Składniki: szynki kiełbasa chorizo pomidory koktailowe sery( brie, camembert, st paulin) mozzarella pikle łosoś z serkiem philadelfia Sos: czosnkowy pomidorowy Wykonanie: Pokroić na talerz :) Sosy robimy z jogurtu greckiego 2-3 łyzki plus ząbek czosnku i pieprzu- mieszamy I gotowe sos pomidorowy- 2-3 łyżki jogurtu greckiego plus 3 łyzki ketchup- gotowe :) Smacznego
Smaki Edytyprzepadała za śledziami , po prostu moja Rodzicielka maniacko co trochę żąda by zrobić śledzia ).Doprawiam więc je na wszelkie możliwe sposoby. Marynata do tych jest pochodną pomysłu na marynowanie camemberta .Niby co ma ser do śledzi ? A no nic - ale marynata jest prawie identyczna. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnidorzucę od siebie, czasami wymyślę coś sama. Zasada panuje tylko taka :szybko, smacznie i niedrogo! Sałatka świetnie komponowała się w zestawieniu z Lazania ze szpinakiem, cukinią i serem camembert . Składniki: 1 kulka sera mozzarella kilka pomidorków koktajlowych (cherry) mały pęczek bazylii oliwa extra vergine sól pieprz Wykonanie: Ser mozzarella pokroić w plasterki, pomidorki na połówki. Część liści bazylii
Blondynka GotujeOliwki czarne 250 dkg ser pleśniowy camembert 10 dag serowe nici 3 szt rzodkiewka
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaskładniki: 4 bułki kajzerki 60 g serka camembert 2 trójkąciki serka topionego 100 g żółtego sera masło lub margaryna do posmarowania bułek przyprawa do sałatek młynek Prymat Z bułek ściąć wierzch i wydrążyć miąższ. Każdą bułkę posmarować odrobiną masła lub margaryny. Do środka włożyć kawałki serów, na wierzchu posypać przyprawą do sałatek. Możemy dodać również
Monia miesza i gotujedodatek do sałatek czy grilla jak równiez dobry na śniadanko czy kolację. Prosty w przygotowaniu a jaki pyszny. składniki: 1 mały okrągły bochenek chleba 1 kulka mozzarelli 1 serek camembert 150-200 g sera żółtego 100 g serka topionego Chlebek ponacinać w kostkę nie przecinając dolnej skórki. Sery pokroić w paski i poukładać w nacięcich. Dodatkowo można dodać ulubionych
Monia miesza i gotujeSzparagi przepisy: Panierowany Camembert z migdałami i pistacjami wg Pascala Szparagi z szynką i jajkami, zapiekane w kokilkach Filet z pstrąga w szynce szwarcwaldzkiej wg Okrasy Filet z pstrąga w sosie holenderskim ze szparagami w szynce Szparagi w cieście francuskim (z szynką / boczkiem i serem) Szparagi w cieście francuskim z sezamem Szparagi z szynką szwarcwaldzką / parmeńską Piersi kurczaka w kremowym
Kulinarne Przebojewersje tego przysmaku. Jednak ta zdecydowanie podbiła moje serce :). Dziękuje Ado za rewelacyjny przepis :) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 500g pieczarek 1 średnia cebula ( może być czerwona) 1 ser pleśniowy camembert (lub inny-ulubiony) przyprawy: sól pieprz, suszone oregano i bazylia olej do smażenia papier do pieczenia Pieczarki myjemy w razie potrzeby obieramy i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa na średnich
Pudełko rozmaitościDynia jest wspaniałym warzywem. Ma wszechstronne zastosowanie. Można ją wykorzystać zarówno w daniach słodkich np. w muffinkach, sernikach, ciasteczkach czy w daniach wytrawnych jako sos, dodatek
JaglusiaCzasami chcielibyśmy po prostu wymienić wieprzowinę czy kurczak w naszej potrawie na coś lżejszego. Oto, jak zastąpić mięso na kilka popularnych i smacznych gatunków sera. Artykuł
COOKMAGAZINEDomowa żurawina jest idealna do mięs i serów. Sprawdza się także jako dodatek do ciast czy deserów. Powiem szczerze zawsze kupowałam taką gotową w sklepie (w
Ana Mari's worldDomowa żurawina jest idealna do mięs i serów. Sprawdza się także jako dodatek do ciast czy deserów. Powiem szczerze zawsze kupowałam taką gotową w sklepie (w
Ana Mari's worldNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
My simple kitchenSą głosy które kołyszą do snu. Są piosenki, które pomagają podnieść się w ciężkich chwilach. Są filmy, które wykradają nam niejedną łzę. I są zdjęcia, które
My simple kitchen