ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka sosu sojowego Natka pietruszki 1 łyżka oleju + olej do smażenia Przyprawy: Pieprz i sól Pieprz ziołowy Gorczyca mielona Chilli mielone Czosnek granulowany Opcje do podanie z burgerami: Cebula pokrojona w piórka Sałata Ogórek kiszony Pomidor Sos BBQ - koniecznie! :) Musztarda Przygotowanie: 1. W pierwszej kolejności odmierzamy kubek czerwonej soczewicy
Bananowe Polecukinią Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusie Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą
Moja smaczna kuchniapassatą Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Gulasz warzywny z cukinią Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Kolorowe penne
Moja smaczna kuchniamarchew młodą kapustę pokroić nie za drobno i zalać gorącą wodą, zamieszać i wodę odlać z kapusty kapustę włożyć na golonki z marchwią, dodać pokruszoną suszoną lub świeżą papryczkę chilli, wlać przyprawę w płynie, wodę i zamknąć szybkowar - od chwili zasyczenia pary gotować na małym ogniu 35 minut, szybkowar otworzyć jak ciśnienie samo opadnie golonki są miękkie i smakują
W Mojej Kuchni Lubięskrzydełek z kurczaka 2 ząbki czosnku 6 łyżek sosu sojowego 1 łyżka oliwy 3 łyżki pikantnego sosu barbecue (BBQ) ewentualnie keczupu 2 łyżki miodu 0,5 łyżeczki chilli lub papryki słodkiej w zależności od upragnionego stopnia pikantności :-) Zmiażdżony czosnek, sos sojowy, oliwę, sos BBQ, miód i paprykę przekładamy do sporej miski, dobrze mieszamy. Skrzydełka myjemy, osuszamy
Rozpustne gotowanieAromat cudowny... Wszystkie wymienione wyżej składniki drobno kroję, mieszam - dodaję pieprz i sól dla smaku . Połączyłam te dodatki z ryżem oraz z papryką surową. Smak dzięki połączeniu pietruszki, chilli i czosnku ... bardzo intensywny świetnie łagodzi go właśnie ryż
dlaSmaQpizzy. Cisto jest chrupiące i smaczne. Ja dodałam małe pomidorki oliwki, świeży rozmaryn, suszone zioła prowansalskie Warto podawać z jakimś sosem - u nas akurat połączone zostało z pastą z chilli :) SKŁADNIKI: 10 g świeżych drożdży 150 ml ciepłej wody 250 g mąki 1 łyżeczka soli oliwa z oliwek garść zielonych oliwek 2 łyżeczki gruboziarnistej soli morskiej zioła prowansalskie
dlaSmaQoliwek 2 łyżki masła 20 całych krewetek bez pancerzy garść posiekanej pietruszki sól, świeżo mielony pieprz czarny Dodatkowo jako przekąska: pieczone krewetki tygrysie przekrojone na pół w sosie chilli i z czosnkową nutą, zapiekane w piekarniku. Do dzieła: Krewetki dokładnie myjemy / jeśli są mrożone - rozmrażamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Rozgrzewamy na patelni oliwę z oliwek i masło
Spektrum Smakuduży bakłażan 100 g mięsa mielonego z indyka 1 torebka kaszy pęczak KUPIEC 1 mała cebula dymka 2 ząbki czosnku 50 g sera feta 0,5 łyżeczki pasty chilli odrobina curry, papryki słodkiej i kurkumy sól i pieprz do smaku o,5 pęczka świeżej kolendry odrobina oliwy Przygotowanie: Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni z odrobiną
Niezły MłynekSkładniki 400 g selera naciowego naciowego Włoszczyzna 2 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe Kawałek papryczki chilli Skorupki z cebuli (podsmażone na suchej patelni) 3 ziemniaki Sól ,pieprz Odrobina vegety 1/2 natki pietruszki 2 łyżki zacierek babuni Przygotowanie Z włoszczyzny ,ziela angielskiego ,liści laurowych ,papryczki ,podsmażonych łupinek cebuli ,soli i pieprzu przygotować bulion warzywny. Warzywa i łupinki wyciągnąć ,marchew pokroić
R'n'G KitchenSkładniki cebula czerwona papryka 100 g marchewki 100 g cukinii mango 2 dymki 3 łyżki oliwy z oliwek kumin szczypta cynamonu kolendra po szczypcie kardamonu ,gałki muszkatołowej i chilli 2 łyżki posiekanych migdałów sól łyżka masła sok z cytryny natka pietruszki 300 g ryżu basmati Przygotowanie Warzywa oczyściłem . Cebulę posiekałem , paprykę pokroiłem w paski , marchewkę w słupki , cukinię
R'n'G Kitchenryżową i pieczonymi warzywami to szybki pomysł na smaczny i zdrowy obiad. Składniki: 100 g komosy ryżowej (quinoa) bakłażan marchewka kabaczek pomidorki koktajlowe garść natki pietruszki sól morska, pieprz chilli - ewentualnie oliwa Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Natkę posiekać. Bakłażana, kabaczka i marchewkę pokroić w średnią kostkę, skropić oliwą i wstawić do piekarnika. Po kwadransie dodać pomidorki
wyzwania kuchennesosu sojowego Dressing: 5 łyżek oliwy 0,5 łyżeczki soli 2 łyżeczki octu balsamicznego 0,5 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/8 łyżeczki płatków chilli Przygotowanie: W słoiku łączymy wszystkie składniki dressingu, dokładnie wstrząsamy przez ok. 1 min odstawiamy w stronę. Po tym filet z kurczaka kroimy na drobne kawałeczki, następnie układamy
Kuchnia Łukaszapapryki - 40g fety - 30g szpinaku - 2 łyżki jogurtu - parę listków świeżej bazylii, bądź dwie łyżeczki suszonej - ząbek czosnku - sos sojowy light - ulubione przyprawy do mięsa (dałam curry, kurkumę, chilli i paprykę słodką) * parmezan na posypianie na wierzch + kiełki Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałeczki i doprawiamy wedle uznania swoimi ulubionymi
Be Fit Be Strong