camembert - 737 przepisów (strona:30/50)

Urodziny na świeżym powietrzu 225

proszę bardzo, może coś kogoś zainspiruje :) Zaczynam od menu :) W myśl zasady dla każdego coś dobrego do grillowania przygotowałam kiełbasę, piersi z kurczaka i indyka, pstrąga oraz sery – camembert i oscypki. To wszystko podane w towarzystwie surówek, hummusu, żurawiny i jak ktoś miał ochotę oczywiście ketchupu i musztardy ;) Przepis na surówkę z czerwonej kapusty znajdziecie tu —>KLIK

Mienta blog
Chutney z czerwonych porzeczek 214

przyprawy.  Doprowadzić do wrzenia i gotować do zagęszczenia sosu. Chutney przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy 10min. Przechowujemy w chłodnym, zaciemnionym miejscu. Idealny dodatek do grillowanego sera camembert, pasztetów, mięs, domowych wędlin, serów. Zastępuje żurawinę do mięs

Atlas Smaków
Grillowa sałatka z wieprzowiny, nadziewanej papryczki, botwinki i fasolki adzuki 137

świeżo zmielonego, ponadto: 400 g szynki wieprzowej, ugotowana wcześniej fasolka adzuki, papryczki mini kolorowe, całe oliwki zielone, ziarenka kapary, pomidory suszone w zalewie oliwnej, ser  naturalny piato lub camembert, cebule: szarlotka i biała, botwinka z młodych buraków, olej rzepakowy, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: Marynata:   Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy  imbir,  wodę, olej, cukier, sól, pieprz

Moniki Smakołyki
Blondynka o Diecie Azteckiej 193

nasiona odżywiają, ale też trzeba się ruszać.  Mimo fascynacji książką, ja na nią nie przejdę z kilku przyczyn: jestem niekonsekwentna w kwestii jedzenia, nie umiem omijać schabowego, sera camembert i wielu innych, poza tym mój tryb życia jest bardzo niestabilny, pracuję i w dzień i w nocy, a jak w nocy to w dzień śpię i jak ja miałabym

Blondynka Gotuje
Sałatka z szpinakiem, gruszką i serem pleśniowym 168

wszystko polane aromatycznym sosem winegret...wszystkie smaki w tej sałatce są tak inne, a jednak smakuje wybornie. Składniki: pęczek świeżego szpinaku 1 gruszka 100 g orzechów włoskich 120 g camembert sos winegret Sposób przygotowania: Szpinak umyć, osuszyć, poukładać na dużym płaskim talerzu. Gruszkę obrać, pokroić w kostkę, lub większe cząstki, posypać po szpinaku. Orzechy włoskie lekko posiekać i posypać

na moim stole...
Sakiewki serowe z sosem mietowym 132

mdły smak serów. Niestety nie mam finalnego zdjęcia na talerzu, jednak wstępne przygotowania zostały udokumentowane - i mam nadzieję, iż Was zachęcą. SKŁADNIKI: 1 rulon z ciasta francuskiego 1 ser camembert 15 dag sera cheddar ( dojrzewający 15 mcy) 20 dag suszonych pomidoró sos miętowy z Lidla Ciasto francuskie kroimy na mniejsze kawałki, układamy na nim pokrojone sery, oraz plasterek suszonego pomidora

dlaSmaQ
Ser piwny / Bierkäse 309

oczywiście nieco zwiększyć. Składniki na 1 dużą lub 2 porcje: 1 miękki ser pleśniowy (najlepszy tzw. "śmierdzący" :P ) romadour, limburger, Pont-l’Évêque, Saint-Albray lub bardzo dojrzały brie, camembert lub Bonifaz  (ok. 180-200g) 1 szalotka lub nieduża cebula posiekana 1 płaska łyżka ostrej papryki w proszku 1 płaska łyżeczka czarnego pieprzu 1 duża łyżka ostrej musztardy

Kuchnia Prezydentowej
Grillowana wieprzowina z nadziewanymi papryczkami, cukinią, bobem i chipsami z buraka 145

łyżeczka czarnego pieprzu świeżo zmielonego, pozostałe składniki: 400 g szynki wieprzowej, papryczki mini kolorowe, całe oliwki zielone, ziarenka kapary, pomidory suszone w zalewie oliwnej, ser  naturalny Piato lub camembert, mała cukinia, cebule szarlotka i biała, ziarenka bobu, czerwone młode buraki z botwinką. sok z ananasa, olej rzepakowy, sól pieprz do smaku. Przygotowanie : Marynata: czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy

Moniki Smakołyki
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc CZERWIEC 2015 162

wyglądał tak : 637 polubień na FB       157 obserwujących       12 postów 48 , 739 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Milkshake truskawkowy   Rabarbarowy śmieciowiec   Camembert w panierce    Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek

Magiczne Życie Marty
Pierś kurczaka w szynce parmeńskiej 260

Dawno już nie robiłam takiego obiadu. Pyszna pierś kurczaka w szynce parmeńskiej, faszerowana suszonymi pomidorami i serem camembert z pieprzem oraz zieloną papryczką pepperoni. Do tego młode ziemniaki i sałatka z pomidorkami cherry, rzodkiewką i czarnymi oliwkami. W sam raz na letni obiad   Do przygotowania tego dania użyłam filetów z piersi kurczaków Zagrodowych – więcej o marce Kurczak Zagrodowy

Pasja Smaku
Łosoś w granatach i grejpfrutowa sałatka z pęczakiem 194

porcje) 200g łososia sok z 1/4 cytryny 1 łyżka melasy lub miodu 1 gałązka świeżego rozmarynu sól, pieprz sałatka 1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak 1/2 czerwonego grejpfruta 1/2 sera camembert ( u mnie o obniżonej zawartości tłuszczu) 8-10 listków świeżej mięty 4 połówki orzechów włoskich 3 cm kawałek białej części pora dressing sok z 1/4 cytryny 2 łyżki oliwy

DefinicjaSmaku
Imprezowe pizzerinki 362

łyżeczka pieprzy cayenne 2 łyżki sosu worchestershire lub sojowego sos pomidorowy np. z tego przepisu mozarella/ tarty żółty ser dodatki do pizzy z sosem jogurtowym curry pieczarki, ser camembert, szalotka, świeże oregano szynka drobiowa, cukinia, papryka, świeży tymianek papryka, szalotka, pomidorki koktajlowe, świeże oregano, świeży tymianek, świeża bazylia, płatki parmezanu dodatki do pizzy z sosem pomidorowym mięso mielone przesmażone

DefinicjaSmaku
Góralska pizza z oscypkiem i sosem żurawinowo- pomidorowym 125

cudownym oscypkiem ( no dobra góralskim serkiem, bo o tej porze roku prawdziwyc oscypków niestety się nie dostanie, ale smak i takj jest wspaniały). Oscypek można zastąpić serem brie lub camembert, również będzie bardzo smaczna :)  SKŁADNIKI (2 pizze) ciasto 2,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej 1/2 szklanki letniej wody 1/2 szklanki letniego mleka 7-8 g suchych drożdży 1 łyżeczka

DefinicjaSmaku
Wegetariańskie cheeseburgery 186

przepisu. Dziękuję za inspirację ! Wyszły bardzo smaczne i jeszcze z pewnością wrócę do nich :) Aby były jeszcze bardziej zdrowe upiekłam je w piekarniku. 100 g kaszy jęczmiennej 1/2 sera camembert 1 cukinia 1/2 dużej cebuli 2 ząbki czosnku 1/3 czerwonej papryki  1 jajko 4 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki curry  2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz

Jemy Pijemy
Mango-Chili-Miód (Chutney) 113

sosu - z mango. Ten przepis opracowałam sama na podstawie klasycznego przepisu na indyjski chutney mangowy. Sos jest świetny, według mnie smakuje idealnie z łagodnymi serami pleśniowymi jak brie, czy camembert, ale nadaje się równie dobrze do mięs i do każdej wędliny.  Chociaż tak aromatyczny i wręcz zaskakujący swoim smakiem, absolutnie nie tłumi smaku mięsa ani serów, a łyżka dodana

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania