camembert - 737 przepisów (strona:37/50)

Przekąskowe paczuszki 149

bardzo ciekawe rezultaty. Tak jest w przypadku tych paczuszek, które fajnie sprawdzają się na domowych impreskach :) Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 250 g parówek - 1 ser pleśniowy camembert - zioła prowansalskie Przygotowanie: Ciasto francuskie kroimy w kwadraty. Każdy kwadrat nadziewamy pokrojonym w plasterki serem oraz parówką, a wierzch posypujemy szczyptą ziół prowansalskich. Pieczemy je w 180 C przez około

Zainspirowana w kuchni
TAGLIATELLE Z BROKUŁAMI I SOSEM SEROWYM 151

serowy jest dla mnie wystarczająco syty, jedynie pasek chudego boczku, który fajnie podkreśla smak sosu. Składniki: opakowanie makaronu 1 brokuł serek topiony z ziołami (kostka 100g) 1/2 sera camembert naturalnego 100g chudego boczku bulion warzywny śmietana sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie do konsystencji, którą lubimy najbardziej (ja osobiście nienawidzę rozgotowanego). Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki gotujemy

Walijskie Pichcenie
S... Sery! 153

idealnie, na stole powinno się znaleźć od 3 do 5 rodzajów serów. Ten "wachlarz" pozwoli gościom cieszyć się różnymi smakami. Ja wybrałam Emmental, 3 małe sery z mleka koziego, camembert , Beaufort ( uwielbiam ten orzechowo-miodowy smak! ) oraz jeden ser przywieziony nam w ramach prezentu specjalnie z Włoch, którego nazwy niestety zapomniałam :c (ale był pyszny! Intensywny zapach, ale śmietankowy smak

Kitchens Alphabet
Roladki drobiowe z serem i szpinakiem 533

posiekanym koperkiem do pomidorków. Wymieszać a następnie całość lekko skropić olejem lnianym. Pesso przygotować wg przepisu na opakowaniu. Polecam też: Roladki nadziewane feta z marchewka i kuskusem Roladki z camembertem i rukolą

Monia miesza i gotuje
Witam Wszystkich z Przeprosinami:) 135

wszystkim, po długiej przerwie na nowo bloga reaktywacja, więcej przepisów i większa uwaga na prowadzenie:) Pozdrowiam   PichciszTo!!!!!!!!!!!!!! dzisiaj nowy przepis w zakładce obiady Risotto z Gruszką i serem camembert z grillowanym  Strusiem w szynce szwarcwaldzkiej   w dekoracji z  tymianku  mega smak polecam :0  Zapraszam! także na profil  http://cooklet.com/pl/pdmucha91

pichciszto
Makaron z kurkami w sosie serowo – śmietanowym i kurczakiem 204

porcje 100 g makaronu spaghetti, 100 g   kurek, 3 polędwiczki z kurczaka, 1/2 łyżeczki sosu worcestershire, 50 ml śmietany 30 %, 1 duży ząbek czosnku, 1 łyżka topionego serka camembert, 1 łyżeczka soku z cytryny, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy grubo mielony do smaku, mielony pieprz biały do smaku, 1 łyżka masła, olej rzepakowy do smażenia, świeży rozmaryn

Moniki Smakołyki
Jesienna kolacja ;-) 124

Zapiekany Camembert z borówką i winnym jabłkiem

SMYKWKUCHNI
Zapiekanka z makaronem i szpinakiem 399

rozpuszczonym maśle podsmażamy umyte liście szpinaku. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidorki (bez skórki). Dusimy ok. 3 minutki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie zalewamy kremówką i dodajemy pokrojony ser camembert i ok. 30 g żółtego sera. Dodajemy makaron i mieszamy. Przelewamy do przezroczystych naczyń, posypujemy startym serem i suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Zapiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni
Kokardki z brokułami 146

Składniki: 300 g makaronu kokardki Czaniecki, 1 brokuł, 100 g serka topionego gouda, 20 g sera camembert, 400 ml kremówki, 2 piersi kurczaka, sól morska, pieprz czarny. Przygotowanie:      Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. W oddzielnym garnku gotujemy brokuła. Piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy pieprzem i solą i podsmażamy na patelni. Usmażonego kurczaka zalewamy kremówką

Aga w kuchni
Zapiekane figi z serem i szynką 163

Sezon figowy trwa a więc znowu coś dobrego z figami. Taka mała i szybka przekąska:) składniki: 5 fig 50 g sera z pleśnią,camemberta lub koziego 5 plastrów szynki dojrzewającej Figi naciąć na krzyż ale nie nacinać do końca. Do środka każdej figi włożyć kawałeczki sera. Następnie każdą figę owinąć plastrem szynki. Ja miałam duże figi więc aby szynka lepiej

Monia miesza i gotuje
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI. 184

konfiturę z czerwonej cebuli przyrządzić każą przepisy. Postanowiłam iść, jak zwykle zresztą, swoją drogą. I wiecie co? Naprawdę się opłaciło! Wyszła rewelacyjna.   Świetnie pasuje do serów pleśniowych typu camembert i brie, wegańskich i wegetariańskich burgerów czy sojowych parówek/wędlin. Równie dobrze sprawdzi się samodzielnie na kanapkach.  KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI. /własny;/ słoik około 450ml 800g czerwonej

W kuchni Karmel-itki
Przystawka z serów II 292

wzbogaci także szwedzki stół. Polecam sery z musem jabłowym- wydobywaja z serów wszystko co najlepsze- raz spróbujecie i stanie się to Waszą ulubioną przekąską : ) Polecam  Składniki: ser camembert ser brie ser z żurawiną ser czosnkowo- bazyliowy ser wędzony winogron krakersy oliwki nadziewane papryką mus jabłkowy dip czosnkowy Wykonanie: Układamy sery na desce. Dodajemy oliwki do miseczki, mus jablkowy

Smaki Edyty
Babeczki z mięsem na cieście francuskim 302

ostrą papryczką chili.  Składniki 4 porcje: sos chili, 1 opakowanie ciasta francuskiego, 300 g filetu z kurczaka, 250 g pieczarek, 1 jajko, 100 g ser pleśniowy typu Camembert (naturalny lub z pieprzem), 6 szt. oliwek czarnych, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 duża cebula, łyżeczka wymieszanych przypraw suszonych: czosnek, pomidory, bazylia, oregano, ostra papryka, zioła prowansalskie, peperoncino, pieprz kolorowy

Moniki Smakołyki
Lajcikowy Obiadzik 296

SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I SER PLEŚNIOWYM Z TRUSKAWKAMI sałata lodowa pomidorki koktajlowe łosoś wędzony ser brie lub camembert  pół szklanki truskawek lub sos żurawinowy Sos Winegret: pół cebuli 2 łyżki oleju 3 łyżki wody 1 łyżeczka musztardy 1 ząbek czosnku

NaKońcuJęzyka
Śniadanie Dla Niego 206

chleba  ząbek czosnku oliwa z oliwek łyżka 1/2 puszka groszku konserwowanego 6 oliwek czarnych sól, pieprz 1/2 cukinii musztarda francuska 10 plasterków boczku surowego wędzonego 4 jajka 1/2 camemberta kiełki u mnie rzodkiewki Pieczywo nacieramy rozgniecionym czosnkiem i nakrapiamy oliwą z oliwek. Groszek rozgniatamy widelcem dodajemy pokrojone w kostkę oliwki. Doprawiamy do smaku. Boczek kroimy w plasterki i smażymy

NaKońcuJęzyka