dodałem czerwonego pieprzu prosto z AleDobre.pl . A już chyba ze 100 razy pisałem, że ich przyprawy po prostu miażdżą, są genialne. A żeby naprawdę było "po chińsku" to przed przygotowaniem tego dania przeprowadziłem konsultacje z Cai, moją chińską kumpelą. No i powiedziała mi co i jak. Więc uzbrojony w chińską wiedzę zabrałem się do działania. 1 kg żeberek
Marder&Marder Manufactureochoty, raz na jakiś czas, na danie z szeroko rozumianej kuchni chińskiej? Nie wiem jak Was, ale mnie zapachy rozchodzące się wokół „chińskich” knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna(...)dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska tego wymaga, żeby była naprawdę pyszna. Można oczywiście kupić mrożonkę typu „mieszanka chińska”, ale (jak wiecie) ja wolę robić wszystko sama! I Wam też to polecam. Chinese food! Who doesn’t have, from time to time, a desire to eat something from widely understood Chinese
Martyna Cooksochoty, raz na jakiś czas, na danie z szeroko rozumianej kuchni chińskiej? Nie wiem jak Was, ale mnie zapachy rozchodzące się wokół „chińskich” knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna(...)dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska tego wymaga, żeby była naprawdę pyszna. Można oczywiście kupić mrożonkę typu „mieszanka chińska”, ale (jak wiecie) ja wolę robić wszystko sama! I Wam też to polecam. Chinese food! Who doesn’t have, from time to time, a desire to eat something from widely understood Chinese
Martyna Cooksochoty, raz na jakiś czas, na danie z szeroko rozumianej kuchni chińskiej? Nie wiem jak Was, ale mnie zapachy rozchodzące się wokół „chińskich” knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna(...)dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska tego wymaga, żeby była naprawdę pyszna. Można oczywiście kupić mrożonkę typu „mieszanka chińska”, ale (jak wiecie) ja wolę robić wszystko sama! I Wam też to polecam. Chinese food! Who doesn’t have, from time to time, a desire to eat something from widely understood Chinese
Martyna Cooksbary z chińskim jedzeniem nie mają zupełnie nic wspólnego. A na blogu znalazło się właściwie tylko z jednego powodu. Należę na Facebooku do wielu grup kulinarnych. I często, właściwie codziennie niemal, przewijają się tam pytania w stylu: "Słuchajcie, macie jakiś pomysł na dzisiejszy obiad?" . Tak, mamy pomysł :) Będziemy więc zamieszczać tutaj takie proste i szybkie dania, pewnie(...)octem balsamicznym, pieprzem i połową orzechów utłuczonych w moździerzu. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie gotujemy makaron i odcedzamy. My użyliśmy chińskiego makaronu do dań z woka, nazywa się "Wok Egg Noodels". Marchew i seler naciowy obieramy i kroimy w kostkę. W multicookerze ustawiamy program MULTICOOK, temperaturę 160 stopni i czas
Marder&Marder ManufactureKolejne danie z kuchni chińskiej. Tym razem bardziej klasyczne. Jeśli macie ochotę na szybki i pyszny obiadek to zapraszam do wypróbowania. Wołowina z warzywami na ostro Składniki: · 300 g dobrej jakości wołowiny (ja używam polędwicy) · ½ marchewki(...)papryki · ½ papryczki chilli (można użyć więcej w zależności od tego jak ostre dania lubicie) · 4-5 grzybów mun pociętych w paski · około 4 plastry ananasa · kilka
Mania Gotowaniaokazji zbliżającej się wiosny, co da się odczuć dzięki podwyższonej temperaturze, kolejne naleśniki, Tym razem chińskie. Legenda głosi, że danie pochodzi z czasu Epoki Trzech Królestw. To taki okres najbardziej znany przez graczy gier video. W każdym razie żołnierze stracili woki podczas bitwy, a jeść było trzeba. Dowódca wymyślił, że zrobi się ciasto z mąki i wody
Kryzysowa Książka Kucharskadanie orientalne - aromatycznego i łatwego w przygotowaniu, a przy tym, moim zdaniem dość efektownego kurczaka w pięciu smakach z makaronem chińskim i orientalnie przyprawionymi kolorowymi warzywami. Danie można podać również z ryżem. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram piersi z kurczaka, 2 marchewek, 1 sporej pietruszki, 1 małego selera, 1 pora, 1 cukinii, niewielkiego kawałka korzenia
Wyprawy kulinarnepiekarniku, po czym serwuje się na nim danie, k tóre syczy i skwierczy przy podawaniu, a często jeszcze podczas jedzenia. Najczęściej z tak podawanym daniem można zetknąć się w kuchni chińskiej, w ten sposób można oczywiście serwować innego rodzaju potrawy. Ponieważ posiadam takie naczynie, a nawet dwa (jedno kiedyś kupił K. i przez bardzo długi czas(...)wypatrzyłam niedawno w second handzie (w idealnym stanie) za śmiesznie niską cenę - 50 pensów), p ostanowiłam zaserwować grilowanego łososia z warzywami w pięciu smakach na gorącym półmisku. Danie jest bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu - polecam! 2 filety z łososia sól, pieprz przyprawa do fajitas 1 duża cebula 2 kolorowe papryki (czerwona, zielona) opakowanie groszku cukrowego
Codzienne Gotowanieposiadające wiele oryginalnych smaków. Lubimy eksperymentować z innymi kuchniami, a kuchnia azjatycka to zupełnie inne smaki, kolory oraz niezapomniane dania. Przepis jak zwykle jest prosty. Zachęcamy do spróbowania i zaskoczenia rodziny daniem jak z „chińskiej” restauracji. Przepis Składniki: 750g ziemniaków czerwona papryka marchewka 2 filety z kurczaka cebula 2 łyżki oleju, bądź innego tłuszczu(...)pietruszka do dekoracji Pastę curry można bez problemu dostać na stoiskach z azjatycką żywnością, jeżeli nie będzie czerwonej może być inna, danie będzie po prostu mniej ostre. Kolejna uwaga to soczewica. Nie jest to niezbędny element dania, a wręcz dość niebezpieczny, bo jeżeli za szybko ją dodamy i się rozgotuje to popsuje troszkę wygląd potrawy. Przygotowanie: Ziemniaki
KasiaiKrzysiu.plSzybki obiad idealny na dni kiedy nie mamy ochoty na pracochłonne dania. Smacznego i miłej niedzieli!!! Kurczak z ananasem i warzywami Składniki: podwójna pierś
sierotka maRysia w kuchniTymczasowa nieobecność Rysia powoduje nasilenie w moim menu dań z kuchni chińskiej (wkrótce) i hinduskiej. W końcu mogę pojeść troszkę ostrzej i aromatyczniej Kurczak według tego przepisu wychodzi naprawdę wspaniały - kremowy, aromatyczny sos i wyraziste w smaku kawałki kurczaka. Mniam! Ostatnio odnalazłam w Lidlu filetowane udka z kurczaka i postanowiłam je wypróbować - jest to jak dla mnie strzał(...)często podkreśla, że pierś z kurczaka nie jest dobra do wszystkich dań. Faktycznie jest łatwa w ,,obsłudze" co nie znaczy, że jej mięso nadaje się do wszystkiego. Tak to się ostatnio u nas porobiło, że uważa się, że pierś jest idealna do każdego dania - wcale nie... Ma ona mało wyrazisty smak i gdy dodamy do niej
sierotka maRysia w kuchniKurczak przyrządzony z warzywami chińskimi z ryżem jest bardzo pożywnym i sycącym daniem . Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 0,5 łyżeczki curry sól słodka i ostra papryka olej do smażenia 4 torebki ryżu Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki,przekładamy
Bajeczna Kuchniawidelcu" i to dosłownie. Bo jak tu się nie zakochać w poligamicznym związku łososia, szpinaku, pleśniowego sera, oliwek i mieszanki ziół i ziaren? Jak tu przejść obojętnie i nie dać się uwieść, gdy błyszcząca powierzchnia francuskiego ciasta zalotnie puszcza nam oczko i kusi swym zapachem. I gdy taki skażony przymusową, bezglutenową dietą romantyk znajdzie się pod wieżą Eiffela (tą prawdziwą(...)zdecydowanie jest najlepszy z mrożonych.Nie jest to post sponsorowany przez Hortex, tak dla jasności :)Zdecydowanie najlepiej smakuje z dipem czosnkowym. Nuta kremowego dodatku (ale nie bazującego na chińskim czosnku) doda daniu charakteru i zapewni nam - konsumentom, ucztę dla podniebienia i dla oka. Wszystkie składniki użyte z tym daniu to zdecydowanie nasze smaki. Szczególnie szpinak i łosoś
Wypisz WymalujPopularne w chińskich knajpkach kulki to syte i smaczne danie, które wbrew pozorom można w łatwy sposób odtworzyć w domu. Moja wersja jest bardzo podobna w smaku, jak i w wyglądzie do oryginału. Najlepszym dodatkiem do nich jest ryż oraz słodki sos chili. Wzorowałam się na przepisie ze strony chińskie przepisy. Składniki na ok. 40 sztuk
Fabryka pomysłów