wykonaniu i bogate w łatwo przyswajalne białko. Moją wersję podałam z frytkami z selera i swojską kiszoną kapustą, ale równie dobrze będą się komponowały z bułką, jako burgery. Polecam jako miłą odskocznię, od tradycyjnych mielonych. SKŁADNIKI: 1 puszka czerwonej fasoli 2 małe czerwone buraki (ugotowane) 1 cebulka dymka razem ze szczypiorkiem 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżka mąki
Kuchnia w opałachpatyków’ nie ma dla mnie racji bytu. Czasami wstąpimy z Danielem do restauracji z amerykańskim jedzeniem i zwykle zamawiamy tam albo żeberka w sosie BBQ albo burgery. Jednak żeberka robione w domu smakują nam bardziej. Te podawane w sieciowych knajpach są dla nas zbyt kwaśne i za mało pikantne. Przedstawiamy Wam przepis na nasze ulubione. SKŁADNIKI 1,5 kg żeberek
OstryKęsnajwiększych kanapek jakie można zamówić w restauracji KFC. Charakteryzuje go duża bułka, duży kawałek kurczaka w chrupiącej panierce, plasterek sera Cheddar oraz dwa plasterki soczystego pomidora i sałata. Burgera na wzór Grandera możemy dość łatwo przygotować samodzielnie w domu. Ten domowy Grander nie odbiega smakiem od kupionego w restauracji, jest równie smakowity i przede wszystkim mamy pewność, że wiemy
Słodka Stronaskoro nie zawsze w lodówce jest to, czego się pragnie. Parafrazując powiedzenie "gdy się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma", zjedliśmy takie burgery, na jakie pozwalały zapasy w lodówce :) Czytaj więcej
bistro mamasztućców czy talerzy. Zapraszam do przygotowań! Roladki z łososia Krewetki w panierce Czosnkowe kanapeczki z prosciutto i mozzarellą Koreczki z pomidorków i mozzarelli Libańskie pierożki drożdżowe Klasyczne burgery w wersji MINI Minipizze z tortilli Miniserniczki tahini Szybkie ciasteczka cynamonowe
My Culinary Artuszy! :) Dzisiaj ten sos już tylko lubię (jakoś bardziej wolę jogurtowe i delikatniejsze), ale od czasu do czasu przygotowuję go w domu- szczególnie wtedy, kiedy serwuję grillowane mięso lub burgery- bo to duet idealny! :) Wypróbujcie koniecznie ten sosu, który jest odpowiednio słodki, lekko kwaśny i pikantny w sam raz! :) * cebula- 1 duża szt.* * czosnek- 2 ząbki * cukier- 2 łyżki * ketchup
Kraina Miodem Płynącaniesamowicie smaczne. Kotlety te są świetnym pomysłem nie tylko na obiad – śmiało można je włożyć do ulubionej , chrupiącej bułki … dodać świeże warzywa … i zajadać w formie burgera! SKŁADNIKI: * filet np.dorsz – 300 g * ziemniaki – ok.200 g * natka pietruszki – 1 pęczek * cytryna – 1 szt * liść laurowy – 2 szt * cebula – 1 szt * masło
Ostra na Słodkopołączyć rybę z mięsem ( tak – rybę z mięsem! ) Wyszły przepyszne kotlety , którymi zajadała się cała rodzina! Takie rybno – mięsne kotlety są też fantastycznym pomysłem jako wkładka do burgera! Gwarantuję , że posmakują! SKŁADNIKI: ( 6 szt. ) - filety rybne ( u mnie dorsz ) – ok. 30 dag - mielona wołowina – ok. 30 dag - duże jajko – 1 szt. - bułka tarta
Ostra na Słodkokrokietów itd. W każdej postaci smakuje mi niesamowicie! Dziś mam dla Was przepis na samo zdrowie ;) Połączenie kaszy jaglanej z fasolą adzuki i aromatycznymi przyprawami tworzy fantastyczną całość! Takie burgery / kotleciki są świetnym pomysłem zarówno jako wkładka do bułki, jak i składnik do obiadu. Polecam! SKŁADNIKI: * fasola adzuki – 100 g * kasza jaglana – 100 g * cebula
Ostra na Słodkochińsku, Risotto z kurczakiem i groszkiem, JFC (Jamie’s Fried Chicken), Cannelloni z kurczakiem i szpinakiem, Żółte curry pukka, Pikantny tażin wołowy, Chrupiące tacos z wieprzowiną, Król burgerów, Fantastyczne rybne curry. Ale najmocniejszą stroną książki oprócz samych przepisów jest część poradnikowa (zarówno wstęp jak i porady umieszczane pomiędzy przepisami). To kulinarne podstawy (wielu osobom nieznane) jak sprytnie i tanio
WojnaNaSmaki.plzimno. Dobrze komponuj się ze wszelkiego rodzaju sosami np. z hummusem, chutney z mango, sosem pomidorowym, czy chrzanowym. Mogą służyć jako przekąska, część obiadu, czy składnik wegańskich burgerów. Warto eksperymentować! Smacznego
Food Squareurodzinach Natalii, na których zostaliśmy uraczeni kiełbaskami, karkówką i szaszłykami, z grilla rzecz jasna, udaliśmy się na kolejne urodziny - tym razem do młodszej Siostry C. Tam również grill - burgery, piersi z kurczaka i kiełbaski w ilości wystarczającej na wyżywienie pułku wojska. Uff... Najadłam się. Bardzo. Ale jakie to było dobre! Uwielbiam mięsko z grilla. Z przyjemnością również zauważyłam, że obyło
Pożeraczka, czyli raz adobrzestatystykach wyglądał tak : 419 polubień na FB 14 1 obserwujących 29 postów 42 ,823 wyświetleń najpopularniejsze posty : Domowe krówki Burgery na ostro Makaron z e szpinakiem i kurczakiem Dziękuję
Magiczne Życie Martywięcej zapraszam na FB blogowy oraz Instagram . * pierniczki * poniedziałkowe zakupy w Lidlu * najlepsze śniadanie * ciacho i kawa z S :* * prezent z Anglii * udane zakupy * pyszne burgery * świąteczny klimat z naszymi urwisami Wspaniałego tygodnia Kochani
Magiczne Życie Martyciepłych na kanapki), wystarczy taką bułeczkę przekroić na pół i położyć na chwilę na silnie rozgrzanej patelni grillowej lub żeliwnej z odrobiną oliwy. Tak przygotowana będzie stanowiła podstawę perfekcyjnego burgera – mięsnego lub wegetariańskiego. Bułki do hamburgerów: 3,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki masła 1 średnie jajko + 1 do posmarowania wierzchu 2 lekko czubate łyżeczki drożdży instant 2 łyżeczki
Poezja smaku