cebula - 11518 przepisów (strona:524/768)

Kociołek 170

SKŁADNIKI: 500 g mięsa wieprzowego do gulaszu 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 10 ogórków konserwowych- pokroić w kostkę 5 marynowanych papryk 3 puszki pomidorów krojonych 2 duże cebule- posiekać drobno 4 ząbki czosnku- posiekać drobno 4 listki laurowe 1 łyżeczka curry 4 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka jałowca sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Mięso pokroić na kawałki

ClauditteMissCooking
Fasolka po bretońsku 160

jednak zjadam ją w tempie błyskawicznym. Składniki na ok. 5-6 porcji 0,5 kg fasoli Jaś 0,35-0,5 kg kiełbasy 0,15 kg wędzonego boczku  cebula  słoiczek koncentratu pomidorowego 3 liście laurowe 1 łyżeczka czarnego pieprzu 5 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka tymianu 1 łyżeczki soli 2-3 łyżeczki majeranku opcjonalnie można dodać ząbek czosnku

Ptasia Kuchnia
Tarta z kurczakiem, pomidorem, papryką i groszkiem 210

tych niezbyt dokładnie liczących kalorie, bo serów ci w tarcie dostatek :) Inne moje wariacje w temacie tarty poniżej: Zielona tarta na Irlandzki Dzień Św.Patryka   Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem Tarta ze szparagami, porem i pomidorami Idealne ciasto na tartę

Grunt to przepis!
Duszona kapusta kiszona z ananasem i jabłkami 241

Kiszoną kapustę można udusić na wiele sposobów – niekoniecznie z cebulą i boczkiem. Może być bowiem dodatkiem nie tylko do golonki, ale też dużo „lżejszych” dań. W wersji z ananasem i jabłkiem będzie pasowała np. do mięs upieczonych w słodkich i cytrusowych klimatach Azji. Duszona kapusta kiszona z ananasem i jabłkami 2015-04-03 12:43:10 Duszona kapusta kiszona

Kulinarna Pokusa
Kanapki z kurczakiem w tortilli 300

absolutnie pyszny. Uzupełniam go o kilka plastrów żółtego sera, szynki konserwowej i pomidora, które stanowią łagodną, ale dobrze dobraną kompozycję. Dla wyostrzenia smaku dodaję drobno pokrojoną rzodkiewkę lub czerwoną cebulę oraz posypuję nieco wnętrze pieprzem. Nie od rzeczy byłby też mały dodatek majonezu – ale oczywiście nie jakiegokolwiek, tylko dobrej jakości wykonanego samodzielnie. Całość nadzienia owinięta jest liśćmi sałaty. Pełni

Kulinarna Pokusa
Hiszpańska tortilla ze szparagami. 294

wiekowa pani . Z pewnością będę próbowała zrobić równie smaczną ,ale nie wiem czy kiedykolwiek mi się uda.Dzisiejsza jest z dodatkiem szparagów ,idealna na szybki obiad . Składniki: 300 g ziemniaków cebula szparagi 150 g ,ugotować 3 minuty i przelać zimną wodą oliwa z oliwek 4 jajka (duże ) sól ,pieprz Ziemniaki obrać i pokroić na cienkie plasterki ,smażyć na oliwie na rozgrzanej

Ladylaura.
Zapiekane młode ziemniaki i pomidorkami daktylowymi i tymiankiem 205

przekrój na połówki, cebulki pokrój w krążki, a suszone pomidory w paski. Ziemniaki przełóż do naczynia do zapiekania, a pozostałe wolne szczeliny wypełnij pokrojonymi pomidorami (świeżymi i suszonymi) oraz cebulą. Skrop oliwą, przypraw delikatnie solą i pieprzem, a na wierch połóż kilka gałązek tymianku. Wstaw do piekarnika i zapiekaj przez 30 minut. Przed podaniem udekoruj jeszcze świeżymi listkami tymianku

Roślinna - blog wegański
Zapiekanka ziemniaczana z zielonymi warzywami alla lasagne 127

zblanszować (w miseczce zalać brokuła wrzącą wodą i trzymać pod przykryciem około 10-15 minut). 4. Ogórki umyć, pokroić w plasterki po około 5-6 mm. 5. Ogórki, cebulę oraz czosnek podsmażyć na oliwie z oliwek, dodać pieprz oraz sól. Podsmażyć do miękkości 6. Układać w brytfannie warstwami według poniższego opisu: Warstwy: 1. Ziemniaki 2. Warzywa zielone: ogórki, brokuły, cebulki

KreatywnePiny
Żywność liofilizowana - penne bolognese :) 138

poście :) Skład penne bolognese przedstawia się następująco:  makaron penne (semolina z  pszenicy  durum) 40%, mięso mielone wołowo-wieprzowe 16%, pomidory pelati 16%, marchew 6%, cebula 6%, koncentrat pomidorowy 2%,  seler naciowy  2%,  mąka pszenna , olej rzepakowy, czosnek, oregano, bazylia, szałwia, cukier, sól, pieprz Danie to dostępne jest w dwóch wersjach uwzględniających wielkość: mała

Zdrowie na języku :P
Fit pizza proteinowa! 275

mnie gryczana) 2 jajka + 1 białko Bazylia Oregano Papryka słodka Papryka ostra Soł morska Sos: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 25g ketchupu Przyprawy Dodatki: 50g mozzarelli Pieczarki Papryka Cebula Oliwki Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno z solą. Łączymy z żółtkami, mąką oraz paprykę. Przekładamy na sylikonową formę do tarty i pieczemy 20 min. w 180 stopniach. Mieszamy składniki

Czarnawisienka
Prażony aromatyczny kokos- aromat Azji 227

samemu można go kupić gotowy w sklepie na dziale z azjatyckimi artykułami obok składników na sushi lub w sklepach Toko. SKŁADNIKI: 250 g wiórków kokosowych 2 łyżki drobno posiekanej cebuli 100 g solonych orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru palmowego,trzcinowego lub zwykłego brązowego (lub więcej) 1/4 do 1/2 łyżeczki sambal oelek (lub inny sambal np. trassi of manis) 1/2 łyżeczki

Sztuka gotowania w/g Samiry
Zapiekany indyk 169

niedzielny obiad i nie tylko proponuję pysznego, zapiekanego indyka. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu, my uwielbiamy! Polecam! Zapiekany indyk Składniki: pierś z indyka, 3 ząbki czosnku, cebula, liść laurowy, łyżka bulionu drobiowego, 1/2 łyżeczki papryki ostrej, łyżka musztardy, łyżka sosu sojowego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki soli, litr wody. Wykonanie: Filet z piersi z indyka myjemy

paapilotkaa
Szynka duszona w sosie własnym z warzywami 175

Szynka pieczona w kawałkach z pieczarkami i cebulą cieszyła się dużą popularnością, dlatego dziś przedstawiam kolejny przepis na to pyszne mięsko - tym razem nieco w lżejszej i zdrowszej wersji.   SKŁADNIKI: 70 dag szynki Przyprawa Cygańska Rafex Marynata Staropolska Skworcu olej  2 op. mieszanki warzywnej marchew-brokuł-kalafior* 1 l bulionu 2 łyżki mąki  100 ml śmietanki

Kto ugości moich gości?
Biszkoptowy omlet z jarmużem, marchewką i serem feta 140

Marchew obrać, opłukać i nożem do obierania warzyw ściąć cienkie paski - wstążki. Czosnek i szalotkę obrać i posiekać. Papryczkę posiekać na średnią grubość.  Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, czosnek i papryczkę - zeszklić. Dołożyć jarmuż i marchew, krótko przesmażyć. Mleko rozmieszać z mąką, cukrem i solą, dodać jajka i lekko ubić. Wlać na patelnię, na równomiernie rozłożone warzywa

Codzienna kuchnia niecodzienna
ZAPIEKANKA GRECKA PASTICIO 190

kulka mozzarelli oliwa z oliwek beszamel: 50 g masła niecała szklanka mąki 1 3/4 szklanki mleka 1 jajko gałka muszkatołowa sól,pieprz Wykonanie: *Na oliwie z oliwek przesmażamy cebule pokrojoną w kosteczkę. Kiedy się zrumieni dokładamy  mięso mielone. Doprawiamy solą,pieprzem oraz dodajemy drobno posiekana natkę pietruszki i  oregano oraz wkruszamy ser feta. *Makaron gotujemy w osolonej wodzie

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania