Kotlet podwójna pierś z kurczaka (600-700g) 2 łyżki musztardy miodowej lub francuskiej jajko sól, pieprz posiekana natka pietruszki Dodatki: sałata pomidor cebula łyżka sosu sojowego ser camembert ogórek kiszony musztarda ketchup lub sos barbecue Bułki: Do miski wrzucamy mąkę, sól i cukier. Masło rozpuszczamy,studzimy i wlewamy do miski z mąką. Mleko z wodą lekko podgrzewamy(...)hamburgerem :D SMACZNEGO! Rozliczenie: Mąka- 1,80zł Drożdże- 0,20zł Mleko- 0,50zł Reszta składników-2zł Kurczak- 12zł Reszta składników do kurczaka- ok.2zł Sałata- 1,50zł Ser camembert- 4zł Pomidor-1zł Ogórek- 0,50zł cebula- 0,40zł Reszta składników- ok.2zł Ceny są oczywiście orientacyjne, bo ciężko jest rozliczyć, np. 2 łyżki musztardy :P Po zsumowaniu
Czerwona Porzeczkapieczarkami. Nie ma sensu żebym jakoś specjalnie powtarzał przepis, wszystko jest w poprzednim poście. Tylko farsz inny. I tak samo jak poprzednio dziękuję za mąkę Gdańskim Młynom . szpinak ser camembert pieczarki ser pecorino 2 ząbki czosnku Szpinak (u mnie mrożony, ale równie dobrze może być świeży) dusimy z czosnkiem na patelni. Na drugiej patelni dusimy pokrojone w plasterki pieczarki(...)poprzednio robimy pieroga tylko do środka dajemy: warstwę szpinaku, warstwę pieczarek, pokrojony w plasterki camembert i zasypujemy drobno startym serem pecorino. Lepimy pieroga i pieczemy w 220-230 stopniach przez 15 minut. Naprawdę rewelacja, tak jak już wcześniej pisałem zdecydowanie lepsze od pizzy, mieliśmy z Madzią i Malwiną niezłą wyżerkę. Smacznego :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz
Marder&Marder Manufactureczas na maksa. Czy zdałam teorię na prawko? Dowiecie się o tym z Instagram-a. Zapraszam Was tam, bo będzie dużo zdjęć na pewno. A dzisiaj dla Was pieczony camembert. Uwielbiam! Składniki : * okrągły serek camembert * jajko * bułka tarta * mąka pszenna * sól, pieprz do smaku * olej do smażenia Przygotowanie : Jajko rozkłócić z solą i pieprzem. Obtoczyć serek
Magiczne Życie Martysnack pack z chilli około 6-8 oliwek zielonych szczypta soli szczypta pieprzu szczypta słodkiej papryki czerwonej szczypta bazylii garstka suszonych pestek dyni dwa cienkie plasterki pleśniowego sera typu camembert pokrojone w kosteczkę Dekoracja: kiełki- dowolne, ja użyłam mix kiełków cieciorki i soczewicy Przygotowanie: Awokado: 1. Awokado umyć dokładnie i przekroić wzdłuż, pozbyć się pestki, nie obierać. 2. Do otworka(...)pestce, nałożyć Apetinę, chilli, oliwki i ser camembert 3. Doprawić bazylią, solą, pieprzem, słodką papryką 4. Całość posypać pestkami dyni 5. Podczas pieczenia przygotować kalarepę oraz jajko Piec: 20-25 min. w temperaturze 200 stopni. Kalarepka: 1. Kalarepkę umyć dokładnie i obrać ze skórki 2. Pokroić na grube plastry a następnie na paseczki przypominające grube frytki 3. Wrzucać na gotującą
KreatywnePinyNaleśniki nadziane brokułami i camembertem. Chrupiąca panierka i pyszny farsz. Pomysł na sycący, wegetariański obiad. Nie podaję przepisu na naleśniki, bo zakładam że każdy ma swój ulubiony. Ja zazwyczaj robię od razu więcej z 0,75 litra mleka, 2 jajek, szczypty soli oraz mąki pszennej dodawanej aż do uzyskania odpowiednio gęstego ciasta. Smażę je na maśle lub suchej patelni(...)naleśników średniej wielkości 1 średnia cebula 500 g brokułów + sól do wody 1 okrągły ser camembert (120 g) 200 g śmietany 18% kilka liści bazylii kilka liści oregano 1 łyżeczka pieprzu ok. 1/2 łyżeczki soli 2 ząbki czosnku 2 jajka + szczypta soli 1,5 szklanki bułki tartej kilka łyżek oliwy (do podsmażenia cebuli oraz do smażenia krokietów) Brokuły zalać wodą
BullioBardzo lubię sery pleśniowe, zwłaszcza te łagodniejsze typu camembert lub brie. Czasem zjadam je tak po prostu z chrupiącą pszenną bagietką popijając winem. Stąd narodził się kiedyś u mnie pomysł połączenia względnie łagodnego sera z wyrazistym wędzonym łososiem oraz jeszcze intensywniejszym smakiem kawioru. Wrażenia smakowe dopełniają mieszane tostowe pieczywo oraz nieco pikantna rukola. Oprócz smaku kompozycja ta ma jeszcze(...)poważniejsze okazje. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 4 kromki chleba tostowego (mieszanego lub pełnoziarnistego) 100g łososia wędzonego na zimno w plastrach 1 łagodny naturalny serek pleśniowy (najlepiej camembert), może być kozi 1 lub 2 garście rukoli kawior – rodzaj wg upodobań, na zdjęciu jest z łososia. Instrukcje Chleb tostowy opiekamy i pozwalamy mu nieco przestygnąć. Ser kroimy w dość
Kulinarna PokusaEleganckie i efektowne danie. Świetnie sprawdzi się na romantycznej kolacji lub jako wykwintna przystawka. Składniki: 2 sery camembert 2 jabłka sok z cytryny sól i pieprz Świeżo mielony pieprz ostra papryka musztarda ocet winny lub jabłkowy olej arachidowy około 20 pokruszonych orzechów włoskich 1/2 bagietki francuskiej pokrojonej w grube słupki oliwa z oliwek gałązka świeżego rozmarynu rukola alkohol wysokoprocentowy(...)rozmarynu. Całość przemieszać, starając się nie połamać pieczywa. Smażyć 2 – 3 minuty. Odstawić patelnię na bok. Na talerzu ułożyć rukolę. Posypać orzechami włoskimi. Na wierzch położyć wcześniej przygotowane jabłka. Camembert wyjąć z piekarnika i położyć na talerzach. Wokół ułożyć kawałki usmażonej bagietki. Sałatkę polać sosem winegret. Flambirowanie camembertu (opcjonalne): Z sera odkroić skórkę z wierzchu, aby odsłonić rozpływające się wnętrze
Piąty grzech głównypory omijałam go szerokim łukiem? No ćwikła się nie liczy :) Co to jest? Sałatka? Eeee, raczej pieczony burak potem duszony w pomarańczach, pysznie. Ja podałam go ze smażonym camembertem, na który miał ochotę mój syn i watróbkami drobiowymi, na które ochotę miałam Ja :) No to do dzieła! Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą(...)buraki, pomarańcze i całość polałam sosem i posypałam świeżą bazylią. To był dzień z cyklu "Każdy ma ochotę na coś innego", więc podałam buraka z wątróbkami drobiowymi i serem camembert smażonego w panierce. Wyszedł sycący talerz, który zastąpił nam danie obiadowe, w efekcie końcowym pysznie. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) A teraz napiszę Wam kilka słów o tym co nowego wokół buraka
Blondynka Gotujeidealnie się komponuje smakowo. składniki: 500 g piersi z kurczaka 400 g różowych winogron 1 mała główka sałaty lodowej 150 g bakalii, u mnie mieszanka studencka Kresto 1 serek camembert olej Rapso sos balsamiczny Piersi rozkroić na dwa płaty, oprószyć delikatnie solą prowansalską. Skropić olejem i u grillować na patelni grillowej. Odłożyć do wystudzenia. Sałatę lodową porwać na małe kawałki(...)Winogrona przekroić na pół, można wypestkować. Serek camembert pokroić na małe kawałki. Na małe kawałki pokroić również u grillowane mięsko. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać bakalie i wymieszać. Całość delikatnie skropić olejem i jeszcze raz wymieszać. Sałatkę przełożyć na półmisek lub talerze i skropić sosem balsamicznym. Sałatka podana na półmisku z kolekcji Martha Platin Porcelana Bogucice
Monia miesza i gotujeczekolady jestem w stanie żyć normalnie, ale bez sera nie! Zapiekany camembert to danie chwilówka, która nawet najbardziej szary i ponury dzień odmieni w wyjątkowy. Wtedy uśmiecham się i czuję jak moje ciało napełnia energia i dobry humor. Uwielbiam, uwielbiam bardzo :) Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep(...)gdzie można nabyć produkt. Składniki na 2 osoby: 2 sztuki sera typu camembert (użyłam President) 4 łyżeczki Pigwa z Miodem 2 łyżeczki Malina w syropie 2 łyżki kremowego octu balsamicznego figowego Wykonanie: W pierwszej kolejności włączyłam piekarnik i ustawiłam temperaturę na 180 stopni. Odkroiłam wierzch sera, do środka którego włożyłam lekko odsączoną z syropu pigwę z miodem i łyżeczkę malin
Blondynka GotujeDyniowe gofry z rukolą, camembertem oraz orzechami; z sosem miodowo-musztardowym ... bo nie samymi ciastami człowiek żyje..a po głowie chodzą mi już podobne wariacje (camembertem i gruszka < 3) Święta, świętami, ale teraz trzeba w końcu do książek zajrzeć, miłego dnia :) Ask Facebook
More food, love and dreamswytrawnego wina białego, 700 ml bulionu, 100 g groszku zielonego, już przygotowane "Na Parze" Bonduelle, sól himalajska do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 50 g sera camembert. Przygotowanie: Czosnek w całości (bez obierania) pieczemy w piekarniku 10 min. w 200°C. Pozostawiamy do przestygnięcia. W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy ząbki czosnku. Cebulę kroimy w kostkę, pory(...)jednolitej kremowej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Groszek wystarczy zalać gorącą wodą i odstawić na 4 min. Odcedzamy. Zupę krem podajemy z groszkiem i startym serem camembert. Smacznego
Moniki Smakołykimiękki w środku, chrupiący na zewnątrz najlepiej smakuje podany na gorąco z sałatą. Dla mnie numer jeden wśród przekąsek na gorąco. składniki na 3 porcje 2 okrągłe serki typu camembert 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki sezamu 3 łyżki bułki tartej olej do smażenia przepis Okrągłe serki typu camembert przekrawamy na 4 części. Jajka wbijamy do miseczki
Smakowite DaniaMiała być sałatka na jutro. Miała. Jak zrobiłam - tak postanowiłam od razu ją wciągnąć... Składniki: 2 garście liści różnych sałat 1 większa gruszka 1 krążek camemberta paręnaście winogron 6-8 suszonych pomidorów garść orzechów włoskich Dressing: 4 łyżki musztardy 6 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki octu winnego 8 łyżek wody sól, pieprz Liście porwać na talerzu. Wydrążyć i pokroić(...)kostkę gruszkę (decyzję o obraniu jej pozostawiam Wam :)), camembert pokroić w trójkąty, suszone pomidory również pokroić w kostkę. Wszystko wyłożyć na sałatę. Winogrona można dodać w całości lub pokrojone. Posypać orzechami włoskimi. Wszystkie składniki na dressing wlać do słoiczka, posolić i popieprzyć wedle uznania. Słoiczek zamknąć, wymieszać wszystko i wylać na sałątę. Smacznego
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!przygotowaniu, delikatne i mocno serowe roladki z kurczaka. Posmakują każdemu! 700 g filetu z piersi kurczaka Sól Pieprz Pęczek natki pietruszki 100 g sera gouda 100 g sera camembert 2 jajka Bułka tarta Filet z kurczaka kroimy w poprzek, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie układamy plaster sera gouda, kawałek sera camembert i posiekaną natkę pietruszki. Ściśle
VioletoweKucharzenie