wielu ciekawych dań, a jak już go mamy w domu... można również szybko przygotować taką prostą przekąskę dwuskładnikową. Słono-rybny smak kawioru jest tłumiony przez wyraźny smak kremowego sera camembert. Do wytrawnego wina pasuje idealnie
Milion SmakówSadzę, że zagości na moim świątecznym stole. Jest rewelacyjna i pięknie się prezentuje. 1 filet z kurczaka 100 g pieczarek 50 g kurek 1 cebula 60 g ziołowego sera camembert Suszone pomidory Przyprawa do mięsa Sól Pieprz Olej do smażenia Kurki czyścimy. Pieczarki i cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystko smażymy na rozgrzanej patelni. Przyprawiamy solą i pieprzem. Filet kroimy
VioletoweKucharzenieSkładniki: (na 1 porcję) garść liści sałaty lodowej 5-6 listków świeżej kolendry 5-6 małych listków świeżej bazylii 1 pomidor średniej wielkości 1 ser typu Camembert z zielonym pieprzem sos: 1/4 łyżeczki sosu sojowego 1/4 łyżeczki oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki octu jabłkowego szczypta kolorowego czosnku w proszku szczypta pieprzu świeżo zmielonego Przygotowanie: 1. Sałatę porwać na mniejsze cząstki
KreatywnePinyJednym z dodatków, które ewidentnie kojarzą mi się z zimą jest żurawina! A dziś na śniadanie ser Camembert naturalny z płatkami owsianymi górskimi oraz żurawiną. Doskonałe połączenie! ps. polecam również w wersji na ciepło czyli ser pieczony w piekarniku 10 minut w temperaturze 180 stopni
upichconachciałabym, żeby w każdej restauracji była możliwość zjedzenia porządnego, zdrowego i smacznego posiłku przez najmłodszych. My zaczęliśmy równie smacznie: Pasta z makreli z bułeczką Pieczony w cieście filo camembert na marmoladzie z czarnych oliwek i pomarańczy podbił moje serce- genialne połączenie smaków. Następnie zupka rybna z łososiem i świeżym majerankiem i grzybowa (Borowikowa z łazankami) Medaliony z polędwiczki wieprzowej
Wielki apetytWystarczy chwila byś przygotował naprawdę bajeczną przystawkę z grilla. Każdy miłośnik sera od razu się w niej zakocha. Składniki: ser camembert chorizo pokrojona w plastry sałata krem balsamiczny Sposób przygotowania: Ser grilluj z dwóch stron. Następnie połóż na nim plasterek chorizo i grilluj jeszcze przez chwilkę. Podawaj z sałatą i kremem balsamicznym. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie
Wielki apetytkuskus, z pieczoną marchewką (z ziołami i oliwą) oraz fetą podana na liściach szpinaku brokuł, pomidorki koktajlowe, pieczony kurczak, feta, czosnkowy sos jogurtowo-śmietanowy roszponka, pieczony kurczak, camembert, gruszka, zielony ogórek, sos miodowo-musztardowy; grzanki brokuł, pieczony kurczak z sosem z masła orzechowego roszponka, zielony ogórek, wędzony łosoś, jajko, sos jogurtowo-chrzanowy
More food, love and dreamssałatki :D, które zapewne niebawem pojawią się na blogu. Ann Coval...y, wiesz, że mówię o Tobie ;p- ściskam mocno i dziękuję! Składniki: (na 1 porcję) ser typu Camembert 1-2 łyżki konfitury żurawinowej liść bazylii do dekoracji Dodatkowo potrzebne będą: grill opcjonalnie: grill elektryczny, w ostateczności patelnia grillowa, bądź zwykła patelnia teflonowa- jednakże serek nie nazwiemy już grillowanym
KreatywnePinyznajomi, kiedy nie mamy nic na kolacje... sałatka zawsze rozwiązuje takie problemy :) Potrzebujemy: paczkę mix'u sałat opakowanie pomidorków cherry 1 mała czerwona cebula sos sałatkowy francuski 2 sery camembert bułka tarta 1 jajko 1 łyżka żurawiny lub ewentualnie 1 łyżka miodu oliwa z oliwek olej do smażenia Do dużej miski wrzucamy opakowanie mix'u sałat. Pomidorki kroimy na połówki
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/opakowania ciasta francuskiego (275g) 4 średnie filety z piersi kurczaka 8 suszonych pomidorów około 150 g sera camembert przyprawa do kurczaka 2 łyżki oleju 1 żółtko roztrzepane z 1 łyżką mleka (do posmarowania) 1 łyżeczka sezamu do posypania Długi weekend rozpoczęty :) Szkoda tylko, że długi weekend w tym roku jest taki krótki... Hmmm
Świat Domowej Kuchnirosołową rozpuszczamy w wodzie i wlewamy do kurczaka. Dosypujemy ryż i przyprawy (sól, pieprz, papryki, lubczyk). Mieszamy i dusimy pod przykryciem do miękkości. Danie podałam z frytkami i serem camembert, który się ładnie rozpuścił
VioletoweKucharzeniegrilla górka cielęca z grilla żeberka karkówka karkówka z grilla II polędwiczki wieprzowe schab z grilla comber jagnięcy kaszanka/kapusta kiszona/ śliwki/ miód ser camembert grillowane warzywa kukurydza z grilla szparagi sałatka z grillowanych buraków sałatka z grillowanych pomidorów ziemniaki gruszki banany ananas
królestwo garówjest to najlepsze wino słodkie na świecie, ale na pewno warte swojej ceny nawet za butelkę o pojemności 375 ml. Według Michała Jancika będzie doskonałym partnerem do serów np. Camemberta . Warto spróbować. Na koniec już naprawdę słodkie wino. Bodvin Tokaji Cuvée 2013 (24,99 zł za butelkę 375 ml.) ponad 100g/l cukru to oczywiście żadne rekordy, ale już potężna dawka
królestwo garówProsta i szybka sałatka, którą możemy zabrać do pracy, szkoły czy na piknik. Sprawdzi się również jako dodatek do obiadu. 125 g sera camembert 5 liści sałaty lodowej 1 ogórek 1 pomidor 1 pęczek rzodkiewki Sól Pieprz Oliwa z oliwek z oregano Ser kroimy w niewielkie trójkąciki. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Ogórka obieramy i kroimy w pół
VioletoweKucharzeniejednej osoby): 2-3 liście sałaty lodowej 1/2 pomidora lub kilka pomidorków cherry 1/3 ogóra zielonego 2 plastry papryki żółtej lub/i czerwonej 3-4 plastry sera pleśniowego (ja użyłam Camembert, może być Lazur) 1/2 jajka gotowanego na twardo 1 mandarynka sos musztardowo - miodowy Przygotowanie: Sałatę rwiemy na drobne kawałki. Pomidora kroimy w pół-plastry (cherry - na pół). Ogórka w grubą
Kuchnia po mojemu