdyka 5 , a przeca 6 we sklepach

Chop w kuchni
Drobiowy filet faszerowany warzywami i serem 129

Dziś mam taki filecik nadziany mieszanką chińską i żółtym serem. Do tego ziemniaczki lub frytki oraz ulubiona surówka i mamy super obiad na każdą okazję. Takie danie poprawi nam humor tym bardziej, że u mnie strasznie dziś wieje i ciągle miga prąd i na dodatek woda z kranu kapie a nie leci.' Dawno takiej pogody nie było, wczoraj

Ewa w kuchni
Makaron z fistaszkami (wegańskie) 149

Orzeszki arachidowe wraz z olejem arachidowym nadają temu daniu niepowtarzalny smak. Składniki   (3 duże porcje): 3/4 szklanki fistaszków  solonych prażonych 1/2 - 3/4 gotowanego brokuła 180 g makaronu  najlepiej chińskiego  chow mein 90 g pędów bambusa (ja używam takich w zalewie z Lidla) 90 g kiełków fasoli mung (ja używam takich

Pora na pora i pomidora
Przyprawa „5 smaków” 131

Przyprawa pięciu smaków używana jest przede wszystkim w kuchni chińskiej, ale znana jest także w innych krajach azjatyckich. Składa się z pięciu składników, które odpowiadają za

Oryginalny smak
Kurczak z makaronem chińskim i cukinią 184

zioła, wlewamy ocet ryżowy, sos sojowy i wszystko mieszamy. Makaron chiński zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i po 3 minutach odcedzamy. Po wyłączeniu parowaru sos z miseczki przekładamy na talerz i na nim układamy mięso. Cukinie łączymy z makaronem i dodajemy mikro liście rzodkiewki. Czekam na Wasze komentarze i uwagi. Dajcie znać jak wypróbujecie przepis, jak Wam się udało i czy smakowało

Parowar Faceta