burger - 2273 przepisów (strona:95/152)

Kotlety drobiowe siekane smażone na oleju rzepakowym 275

tradycyjnie jako danie obiadowe z ryżem lub ziemniakami i surówką, można również potraktować je jako sytą przekąskę i zajadać zanurzając w ulubionym sosie. Ba, świetnie się sprawdzają również w burgerach albo z lekką sałatką jako lunch do pracy. Składniki (na 8 kotletów): 300g filetu z kurczaka 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 kopiasta łyżka majonezu 1 łyżka maki

Obiad gotowy
KOTLETY MIELONE Z INDYKA BEZ PANIERKI 304

miesa z indyka, płatków owsianych, sporej ilości natki pietruszki. Kotlety są smażone ( można również upiec w piekarniku).  Idealnie smakują na obiad ale również jako zamiennik do kanapek czy burgerów.  Kotlety nie są panierowane.  SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 3/4 szklanki płatków owsianych blyskawicznych 2 jajka 1 natka pietruszki 1 mozzarella 2 szalotki sól i pieprz

Gotowanie Patki
Ciasto na wiosnę. Różowe 206

zasiedliśmy przy okrągłym stole kuchennym, popijając ciemne piwo i obserwując ciężko pracującego nad posiłkiem C. Żeby nie było - swój wkład w rzeczony posiłek miałam, w postaci domowych bułek do burgerów. C., poza kwintesencją, czyli mięsem, przygotował też sos grzybowy z porto, który zdetronizował wszystko inne. Był tak pyszny, że - jestem pewna - nie tylko mi śni się po nocach. Później przenieśliśmy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Najlepsza surówka coleslaw – jak z KFC 312

Surówka coleslaw czy colesław jest jedną z popularniejszych surówek obiadowych i nic w tym dziwnego, gdyż jest pyszna i pasuje w zasadzie do wszystkiego: wszelkiego rodzaju mięs, ryb, pieczeni, burgerów, klusek, makaronu czy sosów. Sprawdzi się nawet jako dodatek do pizzy albo grzanek. Podstawowym składnikiem surówki colesław jest biała kapusta, która jest u nas dostępna praktycznie cały

e-PrzepisyKulinarne
Tarta z płaskurki – przepis podstawowy 331

podczas wyrabiania, jednego jajka więcej, czy dłuższego pieczenia. Aczkolwiek ja nie czuję jakiś ogromnych problemów z dostosowaniem ilości innych składników do mąki.* * korzystałam z  http://www.wpiekarni.pl/artykuly.php?id=68 Na burgery z płaskurki zapraszam tutaj  , a dziś przepis na tartę z płaskurki: Składniki: 250 g mąki z płaskurki 125 g masła 1 żółtko 1/2 – 1 łyżeczka soli

gutfut
Sałatka z pieczonym burakiem 210

Sałatka z pieczonym burakiem Ostatnio w moich ustach gościł burger z ciecierzycy, w którego wnętrzu umościły się plasterki pieczonego buraka. Tak mi posmakował, że następnego dnia, na drugie śniadanie, musiałem coś z nim wyczarować. Po kilku chwilach, w pudełku na uczelnię już się znalazła sałatka z pieczonym burakiem . Połączenie słodkawego, pieczonego buraka i musztardowego sosu z chrupiącą sałatą i orzechami

Blendman
Aromaty Toskanii nie tylko na talerzu 174

zapach do wnętrza. Pachną słodko, a jednocześnie orzeźwiająco. No i co ważne, bez problemu poradzą sobie w kryzysowych sytuacjach, kiedy w drzwiach goście, a na patelni przypala się właśnie Burger! I jako deser BACCHE DI TUSCIA - suchy olejek do ciała, który oprócz głębokiego nawilżania skóry, ukoi również zmysły delikatnym owocowo - kwiatowym zapachem. Dla mnie idealny do przesuszonych i spracowanych dłoni

Spektrum Smaku
Kotlety ryżowe z curry 187

złoto. Kotlety ryżowe serwować możecie jako danie obiadowe. Podajcie je z surówką i ewentualnie jakimś sosem - pomidorowym, grzybowym lub innym. Kotlety ryżowe to także fajna alternatywa dla burgerów. I tak - bułka z ryżem może dobrze smakować :D Składniki: 1 torebka ugotowanego ryżu ( u mnie pełnoziarnisty ) 1/2 cebuli 1 marchewka 2 jajka "M" 1 łyżeczka przyprawy curry  1 łyżka mąki

kolorowotorcikowo
SURÓWKA WIOSENNA 334

przygotowaniu, z kilku zaledwie podstawowych składników. Można przygotować ją wcześniej i do czasu podania przechowywać w lodówce. Sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla lub jako wypełnienie kanapek, burgerów , czy hot-dogów. SKŁADNIKI/ 4 porcje 1/2 główki młodej kapusty (średniej wielkości) 1 marchewka starta na tarce 3 łyżki pokrojonego szczypiorku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki posiekanego koperku

cool and minty
BURGERY RYBNE ( BEZ GLUTENU I NABIAŁU ) 158

ścieramy na tarce o dużych oczkach . Podduszamy na odrobinie oliwy (można doprawić przyprawą curry dla wzmocnienia koloru i podkręcenia smaku )  Rybę , bataty , podduszone warzywa , miksujemy . Doprawiamy i formujemy burgery ( ja użyłam foremek , aby nadać im ciekawy kształt ) . Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy w temp. 180 st. C ok 10-15 min . Bardzo dobrze będą smakowały

Marcepanowa kuchnia
Pęczotto z dynią i jarmużem 152

delikatne w smaku. Idealne do pieczonego mięsa czy ryby . Co to jest pęczak? Pęczak to nic innego jak kasza jęczmienna. Świetnie pasuje do mięsnych gulaszy. Można z niej przyrządzić burgery i przeróżne sałatki. Znajdziecie tu ciekawe i innowacyjne przepisy na pęczak . Jeśli go jeszcze nie polubiliście to wkrótce będzie waszą ulubioną kaszą. Wiem co mówię! Moje pęczakowe doznania były bardzo

codojedzenia
Kanapka z hummusem, domową wędliną z kurczaka, sosem słodko- kwaśnym i awokado 171

domową wędlinę możecie przygotować odpowiednio wcześniej. Wówczas czas przygotowania śniadania rano znacznie się skróci. A jutro... kanapka dla wegetarian lub wszystkich tych, którzy unikają mięsa. Będzie śniadaniowy burger.. nie byle jaki.  Składniki na kilka kanapek (5-6 sztuk): Pszenne bułki na sodzie ze słonecznikiem i sezamem: 500 gram mąki pszennej tortowej  garść sezamu i nasion słonecznika

Mango Papaja
Hamburger z Chili con carne. 222

cebuli, sos chili, imbir, pieprz, musztardę i sos Worcester, dodajemy też odrobinę zimnej wody (zwiąże kolagen w mięsie). Wyrabiamy mięso na gładką masę. Dodajemy prażoną cebulkę i formujemy 4 burgery. Obsmażamy na patelni z każdej strony. Bułki smarujemy majonezem i musztardą. Na spodzie układamy mięso i kładziemy na nim ser. Na to wykładamy ogórki konserwowe w plasterkach. Następnie wykładamy nasze

Moje-pitraszenie
Inny Wymiar w sercu Warszawy 192

przeczytacie tu ).  Fani mielonego niech nie spodziewają się owala/mięsnej kulki z ziemniakami, (taki możemy zjeść u kochanej Babci podczas niedzielnego obiadu) Inny wymiar proponuję nam polską wersję burgera w bułce wypiekanej na miejscu, polskimi burakami oraz świeżym chrzanem (29 zł). W karcie dań mamy również ryby oraz gulasz z dzika (42 zł). Wszystkie danie podane są w niebanalnym

Wylizany Rondel
Domowy hamburger 191

się zeszkli. Zeszkloną i lekko przestudzoną cebulę dodajemy do mięsa i całość mieszamy. Formujemy 5 kulek. Każdą kulkę spłaszczamy tak aby była wielkości naszej dłoni, upewniając się, że burger nie jest za cienki. Tak przygotowane hamburgery smażymy na 3 łyżkach oleju (bądź na kawałku papieru do pieczenia na suchej patelni - wersja FIT). Kotlety smażymy około 4-5 minuty z każdej

Klasyka Gotowania

Proponowane wyszukiwania