cebula - 11518 przepisów (strona:519/768)

Leniwa sałatka z mixem sałatkowym Biolevita :) 140

przygotować sałatkę w pracy :) Na stronie www.biolevita.pl możemy przeczytać: Skład: Olej rzepakowy tłoczony na zimnio 52%, słonecznik łuskany 40%, mieszanka przyprawowa 8% (sól, cukier, marchew, papryka, pietruszka, pasternak, szczypiorek, cebula, koper, natka pietruszki, ziele angielskie, kolendra, kurkuma, pieprz, ekstrakty przypraw, olej rzepakowy) Opis: Kompozycja trzech składników: oleju rzepakowego, naturalnych przypraw oraz łuskanego słonecznika. Odpowiednio dobrane proporcje nadadzą wyjątkowego smaku szybkiej

The Sweet Damsel
Shoarma z kurczaka 265

przyprawy Tureckiej Biolevita* oliwa lub olej * Warzywa i przyprawy suszone(w różnych proporcjach): papryka, oregano, rozmaryn, kolendra, bazylia, majeranek, curry ) , ziele angielskie, gałka muszkatołowa, cząber, tymianek, kmin rzymski, czosnek, cebula, chilli, sól, naturalny ekstrakt papryki Wykonanie: Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą, dodać ok 4-5 łyżek oleju i dokładnie wymieszać. Pierś z kurczaka umyć i oczyścić. Pokroić w paski

The Sweet Damsel
Omlet z pieczarkami i serem 155

cebulka 1 ząbek czosnku starty żółty ser (wedle uznania) kilka listków świeżej bazylii sól i pieprz olej ( u mnie olej lniany laboratorium BIOOIL, znajdziecie go tu: TUTAJ  ) Wykonanie: Cebulę brać i pokroić w drobną kostkę, Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę. Olej rozgrzać na patelni, Dodać posiekaną cebulkę i przeciśnięty czosnek. Podsmażyć chwilkę na małym ogniu i dodać pokrojone pieczarki

The Sweet Damsel
70. Domowa creme fraiche z truskawkami 147

będzie wieczorem, za to dla mnie rozpoczął się cały dzień w kuchni. Dopiero teraz zrobiłam sobie małą przerwę na opublikowanie postu, ale zaraz wracam do roboty. Pełnoziarnista focaccia z cebulą już w piekarniku, a jeżeli przepis wyjdzie pyszny to na pewno podzielę się nim z Wami! W całym mieszkanku już nią pachnie :) Ponadto dziś po 16 idę odebrać wejściówkę się

Be Fit Be Strong
Kotleciki z ryżem, kalafiorem i cukinią 289

Idealny piątkowy obiad. W dodatku bardzo sezonowy bo pora jest na cukinię i kalafior. Kotleciki są bardzo delikatne i smaczne. 100 g ryżu 1 cebula 1 mały kalafior (ok. 400 g) 1 młoda cukinia (ok 200 g) 5 łyżek bułki tartej + do panierowania 2 jajka Sól Pieprz Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Kalafior dzielimy na mniejsze kawałki

VioletoweKucharzenie
Cukinia faszerowana 154

faszerować, a farsz można komponować według uznania. Ja przygotowałam farsz mięsny z pieczarkami i ryżem. Składniki: 4 okrągłe cukinie 0,5 kg mielonego wieprzowego mięsa 30 dag pieczarek 1 cebula pieprz sól olej Na patelni rozgrzewamy olej. Na nim przesmażamy pokrojone pieczarki i cebulkę. Do tego dodajemy mielone mięso i jeszcze wszystko przesmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem.  Cukinie myjemy

Salonik smaków
Domowy dżem porzeczkowo-truskawkowy 163

suchych słoików. Zakręcić. Odstawić do wystygnięcia. Przechowywać w chłodnym miejscu, np. w piwnicy. Mi z tej proporcji wyszło 14 słoiczków musztardowych ------------ Podobne: Naturalny dżem truskawkowy Konfitura z czerwonej cebuli Likier truskawkowy

