dodać śmietanę, przyprawy. Podawać z pieczywem posmarowanym serkiem topionym. Sposób podawania podkradłam z flamandzkich restauracji u nich zawsze do zupy krem powinien być serek topiony lub typu camembert. Pycha
pieprzny smaczektutaj właśnie, dzieląc się ze wszystkimi chętnymi moimi eksperymentami. Składniki: 200 g makaronu ze szpinakiem ( ja miałam gniazdka wstążki ) 100 g szynki szwarcwaldzkiej cieniutko pokrojonej 100 g sera pleśniowego camembert 1 dojrzałe awokado 1 nieduża kiść czerwonego winogronu 1/2 czerwonej papryki 1 pomidor duża garść świeżej bazylii kilka gałązek szczypiorku kilka listków pietruszki 5-6 łyżek oliwy bazyliowej
Gosia gotujekremowy i delikatny. A już na sobotnie śniadanie mam zamówienie na jajka faszerowane wędzonym łososiem :) SKŁADNIKI: 2 jajka sól pieprz zioła prowansalskie 3-4 suszone pomidory 1/4 sera Camembert 3-4 zielone oliwki posiekany szczypiorek olej z zalewy suszonych pomidorów A jak to zrobić: Bardzo dokładnie roztrzepać jajka z dodatkiem soli i pieprzu i ziół prowansalskich, aż powstanie piana
Kuchnia w opałachbaby szpinak, rukola - w ilości dowolnej i wedle upodobania. Do tego ser z pleśnią niebieską. Jeśli ktoś lubi mocniejsze doznania smakowe, może dodać gorgonzolę, ja wolę z łagodniejszym lazurem. Camembert też nie będzie zły. Żurawina lub rodzynki, zawsze jakaś resztka w szafce się znajdzie. Standardowo dodaję gruszkę, ale winogrona przetrwają świeże dłużej, jeśli sałatkę chcemy zabrać do pracy. Owoc
bistro mamadzisiejsza propozycja to przypomnienie kilku fajnych przekąsek idealnych na imprezki domowe. Może skorzystacie z jakiś przepisów. Gorąco polecamy nasz spis :) Ciasteczka ze szpinakiem : http://vegetanie.blogspot.com/2014/10/ciasteczka-ze-szpinakiem-z-ciasta.htm Ciasteczka z serem Camembert : http://vegetanie.blogspot.com/2014/11/ciasteczka-z-serem-camembert-i-chutney.html Brokuły w cieście z chipsami: http://vegetanie.blogspot.com/2014/10/brokuowe-kaski-w-ciescie-nalesnikowym.html Ciasteczka ze szpinakiem i pieczarkami : http://vegetanie.blogspot.com/2014/08/piatkowe-menu-paszteciki-bez-miesa.html Selerowe kąski w cieście : http://vegetanie.blogspot.com/2014/07/smakowite-kaski-z-selera.html Papryka nadziewana : http://vegetanie.blogspot.com
vegetanieJakiś czas temu robiłem Camembert z gruszkami . Wyszło pyszne danie :) Więc postanowiłem również z serem Brie coś w parowarze wymyślić. Wyszło równie smacznie :) Jest to super jedzenie na szybko. Nie wymaga dużo pracy, wystarczy umyć owoce i wrzucić wszystko do urządzenia. Dodatkowo czas parowania jest bardzo krótki i już po chwili można się zajadać :D Składniki : 125g sera
Parowar Facetamiękki o intensywnej woni i jakiś ser miękki.ser miękki (dopisze po zakupach jakie sery są dziś u mnie). ser landle z dodatkiem wina-półtwardy i aromatyczny, camembert- pleśniowy rolada ustrzycka- ser wędzony mozzarella ser Renberler Blue- również pleśniowy Przygotowując deskę musimy pamiętać, że je się oczami, więc sposób w jaki podamy jest nader ważny! Trochę winogron, suszona
Kuchnia Beatycukinia 8 małych ziemniaków 1 cebula 2 pomidory 2 ząbki czosnku (ale niekoniecznie, ja nie dodawałam) 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 krążek lub trójkącik orzechowego sera camembert (może być zwykły cammembert, nie musi być orzechowy) 1-2 łyżki oliwy pół łyżeczki soli pieprz mogą być ulubione zioła Przygotować pesto - zmiksować wszystkie składniki. Po prostu :) Piekarnik rozgrzać
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comszczypta tymianku 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka oregano nadzienie: 5-6 pieczarek 250 gramów sera 10 plasterków szynki 1 cebula 1/2 czerwonej papryki kilka sztuk oliwek - opcjonalnie 1 camembert - opcjonalnie 1 ząbek czosnku szczypta oregano Najpierw robimy ciasto: drożdże mieszamy z wodą i solą i odstawiamy na bok na ok. 10 minut Po tym czasie mieszamy mąkę z jajkiem
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comimprezy i eleganckie przyjęcia okolicznościowe. Możemy urozmaić dania główne, jak i zrobić pyszne małe ciasteczka, które na pewno zaskoczą najbardziej wymagające gusta gości. Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego, ser camembert naturalny, gruszka Przygotowanie: 1. Ciasto rozkładamy w chłodnym miejscu, kroimy na prostokąty ok 7X6 cm 2. Kroimy ser na plasterki, tak aby mieściły się na pokrojonym cieście. 3. Gruszkę myjemy, obieramy
Kuchnia Pełna Pasjimawia w kultowej bajce mózgolek Dexter :) Jednakże takiego dania nie ma, poprawna nazwa to Omelette Au Fromage :) Składniki: 4-6 jajek 1/2 kostki sera feta 1 ser camembert 4 paluszki surimi 1 różyczka brokuła 1 cebula 3 ząbki czosnku 4 plasterki boczku Przygotowanie: Możemy wszystkie składniki zabełtać razem z jajkami lub same jajka z cebulą, czosnkiem a później
ClauditteMissCookingmięsa wołowego przyprawy do smaku: to już wasza inwencja twórcza 100-120 g makaronu orkiszowego Składniki na sos: 1 jajko 1 szklanka jogurtu naturalnego tyou greckiego 1/2 kostki sera camembert light 1 plasterek sera gouda odtłuszczonego sól himalajska pieprz 1/2 łyżeczki czosnku staropolskiego Dodatki: mozzarella suszone płatki czosnku kiełki słonecznika bazylia Przygotowanie sosu: Wszystkie wymienione składniki miksujemy blenderem. Jeżeli chcecie
ClauditteMissCookingSkładniki: 20 dag tłustego sera białego 1 Camembert z zielonym pieprzem 1 łyżka masła 1 cebula czerwona 1 mała śmietana 12% 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżeczka musztardy pół łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka kminku sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Sery delikatnie łączymy ze sobą blenderem dodajemy masło i śmietanę. Obrane ze skorupek jajka, obraną cebulę kroimy
kgwjanczewotradycyjne, słodkie, ale wytrawne, serowe . Z zielonym pieprzem i suszonymi pomidorami. Lubię takie zabawy, gdy słodkie zamienia się w wytrawne i na odwrót. Pamiętacie ciasto pomidorowe i lody z camemberta ? Taki kulinarny bal przebierańców. Tym razem padło na wytrawne biscotii , od których zdążyłam się już uzależnić. Są rewelacyjne! Zielony pieprz cudownie tu ekscytuje, choć daje się delikatnie złagodzić słodyczą suszonych
KUCHARNIA