jako przekąska, bez chleba. Podałam z rzodkiewką i cytryną, pomidorem koktajlowym. Jest to danie nad wyraz szybkie i smaczne. Zimna rybkę włożyłam głodomorkowi w bułkę i zrobiłam jej fish burgera ,po mojemu. Smacznego ! Na zdrowie
Z Kuchni Do Kuchnijuż wcześniej była solona. Całość mieszamy i gotujemy już bez przykrycia ok. 20 minut. Czerwoną kapustę na ciepło podajemy jako dodatek do dania głównego, np. sztuki mięsa lub warzywnych burgerów. Warto wiedzieć, że za wyjątkowy kolor tej kapusty odpowiedzialne są antocyjany. Są to naturalne barwniki roślinne, które są przeciwutleniaczami i chronią organizm przed wolnymi rodnikami. Mają działanie przeciwalergiczne
My Chcemy Jeśćmówię to ja, Aga, która nie jest jakąś ogromną fanką mięcha. Miękkie i pełne smaku. Rozpływa się w ustach. Podlane aromatycznym domowym sosem BBQ jest idealne do PULLED BURGER (przepis niebawem na blogu), które świetnie zastąpią regularny obiad. W mojej kuchni gości także jako dodatek do młodych ziemniaczków. Robi się długo, ale robi się samo! Tak podawana wieprzowina ma swoje
Kocham CzekoladęKotlety z indyka sprawdzą się jako białkowy dodatek np. do obiadu z porcją ulubionych warzyw i kaszy. Można je też wykorzystać do przygotowania domowych burgerów, z pełnoziarnistą bułką, świeżymi warzywami i jakimś sosem. Mięso z indyka charakteryzuje się niewielką ilością tłuszczu, a dużą porcją białka. Przygotowane z niego kotlety, z dodatkiem cukinii są niezwykle mięciutkie i soczyste. Sama cukinia urozmaiciła
Zdrowie na języku :Ppodróż przez wszystkie pory roku. Moją uwagę zwróciły placki z kalarepy i marchewki z sałatką z rzodkiewek, pieczone bataty z orzechami makadamia i koprem włoskim oraz fasolowo-ziemniaczane burgery z pomidorową salsą. Na samą myśl dostaję ślinotoku Piąty rozdział poświęcony został zdrowym słodyczom. Zdrowym, bo każdą z tych pyszności, można przygotować bez cukru i białej mąki. Wszystkie słodkości prezentują się
Moja pasja smakucebulę i pomidor Wyciskamy trochę soku z cytryny do smaku. Doprawiamy solą. Gotowe. Podawać jako dip do np nachosów ale świetnie tez nadaje się jako dodatek do kanapek czy burgerów
Snejkusiowe PrzepisyPulled beef czyli szarpana wołowina to długo duszone mięso z dodatkami, które następnie pod wpływam rozrywania dzieli się na włókna. Jest to świetny dodatek do kanapek, burgerów a ostatnio jadłam nawet cudownie przyrządzą pulled beef z plackami kukurydzianymi. Cała tajemnica udanego dania tkwi w długim duszeniu mięsa i odpowiednich przyprawach. W następnych wpisach przygotuję dwa Was dwie propozycje podania tego
Mango Papajabiałko. Pilaf z quinoa z dodatkiem kurczaka i warzyw to szybkie i łatwe do przyrządzenia danie. Często używam quinoa w mojej kuchni do sałatek , stir fry czy warzywnych burgerów . Quinoa świetnie pasuje z innymi warzywami ale również z mięsem i drobiem. Pilaf z quinoa Składniki: 2 porcje 150 g quinoa 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka
codojedzeniawarstwowe. W takiej wersji są o wiele bardziej fotogeniczne. Wymieszane wyglądają niemalże jednakowo. Czy tylko o sałatki mi chodzi? Oczywiście, że nie! Niech to będą ciasta, muffinki, zapiekanki, napoje, burgery... Niech będzie kolorowo, różnorodnie i smacznie. Może przygotujemy jakieś lekkie danie na wynos i udamy się na majówkę. Albo warstwową sałatkę, która będzie towarzystwem dla grillowanego mięsa. W końcu
zadanie-gotowanieostra mielona, sól Szpinak rozmrażamy i odciskamy z wody, następnie przekładamy do miski razem z mięsem. Dodajemy jajko bułkę tartą i doprawiamy do smaku, dokładnie ze sobą mieszamy. Formujemy burgery z uzyskanej masy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju rzepakowym (można bez tłuszczu jeśli mamy dobrą patelnię) na złoty kolor.Można podawać z ziemniakami lub jako zwykły hamburger
Moje-pitraszeniekaszy jęczmiennej ( klik ), ale również smakują rewelacyjnie. Sam kotlet jest soczysty, miękki, ma zwartą strukturę i ten... grzybowy smak. Idealnie sprawdzi na obiad, lunch, do kanapki - czy burgera! (10 sztuk) 1/2 szklanki kaszy gryczanej z grzybami 3/4 szklanki płatków owsianych (użyłam błyskawicznych) 100g żółtego sera 150g pieczarek 2 cebule (średnie) 2/3 szklanki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej/gryczanej/owsianej
Di gotujeCzasem nie lubię siedzieć w kuchni, babrając się przy burgerach czy spędzając godziny nad perfekcyjnym sushi. Wolę zjeść coś prostego, czego przygotowanie zajmuje kilkanaście minut. Wtedy zawsze sięgam po makaron lub ryż i warzywa. Wystarczy 20 min, żeby przygotować taki obiad- idealny po długim i męczącym dniu. Dziś sięgnęłam po makaron z czarnej soi (do kupienia w sklepie frisco.pl
wegetalerzerazem z wiosną - coroczną tradycją - dopadło zaziębienie :-( kicham, prycham i ratuję się domowymi sposobami... a dla Was sałatka ;-) Wygląda pięknie i wiosennie, smakuje fantastycznie, pasuje do dań obiadowych, tortilli, burgerów, ale też świetnie sprawdza się jako lekka przekąska z grzankami :-) SKŁADNIKI 1/2 kapusty pekińskiej 1 garść roszponki (porządna garść ;-) ) 1 papryka czerwona 1/2 świeżego ogórka 1/2 puszki kukurydzy zioła
Czary - gary w kuchniBardzo dobra surówka Coleslaw jest idealna jako dodatek do obiadu czy grilla. W sam raz do domowych burgerów- taka surówka kojarzy mi się zawsze z KFC ;) Składniki: 1 mała główka białej kapusty, 1 marchewka, 1 mała cebula. Sos: pół szklanki majonezu, 1/3 szklanki mleka, 1 łyżka octu winnego, 3 łyżeczki cukru pudru, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka soli
Zrób to smacznieBurgerowych i wakacyjnym festiwalu Żarcie na Kółkach Ostatnio zajadałem się w wyśmienitym towarzystwie znajomych blogerów :) Wy też będziecie mogli wziąć znajomych, bo 5 dań ciężko zjeść samemu, a 20 burgerów, które jadłem jako sędzia w mistrzostwach tym bardziej ;) A teraz najważniejsze czyli co zrobić, żeby wygrać karnet :) Na mojego maila parowarfaceta@gmail.com należy napisać jakie jedzenie z Food Trucków najbardziej lubicie
Parowar Faceta