Weekendy w domu i ogrodzie
Ośmiornica z grilla-klasyczna 228

chrupka a w smaku dopatrzyłam się lekkiej nuty cytrusowej co mnie wręcz zaskoczyło i delikatnych orzechów.Byłam pod wrażeniem. SKŁADNIKI: ośmiornica (1 lub 2 sztuki) 2 liście laurowe 1 cebula 2-3 ziarna ziela angielskiego 3-4 łyżki octu dodatkowo: sałatka grecka (oliwki czarne i zielone,feta,czerwona i zielona papryka,1 cytryna,oliwa z oliwek,natka pietruszki(opcjonalnie) łyżka

Sztuka gotowania w/g Samiry
Hotel od kuchni. SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój 227

pobytu Szef Kuchni zaprosił SzczyptęSmaQ na wystawny i apetyczny obiad i po raz kolejny zapewniając nam "i przyjemność jedzenia i rozkosze stołu" * Przystawka zimna: siekany śledź z rydzami, czerwoną cebulą, gorczycą z limonowo - kaparowym winegretem Przystawka ciepła: sandacz na sosie z raków z młodym szpinakiem i zielonym groszkiem Zupa: botwina z sadzonym jajkiem przepiórczym i puszystą kwaśną śmietaną Danie główne

SzczyptaSmaQ
Fasolka szparagowa trochę inaczej 119

coś prostego i szybkiego do przygotowania. Można jeść na ciepło i na zimno. Wegetarianie spokojnie mogą pominąć boczek i tak będzie pysznie. 0,5 kg fasolki szparagowej 1 duża cebula 100 g boczku pokrojonego w kostkę 1 ząbek czosnku

Polska Zupa
Makaron z passatą pomidorową 155

danie ma w sobie śródziemnomorski klimat - minimum składników, prostota i pyszny smak. Klasyczne włoskie połączenie składników: makaron, pomidorowa passata, cebula, czosnek, oliwa i parmezan. Niezawodne na lato kiedy nie mamy ochoty długo stać w kuchni

Milion Smaków
surówka z fasoli szparagowej na zimno 146

Lubię fasolkę szparagową a najbardziej tą surówkę Składniki - ok 70 dag fasolki szparagowej - 1 duży czosnek - 1 cebula - 1 sos sałatkowy koperkowo ziołowy - olej Sposób przygotowania 1. - Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki ugotować do miękkości odcedzić na sicie  i zostawić do ostygnięcia  - Cebulkę pokroić w drobną kostkę dodać do fasolki wcisnąć czosnek doprawić sosem sałatkowym  i dać

W królestwie smaków Beaty
Jajecznica z pieczarkami 168

Jajecznica  o aromacie pieczarek dobry pomysł na obiad Składniki - 4 jajka - 1 cebula - 4 pieczarki - 3 kiełbaski np frankfuterki - sól - pieprz - 1 łyżka koperku - 1 łyżka masła Sposób przygotowania 1. - Masło rozpuścić na patelni podsmażyć na nim pieczarki pokrojone w plastry  doprawić wyciągnąć pieczarki na talerzyk  - Do tłuszczu pozostałego po smażeniu pieczarek dać pokrojoną cebulkę w pióra

W królestwie smaków Beaty
Cukinia faszerowana w sosie pomidorowym 167

Mój ulubiony obiad Składniki - 4 cukinie - 1 woreczek ryżu - 0.5 kg mięsa mielonego z łopatki - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 200 g sera żółtego - mieszanka przypraw do dań chińskich - 2 puszki pomidorów krojonych w sosie własnym  (miałam swoje przepis w mojej kolekcji ) - 2 łyżki mąki - 2 łyżki masła lub margaryny - 1 łyżka papryki słodkiej - świeże zioła : - pęczek pietruszki - kilka

W królestwie smaków Beaty
Placki ziemniaczane z marchewką i cukinią 287

się komponował mięsny czy warzywny gulasz, albo... najlepiej podać z tym, na co akurat ma się chęć! :))) Około 20 placków: * ziemniaki- 200 g * marchewka- 200 g * cukinia- 200 g * cebula- 1 szt. * jajka- 2 szt. * mąka ziemniaczana- 2 lekko czubate łyżki * olej ryżowy- do smażenia * sól, pieprz- do smaku Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć cukinię, posolić i odstawić

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania