dobrą wiadomość dla smakoszy pizzy, frytek czy tak popularnych teraz burgerów. Przeciwutleniacz, punikalagina , znajdujący się wyłącznie w granatach i to w dużych ilościach, ma wyjątkowe zdolności do zmniejszania szkód wywołanych tłustym jedzeniem. Istotnie obniża poziom tego złego cholesterolu i ciśnienie krwi a w konsekwencji zmniejszenie ryzyka zawału serca mięśniowego. Wystarczy dzienna dawka 40 ml soku
Bike By Lifeprawdy, ale prawdą jest to że moja rodzina nie choruje. Ostatnio antybiotyki brałam ponad 10 lat temu. Codziennie jem czosnek i cebulę w jakimś daniu- zupie, makaronie, burgerach itd... A jak mnie "bierze" przeziębienie robię sobie miksturę, którą wstawiam zresztą na fanpage - naturalny antybiotyk Jednak nie każdy lubi taki czosnkowy czy cebulowy smak w miksturze do picia
Apetyt na Zieloneciężko się powstrzymać i nie zacząć od razu z książki gotować! Tak teraz, natychmiast! Są i syte obiadowe propozycje - mussaka z ziemniakami, wegetariańska zapiekanka pasterska z puree dyniowym, pyszne burgery z fasoli z pieczarkami czy marchewkowe lasagne bolognese! Poza tym jest sporo wspaniałych propozycji na zupy - chłodnik marchewkowy z pomarańczą i melonem, kremowa zupa z białej fasoli z wędzoną oliwą
Plate of JoyDzień dobry! W jednym z poprzednich wpisów mówiłam Wam o bułkach do hamburgerów. Skoro pojawiły się na blogu, to musiał się również pojawić przepis na burgera! I to wcale nie byle jakiego, bo takiego z karmelizowaną gruszką i niebieskim serem pleśniowym - duet idealny! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćDomowy fast food zawsze najlepszy. Wiadomo przede wszystkim co znajdziemy w hamburgerach, przyprawimy mięso pod swój smak. I dodatki wybierzemy sami a u mnie dzisiaj do burgera dodaje ser z niebieską pleśnią. Uwielbiam! Składniki : * bułka z sezamem * łyżka majonezu * łyżeczka ketchupu * liść sałaty * 2 plastry sera z niebieską pleśnią * plaster pomidora * plaster cebuli * kotlet mielony - u mnie wołowy Przygotowanie
Magiczne Życie MartyEdyta z bloga http://www.pasjasmaku.com/ Którym serdecznie dziękuje za super zabawę i genialną atmosferę i najważniejsze... możliwość spróbowania wielu wspaniałych dań :-)A oto kilka fotek z naszego spotkania: Burgery z ciecierzycy od http://www.pasjasmaku.com/ Gosia z http://jedzismakuj.blogspot.com/ udzielająca wywiadu Smakołyki od Marty z http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com/ Genialne muffiny Magdy z http://www.messybeauty.pl/ Napoje
sierotka maRysia w kuchnisię jeszcze wieczorem, po powrocie z pracy. Większość czasu spędzamy poza domem, a w brzuchu burczy, nie nadąża za szalonym trybem naszej egzystencji. A wokół same fastfoody. Gotowe kanapki, burgery, zapiekanki, majonezowe sałatki… A gdyby tak, pomimo pędu i szaleństwa móc jeść zdrowo, by mieć siłę do tego całego pośpiechu? Grażyna Bober-Bruijn „Pysznymi do pudełka” udowadnia, że można
Życie zamknięte w smakuieczone burgery z dorsza i batatów to nasza ulubiona wersja kotletów. Są pyszne, proste i same się pieką :). Do podania w bułce, z ziemniakami, frytkami, jak to lubi. Znakomicie smakują z domowym pesto pietruszkowym . Czas przygotowania: 60 minut Porcje: 10 Składniki: 1 batat (ok. 400 g), 500 g płatów z dorsza, 80 g wędzonego boczku, 1 jajko, 1 szklanka ugotowanej
SzczyptaSmaQburgery 300 g mięsa mielonego 1 kajzerka mleko do namoczenia bułki 1 jako pół cebuli 1 ząbek czosnku sól pieprz pieprz ziołowy staropolski 1/4 główki kapusty białej cebula kilka suszonych pomidorów olej sól pieprz kminek listek laurowy 2 łyżki mąki Mięso włożyć do miseczki, bułeczkę namoczyć w mleku, po czym lekko wycisnąć. Dodać przyprawy posiekaną drobno cebulę i czosnek, wymieszać
Gotowanie jest łatwezestaw jedzonka do pracy. Tym razem całkiem urozmaicone i kolorowe śniadanie oraz pyszny obiad zapiekanka ryżowa z warzywami. Myślę, że w moich pudełeczkach widać jeszcze wspomnienie lata. Śniadanie : Burger z cebulką, jajko na twardo z ketchupem, pomidorki i ogórki konserwowe. Lunch : Zapiekanka ryżowa z warzywami, potocznie zwana u mnie w domu risottem , choć z tym prawdziwym ma niewiele wspólnego
Codzienne Gotowaniemożna przecież zachować na przyszły rok;) A oto mój dzisiejszy zestaw do pracy: Śniadanie - tortilla z serkiem Philadelphia i sosem sweet-chilli (uwielbiam go). Lunch - kotlecik wołowy (od burgerów z dnia poprzedniego) i sałatka z różnych warzyw (cebula, sałata, pomidor, ogórek (świeży i kiszony), papryka) Smacznego
Codzienne GotowanieJakiś czas temu przygotowując się na sezon grillowy postanowiłam rozszerzyć menu (które składało się głównie z burgerów) o hot-dogi. Efekt przerósł moje oczekiwania, kiełbaski okazały się pikantne, z chrupiącą skórką i miękkie w środku,przez co idealnie komponowały się z warzywami, sosem i przypieczoną na ruszcie bagietką :) Następnym razem planuję dodać płyn wędzarniczy a same wege kiełbaski zapakować
VegUlkadomu, a to pralka, a to TM.. czy to jakiś znak? Zmieniając temat, wczorajszy Dzień Chłopaka minął nam bardzo miło, byliśmy w "I krowa cała" na wegańskim burgerze w ramach obiadu i na małych zakupach. Dzisiejszy dzień również bardzo dobrze się zapowiada, więc kiedy tylko uporam się ze swoim komputerem, ruszamy przed siebie! A jutro? Jutro mam wieczorne spotkanie
Be Fit Be Strongktórymi kojarzy się weganizm sprzed kilku lat. Te potrawy wyglądają naprawdę smakowicie i zachęcająco, nawet dla mięsożerców. Moja pierwsza próba wypadła tak udanie, że postanowiłam podzielić się wrażeniami :) Burgery z buraka - brzmi dziwnie? Zapewniam, że pozytywnie zaskoczy Was ten smak. Cała masa pysznych i zdrowych dodatków sprawia, że taki obiad jest nie tylko pożywną ale i zdrową strawą dla organizmu
Milion Smakówwysokoenergetyczne, a ponadto nie wymagają jakiś wyszukanych składników. Pomyśleć, że kiedyś nie lubiłam jęczmiennej kaszy, właściwie żadnej kaszy, a teraz…Pęczak to idealna kasza na ciepłe sałatki , do burgerów czy gołąbków . Sałatka z pęczaku, kalafiora i halloumi Składniki: 100 g pęczaku 1 mały kalafior 1 łyżka drobno pokrojonych ziół, u mnie pietruszka i tymianek sól do smaku 1 mały
codojedzenia