burger - 2273 przepisów (strona:111/152)

KOPERKOWE KOTLETY MIELONE Z QUINOA 180

aromatyczne dzięki przyprawom i sycące. Z sosem śmietanowo- koperkowym tworzą danie idealne na obiad! Są również świetnym pomysłem jako wkładka do bułki – można z nich zrobić rewelacyjnego, zdrowego burgera! Polecam! SKŁADNIKI: * mięso mielone ( u mnie mielone łopatka ) – 250 g * kasza quinoa – 0.5 szkl * chleb pszenny – 2 kromki * duże jajko – 1 szt * koperek – 1 pęczek

Ostra na Słodko
Najlepsze razowe bułeczki do burgerów 213

powstały. A tak- mam nową obsesję. Już zdążyłam upichcić kilka blach i zamrozić kilka tuzinów. Są taaaakie dobre! W połączeniu z upieczonym, dobrze przyprawionym kurczaczkiem lub domowymi burgerami i mnóóóóstwem warzyw- nie do podrobienia.  Przepis pochodzi z New York Timesa, gdzie szefowie restauracji z Los Angeles dzielą się swoimi najlepszymi dziełami. Ja tylko troszkę go podrasowałam do swoich potrzeb

Gotowanie to kochanie
Rogaliki z czeremchą 216

tylko kilku machnięć łyżką i pociągnięć wałkiem, żeby sobie osłodzić i uprzyjemnić poranek, no i będzie czym zapełnić tą tacę ;). W tym tygodniu na weekendowe śniadanie polecam przepyszne wege burgery z batatów i czerwonej fasoli (pokochają je także mięsożercy ;), zwłaszcza ci uprawiający sporty). Rogaliki z konfiturą czeremchową są tylko słodkim dodatkiem. Robi się je w kilka minut więc na pewno

SzczyptaSmaQ
Pate, czyli Pasztet (nie zajęczy) z karkówki z dodatkiem pieczarek i sera gouda :) 231

wyjąć pasztet z foremki i przez następne pół godziny piec bez, by pasztet nabrał ładnej skorupki :) Pasztet można podawać na ciepło lub zimno, w zależności od upodobań ;) Polecam pasztetowe burgery :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google_ad_height = 250; var linkwithin_site

Smakowy Raj
Vege frykadelki pieczarkowo – jajeczne 174

rozgrzanym oleju na złoty kolor. Uważajcie przy przewracaniu, bo klopsiki są dość delikatne. Frykadele pieczarkowo – jajeczne smakują doskonale zarówno na ciepło jak i na zimno, także jako dodatek do burgerów. R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google_ad_height = 250; var linkwithin_site

Smakowy Raj
Kebab "Gniewus" z mięsem mielonym 265

łopatki lub karkówki) 3 łyżki oleju 1 sałata np. lodowa 2 – 3 pomidory 2 średnie czerwone cebule 2 łyżeczki przyprawy Gyros Ok. ½ łyżeczki soli Dodatkowo: 5 bułek do burgerów (można kupić gotowe lub upiec samemu według poniższego przepisu) Bułki do kebaba: ½ kg mąki (+ ½ szklanki do podsypania) 3 dag drożdży 1 łyżeczka cukru ½ szklanki mleka ½ szklanki wody 1 łyżka oleju

Smakowy Raj
Niesamowite właściowści siemienia lnianego 359

które dostarczają 100-krotnie większą zawartość liganów niż w jakimkolwiek innym pożywieniu Zastosowanie siemienia lnianego  Len można dodawać praktycznie do wszystkiego, jako dodatek do koktajli, jako panierkę do burgerów warzywnych lub dodawać go do porannej owsianki. Poniżej przedsawiam innne mniej oczywiste zastosowania tej rośliny : - mleko lniane - pudding z lnu - sezamki siemieniowe (wystarczy podpróżyć na patelce nasiona , dodać miód, syrop

