chodzi o jedzenie, praktycznie wszystko było jak dla mnie idealnie doprawione. Smaki doskonale się przenikały. Nie dodałam ani grama soli!, co jest u mnie dziwne. Kolejnym razem wrócę na burgery i nowe menu. Ceny w stosunku do jakości i wielkości porcji są bardzo ok. Tylko mam jedną małą uwagę, brakowało mi w karcie prostego, niedrogiego makaronu. Poza tym… POLECAM
Kuchnia Bazyliiwykładamy okrągłe porcje ciasta na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Pieczemy w ok 200 stopniach ok 30 min. Po wystudzeniu przekrawamy na pół. Kiedy wszystko mamy gotowe składamy nasze burgery używając naszych ulubionych dodatków w formie warzyw i sosów
Malinowe Pocałunkipieprzymy. Dodajemy bułkę tartą i mąkę – mieszamy – najlepiej dłonią. Na dużej blaszce rozkładamy papier do pieczenia. Formujemy dłońmi kotleciki – ja robiłam je dość grube, w kształcie burgerów – wyszło 12 sztuk. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30 minut. Podajemy z sałatą lub surówką. Do kotlecików można przygotować także dowolny sos – np. jogurtowy, ale są tak wilgotne
Poezja smakulodówce na pewno tez znajdzie się sałata i kilka warzywnych dodatków jak cebula, pomidor czy ogórek i mamy zdrowy domowy posiłek, którym nie pogardzą nawet niejadki. Ale jak burgery, to nie może obyć się bez takich dodatków jak sos czy ketchup. Ja polecam smaczne sosy firmy Develey , które często kupuję i które smakowo bardzo przypadły do gustu mojej rodzinie. Składniki
W garach u Gosibazie łupinek ziarna kakaowego. Pod koniec odwiedziliśmy również dwa stoiska specjalizujące się w mięsie. Pierwsze z nich sprzedawało dziczyznę (m.in. strusia i jeśli dobrze pamiętam zebrę), na drugim mięsne burgery i rarytasy z grilla. Ja oczywiście tylko słuchałam i robiłam zdjęcia :) Naszą wspaniałą wycieczkę zakończyliśmy w winiarni :) W kameralnej sali znajdującej się w piwnicy mieliśmy okazję spróbować dwóch pysznych
Chilli Czosnek i OliwaZielone kotlety wyglądają obłędnie! Można je sprzedać dzieciom np. jako burgery Shreka;) Są delikatne w smaku i w konsystencji i stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych mielonych. Najlepiej smakują w towarzystwie wyrazistego sosu pomidorowego albo curry. Składniki: 350-400 g mrożonego zielonego groszku 2/3 szklanki płatków owsianych (zwykłych nie górskich) 1 jajko 2-3 małe dymki (biała część) sól, pieprz
Kulinarne InspiracjeRobiąc kiedyś wegetariańskie burgery upiekłam bułeczki. Tak mi posmakowały, że na stałe zagościły w mojej kuchni! Wspaniale żółte od kurkumy, pikantne od chili i czarnuszki, niesamowicie puszyste i delikatne. Takie idealne zarówno na śniadanie, jak i kolację. Świetnie smakują zarówno same , jak i z ulubionymi dodatkami – wędliną, twarogiem, żółtym serem czy też łososiem i warzywami. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI
Ostra na Słodkocaprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś z kaczki Lasagne ze szpinakiem Pierś z gęsi Kurczak w sosie Makaron z indykiem Burgery Majonez Polędwiczki Placki ziemniaczane Penne ze szpinakiem i łososiem
Biały fartuszekrozdrabniające. Podłączamy do niego jedynie część napędową blendera. Zwykle przygotowuję w nim dressingi do sałatek i pesto, jednak dobrze radzi sobie również z miksowaniem składników na pulpety rybne czy burgery z ciecierzycy lub soczewicy. Bardzo wygodnym rozwiązaniem jest możliwość przykrycia pojemnika specjalną pokrywką i włożenia go bezpośrednio do lodówki. Końcówka do ubijania pozwala na szybkie przygotowanie delikatnego ciasta, ubicie śmietany
Poranek na słodkoRobiąc kiedyś wegetariańskie burgery upiekłam bułeczki. Tak mi posmakowały, że na stałe zagościły w mojej kuchni! Wspaniale żółte od kurkumy, pikantne od chili i czarnuszki, niesamowicie puszyste i delikatne. Takie idealne zarówno na śniadanie, jak i kolację. Świetnie smakują zarówno same , jak i z ulubionymi dodatkami – wędliną, twarogiem, żółtym serem czy też łososiem i warzywami. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI
Ostra na Słodkożyczę smacznego. Polecam również inne przepisy na mielone znajdujące się na blogu: Kotlety mielone w stylu włoskim Kotlety mielone wieprzowe Kotlety mielone drobiowo wieprzowe Mielone kotlety rybne Rybne burgery z czosnkiem niedźwiedzim Befsztyk wołowy z cebulką Wydrukuj przepis The post Kotlety mielone drobiowe z suszonym czosnkiem niedźwiedzim i cytrynową nutą appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkosłodko-pikantny smak i co ważne dzięki pieczeniu nie są tłuste, jak smażone kotlety. Wegeburgery bardzo smakowały rodzinie, jedliśmy je na ciepło i zimno z sosem jogurtowym i ketchupem. Burgery podane w smacznej bułce, są doskonałą propozycją na drugie śniadanie. Składniki: 2 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej 2 szkl. utartej marchwi 1 mała czerwona cebula 1/2 szkl. ziaren słonecznika 1/4 ziaren
Codziennik Kuchennypieprz, ostra mielona papryka, kolendra warzywa: sałata, szpinak, pomidor, cebula, cukinia Cebulę drobno posiekaj. W misce wymieszaj mięso, bułkę tartą, roztrzepane jajko, bulion i przyprawy. Dokładnie wymieszaj i uformuj burgery. Odstaw na 30 minut do lodówki by się dobrze schłodziły. Po tym czasie mięso usmaż na patelni grillowej lub upiecz w piekarniku. Bułki do hamburgerów podpiecz w piekarniku przez
Kuchnia bezglutenowawiększą ilością warzyw. Zgodnie z pochodzeniem kachumber można podawać jako dodatek do indyjskiego curry lub dalu. Jednak świetnie sprawdzi się również do potraw z grilla, pieczonych ryb (polecam!), burgerów, tortilli, lub czegoś innego smakowitego, co przyjdzie Wam do głowy. Sałatka jest beztłuszczowa - idealna także na diecie odchudzającej. Polecam :) Składniki: 4 pomidory 1 czerwona cebula 1 nieduży ogórek 4 rzodkiewki
Pełny talerzProfus W piątek 26 lutego miałam okazję uczestniczyć w warsztatach prowadzonych przez Maestro Czekolady, którym towarzyszył uroczy Wargorr :) Na warsztatach przygotowaliśmy kakaową bezę z krem chałwowym i wegetariańskie burgery z buraków, w których nie mogło zabraknąć czekolady. Wszystkie dania były bardzo smaczne, a gotowanie pod okiem takich mistrzów to czysta przyjemność! Przepisy na pewno powtórzę w domu
Kuchnia Bon Appetit