camembert - 737 przepisów (strona:36/50)

Antipasto - deska serów, wędlin i innych pyszności na jeden kęs 265

wykwintną sylwestrową przekąskę. U mnie w wersji wege - bez wędlin, ale jeśli tylko macie ochotę.. :) SKŁADNIKI: Dla 2 - 3 osób. kawałek sera gorgonzola kawałek sera camembert kilka mini kulek mozzarelli kilka pomidorków koktajlowych 1 łyżka żurawiny garść orzechów włoskich mała kiść winogron (zielonych i/lub czerwonych) kilka suszonych pomidorów (odsączonych z oliwy) 1 gruszka (obrana i pokrojona w plastry) kilka

W kuchni Katie
Roladki z bakłażana i cukini 163

Składniki: 1 cukinia 1 bakłażan 1 serek śmietankowy 1 ser camembert (u mnie ziołowy) szczypiorek oliwa z oliwek sól, pieprz zioła prowansalskie Bakłażan i cukinię kroimy w cienkie plastry, solimy, pieprzymy, smażymy je chwilę z obu stron na rozgrzanej oliwie najlepiej na grillowej patelni. Serek mieszamy z solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i ze szczypiorkiem. Każdy

Bon Appetit Małgorzaty
Tarta z chorizo,fasolką,bobem,botwinką,kalarepą i z resztą ferajny :) 138

mięsa) por - zielona część kilka pomidorków koktajlowych i mała kalarepka pół młodej cukinii sól, pieprz oliwa do smażenia składniki na sos: 150 ml śmietany 2 jajka różne sery np: - camembert - gorgonzola - mozzarella - żółty ser   natka pietruszki albo bazylia Warzywa myjemy, jak trzeba to obieramy, kroimy w plasterki albo w kostkę i podsmażamy a potem chwilę dusimy w odrobinie wody

Bon Appetit Małgorzaty
"Guacamole" z serem pleśniowym i oliwkami 127

jest to oryginalny, meksykański przepis. jedynie moja wersja na ten dip Wczesniej robiłam guacamole z ogórkiem konserwowym i pomidorami:  przepis Składniki: 2 dojrzałe awokado 1 ser camembert świeża kolendra (ewentualnie bazylia) zielone oliwki - 1 słoiczek 1 ząbek czosnku sok z połowy cytryny lub sok z 1 limonki. Przekrawamy awokado wzdłuż. Wydrążamy pestkę (możemy ją wsadzić do ziemi i czekać

Bon Appetit Małgorzaty
Kiełbasa po francusku z serem Vacherin Mont d’or. 201

osób): 800-900g kiełbasy (u nas normalna, wędzona) 1 kg ziemniaków 1 ząbek czosnku 1 cebula 2*szklanki wody 1 x ser Vacherin Mont d’or* (może być Camembert ) 1 szklanka białego wina wytrawnego  mieszanka sałat + sos vinaigre  Przygotowanie: Nagrzewamy piekarnik do 180'C.  Cebulę podsmażamy na dużej ilości tłuszczu. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki

Kitchens Alphabet
Lasagne ze Szpinakiem i Sosem Beszamelowym 386

Szpinakiem i Sosem Beszamelowym - Składniki: Ok. 15 płatów lasagne (ok. 300 g) ok. 150 g żółtego sera do zapiekania (łatwo się topiącego) 100 g sera pleśniowego "Blue" ewentualnie "Camembert" Sos Szpinakowy: 600 g rozdrobnionego szpinaku (może być mrożony) duża cebula 5 dużych ząbków czosnku ok. 2 łyżki masła gałka muszkatołowa w proszku pieprz sol Sos Beszamelowy: 2 szklanki mleka

Słodka Strona
Raclette, patelenka pełna smaków i zabawy 170

Najlepszy smak osiąga po trzech miesiącach dojrzewania. Oryginalny produkowany jest w Szwajcarii ,ale również bardzo popularny we Francji. Bardzo dobrze sprawdzają się też inne np. ser halloumi, gorgonzola czy camembert. Lekko rozpuszczone podaje się  tradycyjnie z gotowanymi ziemniakami, ale podajemy też grzankami, owocami, warzywami i wszystkim na co mamy apetyt.   Ser raclette po podgrzaniu w tradycyjnym piecyku

Kulinarny karnet Christophera
Grillowany łosoś w sosie teriyaki w towarzystwie buraczków na rukoli 348

następnie usmażyć na patelni grillowej (po 2-3 minuty z każdej strony). Sałatka z buraczków na rukoli: 2 średniej wielkości buraki (gotowane lub pieczone) 2 garści rukoli kilka plasterków camemberta lub innego sera pleśniowego łyżeczka ziaren czarnego sezamu Vinaigrette musztardowy: 1 łyżka musztardy Dijon 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka miodu 50 ml oliwy z oliwek starty drobno ząbek czosnku

Food Square
Sałatka z czerwonych buraczków 229

osób ale przyznam się szczerze, że wszystko zjadałam sama :-)  Składniki : 3 średniej wielkości ugotowane lub upieczone buraczki czerwone  2 garście rukoli  2 serki pleśniowe typu camembert 3 łyżki pestek dyni lub orzecha włoskiego  Sos:  łyżeczka musztardy łyżeczka miodu  łyżka ostu balsamicznego  szczypta soli  3 łyżki oliwy lub oleju dobrego gatunku ( może

pieprzny smaczek
659. Słodko-słone muffiny. 192

cukiniowe muffiny  z żurawiną, camembertem i miodem Sernik najlepiej piecze się w nocy. Rano natomiast muffinki. Może trochę dziwne dla niektórych, boo cukinia? Bo miód do tego? Dla mnie normalne, choć kiedyś nawet bym się na nie spojrzała

More food, love and dreams
Kuskus trójkolorowy z wołowiną w sezamie 204

łyżki bułki tartej, 2 łyżki białego sezamu, sól do smaku, 1 łyżka masła klarowanego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ½ łyżeczki suszonego lubczyku, ¼ papryczki chili, 4 łyżki sera camembert topionego, świeże oregano, olej rzepakowy do smażenia.   Przygotowanie: Mięso: Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, lubczyk, posiekaną drobno papryczkę chili i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Mięso

Moniki Smakołyki
Sałatka z roszponki, sera dojrzewającego Saloio Gourmet i granata 192

Któż winem czerwonym raczyć się nie lubi? A co do wina? U nas zwykle sery... camemberty, pleśniowe, dojrzałe i dojrzewające, czasem niezłe śmierduchy :) Poszukujemy i odkrywamy. Ostatnio trafił nam się strzał w dziesiątkę, więc stwierdziliśmy, że warto się takim trafem podzielić. Dostępny w Biedronce przy okazji ostatniej akcji z winami portugalskimi ser Saloio Gourmet - dojrzewający z mleka krowiego, koziego

Delicious Titbits
Przekąskowe paczuszki 161

bardzo ciekawe rezultaty. Tak jest w przypadku tych paczuszek, które fajnie sprawdzają się na domowych impreskach :) Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 250 g parówek - 1 ser pleśniowy camembert - zioła prowansalskie Przygotowanie: Ciasto francuskie kroimy w kwadraty. Każdy kwadrat nadziewamy pokrojonym w plasterki serem oraz parówką, a wierzch posypujemy szczyptą ziół prowansalskich. Pieczemy je w 180 C przez około

Zainspirowana w kuchni
TAGLIATELLE Z BROKUŁAMI I SOSEM SEROWYM 160

serowy jest dla mnie wystarczająco syty, jedynie pasek chudego boczku, który fajnie podkreśla smak sosu. Składniki: opakowanie makaronu 1 brokuł serek topiony z ziołami (kostka 100g) 1/2 sera camembert naturalnego 100g chudego boczku bulion warzywny śmietana sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie do konsystencji, którą lubimy najbardziej (ja osobiście nienawidzę rozgotowanego). Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki gotujemy

Walijskie Pichcenie
S... Sery! 161

idealnie, na stole powinno się znaleźć od 3 do 5 rodzajów serów. Ten "wachlarz" pozwoli gościom cieszyć się różnymi smakami. Ja wybrałam Emmental, 3 małe sery z mleka koziego, camembert , Beaufort ( uwielbiam ten orzechowo-miodowy smak! ) oraz jeden ser przywieziony nam w ramach prezentu specjalnie z Włoch, którego nazwy niestety zapomniałam :c (ale był pyszny! Intensywny zapach, ale śmietankowy smak

Kitchens Alphabet

Proponowane wyszukiwania