camembert - 737 przepisów (strona:22/50)

GRILLOWANA CUKINIA Z CAMEMBERTEM 129

moich bardziej trafnych inwestycji kuchennych. Uwielbiam grillowane warzywa, które zachowują swoją chrupkość, czyli to co lubię. Dzisiaj zapraszam na szybką i smaczną przekąskę. SKŁADNIKI: 1 cukinia 1 ser camembert 1 papryka 2 łyżki drobno pokrojonego pomidora sól kolorowy pieprz oliwa świeże oregano A jak to zrobić: Cukinię pokroić w plastry około 1 centymetra i lekko posolić.  Odstawić(...)minut. Paprykę pokroić na kawałki. Patelnię grillową delikatnie natłuścić oliwą i rozgrzać. Ułożyć plastry cukinii i paprykę, grillować z dwóch stron. Gdy cukinia będzie lekko miękka, ułożyć plastry camemberta i zostawić na patelni, do momentu, aż ser się zacznie rozpuszczać. Warzywa przełożyć na talerz, posypać drobno pokrojonym pomidorem i oprószyć kolorowy pieprzem. Udekorować świeżym oregano i podawać

Kuchnia w opałach
Indyk zrolowany z kuskusem 154

garście rukoli, 1 łyżka soku z cytryny, ok. 20 zielonych oliwek, oliwa z oliwek MONINI extra vergine Classico, sól himalajska do smaku, 3 łyżki ziaren słonecznika, 100 g sera camembert, 1 łyżka sezamy czarnego, 6 łyżek kuskusu,  pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku, ponadto:  pomidorki koktajlowe, rukola w całości.  Przygotowanie: Rukolę, oliwę z oliwek(...)papryczkę chili i  ponownie miksujemy. Mięko z indyka myjemy i rozbijamy jaka najcieniej. Męeso smarujemy rozdrobnioną rukolą, następnie po długości   (w jednej linii) układamy oliwki i ser camembert pokrojony w paski.   Całość zwijamy na roladę, zaczynając od strony z dodatkami. Roladę  przekładamy na natłuszczoną oliwą folię spożywczą i zwijamy ją jak cukierek (końcówki foli związujemy). Czynność

Moniki Smakołyki
Pizza z kalafiora 253

łyżeczka cukru    sól i pieprz do smaku     łyżka oliwy z oliwek do smażenia   Dodatki do pizzy:    czerwona cebula  camembert   parmezan szynka prowansalska Sos Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie ,następnie dodać posiekany lub przeciśnięty czosnek chwilę podsmażyć i dodać całą puszkę pomidorów.    Doprawić i wymieszać(...)niego okrąg o grubości ok. 1 cm.    Podpiec w piekarniku przez ok. 30-35 minut. Po wstępnym pieczeniu rozsmarować na cieście sos, wysypać starty ser, wyłożyć szynką , camembertem i cebulą. Na koniec posypać całość parmezanem i raz jeszcze wstawić do piekarnika na ok. 5 minut - składniki się podgrzeją, a ser rozpuści.  Od razu ostrzegam pizza jest pyszna

Cukier&Puder
Frittata z salami, papryką i pomidorami 100

mini-mini dla dziecka zużyłam: 6 jajek 2 łyżki bułki tartej 3/4 żóltej papryki cebulę salami (ok. 10 plastrów pokrojonych na plastry) dwa szparagi z zalewy dwa pomidory ser camembert sól, pieprz, papryka 2 łyzeczki masla Ubilam jajka (tzn. robot ubił) na puszysta pianę, w międyczasie poddusiałm cebulkę z papryką na patelni, żeby nie były zbyt trwarde. Dodałam do masy(...)bułkę tartą, cebulkę i paprykę, sół i pieprz. Rozgrzalam dwie patelnie, roztopiłam po lyżeczce masła, wylalam ubite jajka z częścią składników. Pozostałe, tzn. salami, pomidory w kawałkach, szparagi i camembert rozlożyłam na wierzchu. Patelnie stały na średnio rozgranej płycie z omletami ok. 7-10 min. Było dużo, pysznie i baaardzo syto :) Czytaj więcej

bistro mama
Sałatka z gruszką w czerwonym winie na rukoli z serem camembert i prażonymi migdałami 191

Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Pozdrawiam :) Czas przygotowania: 30 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 14,00 zł SKŁADNIKI: 2 świeże gruszki rukola migdały ( posiekane) ser camembert naturalny oliwa z oliwek redukcja balsamiczna 2 szklanki czerwonego wina 1 szklanka wody świeży rozmaryn 4 goździki szczypta cynamonu 3 łyżeczki cukru PRZYGOTOWANIE gruszek: Gruszki obieramy, kroimy na ćwiartki(...)fioletowy kolor. Ugotowane odstawiamy do wystygnięcia. PRZYGOTOWANIE i podanie: Na patelni prażymy posiekane migdały. Na talerzu układamy porcję świeżej rukoli. Na niej wykładamy nasze gruszki w czerwonym winie. Ser camembert kroimy w trójkąty i układamy na rukoli. Wszystko skrapiamy oliwą z oliwek i polewamy redukcją balsamiczną. Na końcu posypujemy prażonymi migdałami. Smacznego

kulinarnyJa
Zapiekane ziemniaki z wszystkim co kocham 189

boczek. Ja wolę jednak wersję bez mięsa ;) Składniki: 3-4 duże ziemniaki najlepiej gatunku winiety 1 op. szpinaku świeżego albo mrożony w liściach 1 puszka pomidorów 2 serki  camembert 2 ząbki czosnku 2 łyżki kaparów olej do smażenia sól, pieprz Ziemniaki gotujemy w łupinach następnie obieramy ze skórki i przedzielamy na połówki.  Szpinak podsmażamy z rozgniecionym czosnkiem, doprawiamy(...)solą i pieprzem. Na ziemniaki układamy kolejno: po 1 łyżce szpinaku, plaster pomidora z puszki, plaster camemberta oraz łyżeczkę kaparów.  Ziemniaki  zapiekamy w piekarniku w 190 stopniach przez około 20 min. zapiekane ziemniaki

Bon Appetit Małgorzaty
Tarteletki z konfiturą z czerwonej cebuli 139

które zawsze trzymam w zamrażalniku w pogotowiu. Idealne na przygotowanie czegoś zaskakującego smakiem dla niespodziewanych gości. Dodatek różnych serów, które znajdziecie akurat w swojej lodówce (u mnie cheddar, camembert, danish blue oraz feta), świetnie komponuje się ze słodką konfiturą, a tymianek potęguje smakowe wrażenia. Z powodzeniem można użyć również ciasta kruchego, które koniec końców bardziej polecam, ale jeśli zależy(...)cebuli zainspirowała mnie Bea . Składniki (na 4 tarteletki): 1 opakowanie ciasta francuskiego 4 łyżki konfitury z czerwonej cebuli (np. z tego przepisu ) 50 g cheddara, startego 50 g camemberta, pokrojonego na kawałki 50 g danish blue, pokrojonego na kawałki 50 g greckiej fety, pokruszonej łyżeczka suszonego tymianku Przygotowanie: Formy na tarteletki posmarować masłem i wyłożyć ciastem francuskim

Food Square
Pizza z konfiturą z czerwonej cebuli 190

mniej dodatków do pizzy, tym lepiej. Klasyczne włoskie danie prezentuję dzisiaj w nieco innej odsłonie. Tradycyjny sos pomidorowy zastąpiłam własnoręcznie przygotowaną konfiturą z czerwonej cebuli, mozzarellę- francuskim camembertem, dodałam też kilka orzechów pekan i zwieńczyłam dzieło kiełkami rzodkiewki. Gorąco zachęcam do wypróbowania pizzy w tej wersji. Z całą pewnością miło Was zaskoczy smakiem. Jest pyszna! Składniki: Ciasto na pizze(...)czerwonej cebuli: 250 g czerwonej cebuli 50 g cukru 50 ml octu balsamicznego 200 ml czerwonego wytrawnego wina sok z 1/2 cytryny gałązka tymianku łyżka oliwy sól Dodatki: ser camembert orzechy pekan kiełki rzodkiewki Przygotowanie: Konfitura z czerwonej cebuli:  Cebulę kroimy w pióra. Rozgrzewamy głęboką patelnię, wlewamy oliwę, dodajemy cebulę i szklimy, żeby była miękka. Dodajemy cukier, przesmażamy mieszając

Smakowity Blog Kulinarny
Dyniowe tartaletki z wędzonym łososiem, gruszką i nasturcją 169

minut Porcje: 2 Składniki: •         150 g serka Almette ze szczypiorkiem i cebulą, •         100 g sera Camembert, •         Mała dynie Hokkaido, •         1 gruszka, •         125 g wędzonego łososia(...)stopniach. 2. Nadzienie: Gruszkę pokroić w plastry, każdy posmarować papryczką przeciętą na pół, skropić sokiem z cytryny. Łososia podzielić na małe kawałki. W misce zmiksować jajo, serek Almette i Camembert.  3. Masę jajeczną przelać do podpieczonych miseczek z dyni, wyłożyć kawałki łososia i plastry gruszki, posypać grubo mielonym pieprzem i listkami tymianku. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

SzczyptaSmaQ
Zupa krem z brokuła 182

kuchni. Będzie zupa brokułowa, tym razem miksowana na krem. Zupełnie inna, jak w moim pierwszym poście.  Składniki: duży brokuł łyżeczka kurkumy łyżeczka curry sól pieprz 3 ząbki czosnku camembert (opcjonalnie) kiełki brokuła (opcjonalnie) pestki dyni (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia: Tak naprawdę ile kucharek tyle przepisów na kremy. Zazwyczaj podsmażam cebulę, zalewam wodą i dodaje włoszczyznę i ziemniaki, dziś jednak byłam(...)gotowałam kilka minut pod przykryciem. Kiedy brokuł jest miękki blenduję, podlewam dwoma chochlami wody, w której się gotowały, dodaję czosnek i miksuję do uzyskania gładkiego kremu. Podaję z camembertem, posypane kiełkami i pestkami dyni oraz pieczywem z masełkiem czosnkowym

pieprzny smaczek
Zapiekane jabłka z serem 155

nadzieniem, dzięki czemu są idealne zarówno na niekonwencjonalny deser jak i przystawkę lub lekką kolację :) Składniki: jabłka pomidory suszone (po jednym na jabłko) min dwa rodzaje serów pleśniowych, np. camembert, gorgonzola,.. skórka pomarańczy orzechy (np. laskowe, ziemne, włoskie) miód tymianek Wykonanie: Owoce dokładnie myjemy, osuszamy, wycinamy ogonek i pozbywamy się gniazda nasiennego przy pomocy łyżeczki do melonów lub noża, uważając(...)naczynia żaroodpornego, w którym będziemy je piec. Do każdego z owoców dodajemy odrobinę otartej z owocu skórki pomarańczy, a następnie wkładamy po kawałku kilku rodzajów sera. Ja użyłam camemberta i lazura. Następnie do każdego jabłka wkładamy gałązkę tymianku, na wierzch kładziemy kawałek pomidora suszonego w oleju i posypujemy rozdrobnionymi orzechami. Pieczemy w ok 200 stopniach do miękkości :) Podajemy z odrobiną

Taste Of My Day
Makaron z kurczakiem i pieczarkami z trzema serami 195

czosnku, 1 filet z kurczaka, 150 g pieczarek, 1 cebula szalotka, 150 ml śmietany 30%, 10 g sera żółtego (wędzony radamer), 60 g sera kremowego śmietankowego, 30 g sera camembert, 2 łyżki oleju   rzepakowego do smażenia, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, listki świeżej bazylii.   Przygotowanie: mięso, pieczarki myjemy i suszymy. Filet, pieczarki, cebule(...)całość zagotowujemy ciągle mieszając (aż sos zgęstnieje). Do sosu dodajemy ugotowany makaron na al dente i delikatnie mieszamy do połączenia składników.   Makaron w sosie podajemy z płatkami sera camembert i pokrojonymi na mniejsze kawałki listkami bazylii. Doprawiamy pieprzem świeżo mielonym. Smacznego

Moniki Smakołyki
Sałatka owocowa z figami na sałacie 218

Kolejna moja smakowita sałatka na sałacie. Łączy składniki, które bardzo lubię - figi, winogrona i camembert pasują do siebie idealnie. składniki: 2 garście porwanej sałaty 3 duże figi 9 kulek różowych winogron 1 serek camembert 1 garść rodzynek 4 łyżki oleju 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu Winogrona umyć i przekroić na pół. Figi umyć i pokroić na ćwiartki

Monia miesza i gotuje
Naleśniki jak w Manekinie, tylko lepsze, bo moje :) 1053

marca 2013 roku. Kolejnym krokiem jest wybór nadzień. My zrobiliśmy dwa rodzaje. Nadzienie 1 : rukola serek topiony śmietankowy szparagi marynowane suszone pomidory oliwki czarne szynka Nadzienie 2 : ser camembert szpinak (przesmażony z czosnkiem, pieprzem, z dodatkiem sera feta i papryczki chilli) pomidory suszone oliwki czarne łosoś Na środek naleśnika po kolei nakładamy wszystkie składniki: 1. rukolę, serek topiony, szparagi, oliwki(...)suszone pomidory, plasterek wędliny 2. szpinak, ser pleśniowy camembert, suszone pomidory, oliwki, plaster łososia Końce zawijamy do środka wokół nadzienia tak, by z naleśnika uformować prostokąt. Smażymy na małym ogniu łyżce oleju z obu stron. Polecam przykryć patelnię, wtedy zgromadzone ciepło ogrzeje nadzienie i rozpuści ser, bez obawy o przypalenie naszego naleśnika. Podajemy ze świeżymi warzywami :) Smacznego

Taste Of My Day
Figowe gniazdka 162

lodówce miałam ciasto francuskie, które idealnie nadaje się na szybkie i smaczne przekąski. Poszperałam  i znalazłam jeszcze szynkę oraz camemberta, dodałam do tego figi. Napełniłam tymi różnościami gniazdka z ciasta francuskiego i zapiekłam. I  powstała pyszna ciepła przekąska. składniki: 1 opakowane ciasta francuskiego 275 g 3 figi 1 serek camembert 6 cieniutkich plastrów szynki dojrzewającej Ciasto francuskie podzielić

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania