burger - 2273 przepisów (strona:115/152)

Wizyta w Kuźni - czyli jak polubiłam steki ! 180

bardzo aromatyczne. A polane sosem miodowo-musztardowym wynosiło me kubki smakowe na wyżyny !  Wszystkie steki są grillowane, doprawiane jedynie solą i pieprzem. w KUŹNI poza stekami zjecie jeszcze burgery, dania obiadowe, śniadania i dużo więcej. Ja tam na pewno wrócę i Wam także polecam skierować swe kroi w stronę ul. Północnej 30A w Lulinie. Kuźnia - solidna micha to miejsce

kolorowotorcikowo
Hamburger wołowy 226

Mięso upiec na grillu po około 3 minuty z każdej strony. Bułki przeciąć na pół i podpiec również na grillu. Na każdej bułce położyć po liściu sałaty, następnie usmażonego burgera, ketchup, pomidora i cebulę. Przykryć drugą połową bułki i podawać

wyzwania kuchenne
Już nie ogrody, a brody czyli co z tą Europą? 180

pistolety" ) Wciąż nie cichną echa ostatniego konkursu Eurowizji i wygranej kontrowersyjnej Conchity Wurst. Europa stanęła na głowie! Ja w geście zNIEsmaczenia postanowiłam przyrządzić dziś na obiad mojego autorskiego Wurst Burgera. I niech mi nikt nie mówi, że przemawia przeze mnie mowa nienawiści! Bo tolerancyjna jestem, ale do pewnego stopnia. Uważam, że we wszystkim należy zachować umiar i dobry smak

bastalena
Żeberka w glazurze z sosu Jack Daniels 316

muszę koniecznie go nabyć J Sosów na bazie whiskey Jack Daniels jest kilka, ja zdecydowałam się na smak „Full flavor Smokey”. Do tej pory wykorzystałam go w trzech potrawach: burgerach, żeberkach i jako marynatę do piersi z kurczaka. Sosu można używać zarówno jako glazurę, jak i jako dodatek do grillowanych mięs, w każdej roli spisuje się idealnie. Sos jest bardzo

Mania Gotowania
Kebab z mięsa mielonego 245

cebulą. Przekładamy do lodówki. Marynujemy mięso w przyprawach co najmniej 1 godzinę. Kapustę pekińską szatkujemy, pomidora kroimy w grubsze plastry, dumkę siekamy. Zamarynowane mięso formujemy w płaskie kotlety (ala burgery) i smażymy na patelni grillowej, około 5-6 minut z każdej strony. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pity smarujemy delikatnie wodą i podpiekamy przez około 10 minut. Mają się otworzyć

Mania Gotowania
Tajsko- włoski FischBurger z buraczkowymi chipsami i sosem pomidorowym! / RYBA 254

czarnych oliwek. Hmmmm mniamii..... Łososia przygotowałam w marynacie tajskiej z dużą ilością chili i zestawiłam go z obłędnym sosem pomidorowym przygotowanym na czerwonym winie z dodatkiem świeżej pietruszki. Smak burgera uzupełniłam o chipsy z młodego buraczka i kapary! Kochani Szaleństwo się opłaca! NIEBO W GĘBIE! POLECAM!!!  ZACZNIJMY OD POCZĄTKU: NA WŁOSKIE POMIDOROWE BUŁECZKI ZE ŚWIEŻYM ROZMARYNEM POTRZEBUJEMY

SMYKWKUCHNI
miły wieczór andrzejkowy. 193

Gdy już w końcu udało mi się w piątkowy wieczór wyjść z pracy zrozumiałam, że jestem głodna. :) W związku z ogromnym zmęczeniem wsiadłam z M. w

Brzuszki Łakomczuszki
Nowalijkowe warsztaty z Kuchnia + i Davidem Gaboriaud 283

mimo duchoty – sporo osób, gwar, rozmowy przy ławach, popijanie piwa, kosztowanie. W Soho każdy znajdzie coś co lubi. Stoiska oferują kuchnie z różnych stron świata – azjatycką, gruzińską; burgery, burrito, owoce morza, polskie kiełbasy, lemoniady i wiele więcej. Same warsztaty mogę opisać tak: krótko, szybko i na temat. Fajni ludzie, dobra atmosfera i smaki, które lubię – zielenina

OstryKęs
Żeberka w sosie BBQ 341

patyków’ nie ma dla mnie racji bytu. Czasami wstąpimy z Danielem do restauracji z amerykańskim jedzeniem i zwykle zamawiamy tam albo żeberka w sosie BBQ albo burgery. Jednak żeberka robione w domu smakują nam bardziej. Te podawane w sieciowych knajpach są dla nas zbyt kwaśne i za mało pikantne. Przedstawiamy Wam przepis na nasze ulubione. SKŁADNIKI 1,5 kg żeberek

OstryKęs
Domowe burgery 215

Zamiast kupować fast foody w barach szybkiej obsługi lepiej od czasu do czasu przygotować sobie frytki czy burgera w domu, mamy wówczas pewność, że składniki są świeże, jeśli smażone to na świeżym oleju, no i na pewno nie zawierają w sobie całej tablicy Mendelejewa ;) Ja ostatnio przygotowałam takie hamburgery, ponieważ zostało mi kilka kotletów mielonych z poprzedniego dnia. Były przepyszne

Ze smakiem i z pasją
KOTLETY Z JAJEK (JAJECZNE) 511

Recipe in English ) Kotlety z jajek lubię zdecydowanie najbardziej. Ta propozycja na łatwy i smaczny obiad bardzo często gości na naszym stole. Według mnie to danie jest niezwykle wiosenne. :) Burgery bezmięsne: przepis Przepis ze zdjęciami krok po kroku. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach

Przepisy Aleksandry
Test grillowej patelni granitowej Ballarini 172

znajduje się w rączce patelni. Dzięki niemu wiemy kiedy patelnia jest dobrze rozgrzana, a kiedy nastąpiło jej wystudzenie.  Pierwsza myśl, gdy znalazła się w moich rękach, to przygotowanie burgerów. Grillowanie oczywiście odbyło się bez użycia tłuszczu. Poniżej przedstawiam efekt testu: W mojej opinii granitowa patelnia grillowa firmy Ballarini jest bardzo dobrym wyborem. Ja z pewnością będę jej używać jeszcze

Pasja Smaku
W poszukiwaniu utraconego smaku... 207

świeci pustkami) . Przynajmniej z taką nadzieją składałam zamówienie… Nie ukrywam, iż wczoraj w Olsztynie ciężko było dodzwonić się na jakikolwiek kebab.  Nie jestem jakąś wielką fanką pizzy, a burgery były już zamknięte. Zatem jednym miejscem, do którego się dodzwoniłam był Faster deluxe na olsztyńskiej starówce.  Zamówienie dla dwóch osób: Kebab duży w bułce na ostro z baraniną (15zł

Sajkofanka smaku
Buły ze smażonym pstrągiem a'la fishburger 222

większą porcję będzie to wciskanie na siłę. Przestałam się tym martwić. Formuję porcje takie jak potrzebuje a odkrojone kawałki smażę obok i wykorzystuję na pastę rybna lub takie rybne burgery. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni

Proponowane wyszukiwania