zdrowa vege kuchnia
Makaron z cukinii lekarstwem na szaleństwo 180

jednak bardzo mi się spodobał i cieszę się, że tam trafiliśmy. Szczególnie, że na swojej drodze napotkaliśmy knajpę "Kill Grill", w której ja zjadłam klasyczny stek a konQbek "Murder Burgera", rozmiaru małej wioski. Nie udało się nam zwiedzić żadnej winiarni, ponieważ winobusy odjeżdżały w mało dogodnych dla nas godzinach, a wyjazdy takie zajmowały zazwyczaj ponad godzinę. Szkoda

les mirabelles
Wegeburgery i Niebo w gębie 246

Rozgrzej olej na patelni. Formuj większe kotlety i smaż z obu stron (po 6 minut z każdej).   Film o gotowaniu (choć mało jarskim), a już na pewno nie burgerów - Niebo w gębie (Christian Vincent, 2012). Prawdziwa historia Hortense, która zostaje kucharką francuskiego prezydenta Mitteranda. Jakoś specjalnie nie jestem urzeczona fabułą, ale jest to bez wątpienia uczta wizualna i bogate

Qlinarnie i Qlinarnie
Majonez wegański, Subway 191

from sisters Linda and Malwa. A delicious vegan addition which tastes like the one with eggs. It tastes best when prepared using rice milk. In the photo: a veggie burger (a wholemeal roll, veggies, beet cutlet and vegan mayo), baked French Fries and a raw vegetable salad. Ingredients: 150 ml thicker rice milk (or soy) 1ts salt 1 ts lemon

Qlinarnie i Qlinarnie
Bóbmus czyli humus z bobu, Polska Bułka 296

stoły) , ale przecież i tak bułki jemy, spacerując. Czynne do późnych godzin nocnych. Czeski film skończył szybko. Mam nadzieję, że Bułki się nie dadzą. Tuż obok, fast-food z burgerami, ale ceny w tym wymuskanym wnętrzu - kosmiczne (przeciętnie zapłacimy 20 zł za sztukę!) – nie wiem, jak ze smakiem i tylko 1 opcja wege do wyboru (a menu całkiem spore). Fava

Qlinarnie i Qlinarnie
Zimowy obiad wegański IV, Magiczne Smaki 247

falafle, mnóstwo warzyw - papryka czerwona, rukola, szpinak, pomidor, ogórek kiszony (lub konserwowy?), czerwona cebula i sos (niestety nie potrafiłam rozgryźć jaki dokładnie, chyba trochę podobny do tatarskiego). Za jednego burgera zapłacimy 10 zł a porcja jest całkiem duża. A, i jeszcze bułka, bardzo smaczna, nie jakaś gąbka a’la McDonald’s tylko normalna pszenna bułka z sezamem, być może własny

Qlinarnie i Qlinarnie
Meksykańskie burgery z grillowanym limonkowym kurczakiem 196

limonki. Wylewamy na kurczaka, zamykamy i odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Po tym czasie grillujemy na patelni grillowej. Na tej samej patelni grillujemy warzywa na patelnię. Burgery przekładamy kurczakiem, warzywami z patelni i ulubionymi dodatkami: czerwoną cebulą, ogórkami, pomidorem, czerwoną papryką, żółtym serem. Możemy dodać również keczup lub majonez

VioletoweKucharzenie
Ciasto z buraków 196

Znów buraki. Zrobiłam trochę za duże zapasy, dlatego ostatnio ciągle z nimi eksperymentuje. Były już burgery ( klik ), była zupa ( klik ), czas na deser. Ciasto czekoladowe o winnym aromacie, z delikatnie słodkim posmakiem. Składniki (10 porcji): szklanka mleka roślinnego (u mnie ryżowe) 1/3 szklanki oleju rzepakowego 400 g buraków pieczonych, po obraniu 2 łyżki mocnej kawy 3 jajka

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania