burger - 2273 przepisów (strona:96/152)

Big Adriano – klimatyczne miejsce, ale… 251

dwóch rodzajach w stylu amerykańskim na grubym cieście w stylu Chicago – jest to pizza z wysokimi brzegami, z zagłębieniem w środku, gdzie znajdują się wszystkie składniki oraz kilka burgerów, nie wspominając o przystawkach. To zacznijmy od tych ostatnich – spróbowaliśmy frytek belgijskich. Były podane razem z ketchupem w małym jednorazowym opakowaniu. Fajnie podane w papierowej torebce przypominającej gazetę. Jednym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kulinarne historie w podcastach 187

Brian, który jak co roku w Walentynki dzwoni do obcych ludzi, by z nimi porozmawiać. Alpha Gal Lubię mięso i ciężko byłoby mi przejść tak obojętnie obok domowych burgerów lub karczku duszonego z cebulką, jaki tato robi. Ten podcast jest bardzo mięsny, a konkretnie opowiada historię Amy Pearl, której pewnego dnia ciało przestało tolerować czerwone mięso . Jak sama opowiada

Pink Envelope
Surf&Turf a’la Kate’s Kitchen 135

byś zjadła? – w sumie to nie wiem. Nie byliśmy jeszcze w XXX. Odpalamy menu… sama nie wiem. Dużo ludzi chwali, ale nas jakoś nic z nóg specjalnie nie zwala. Burger, pizza no i oczywiście moje „ulubione” policzki wołowe. Ileż można. Odpada. Szukamy dalej. – to może YYY (stekownia dla odmiany). Taaaak. Dobry stek nie jest zły. Chora cena za to jest

Kate's Kitchen
Grzybowa Owsianka Imbirowa 143

mówcie, że jeszcze nie próbowaliście wytrawnej owsianki! Jeśli nie to pora nadrabiać zaległości. Przekonaliście się do ciasta marchewkowego? Do ananasa w burgerze lub sałatce? Wytrawna grzybowa owsianka na pewno Was nie zawiedzie. Pewnie dla większości osób owsianka = słodkie śniadanie. Nie ma to jak łamać schematy. I to w tak pyszny sposób. Płatki owsiane gotowane na bulionie smakują obłędnie! Doskonały sposób

rabarbarowo
Kotlety z kalafiora 205

bułeczki i kto wie czy znów nie ulepię pierogów z jagodami:)  Kotlety z kalafiora to moje tegoroczne odkrycie. Pysznie smakują z dipem jogurtowo-czosnkowym, z młodymi ziemniaczkami, w burgerach. Spróbujcie;) Składniki: 1 nieduży kalafior 2 cebule 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki bułki tartej 2 małe jajka 100g żółtego sera (dałam ser Morski MSM Mońki ) natka pietruszki 2 ząbki

Obiad gotowy
IV Piknik Smakosza w Lublinie - relacja 199

Pikniku Smakoszy. Razem ze mną udział w nim wzięły blogerki z Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej : Marta , Edyta , Dorota , Marlena i Magda . Stoiska dziewczyn kusiły pysznościami, można było znaleźć tu m.in. burgery, tarty i tartaletki, rogale, muffinki, ciasteczka, czekoladowe ciasta, sernik.   Ja na tę okazję przygotowałam kilka dań wytrawnych: tarta wytrawna z warzywami (cukinią, pomidorkami, serem feta) mini ptysie z serkiem

Obiad gotowy
Sos Aioli 203

tradycje upatruje w kuchni śródziemnomorskiej. Sos Aioli ma konsystencję majonezu i jest świetnym dodatkiem do pieczywa, grillowanych mięs, ryb czy owoców morza. Sos Aioli idealnie będzie pasował do domowych burgerów . Przygotowanie go wcale nie jest trudne i czasochłonne. Sos Aioli – składniki 2 żółtka oliwa (ok. 3/4 szklanki) 5 ząbków czosnku sól pieprz sok z 1/2 limonki Sos Aioli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bułki do burgerów 190

Miękkie i delikatne bułki do burgerów. Idealne do domowych fast foodów. Porcja wystarcza na około 8 dużych bułek. 1 szklanka ciepłej wody 2 jajka + 1 żółtko 4,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mleka w proszku 3 łyżki masła 2 łyżeczki cukru 20 g drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżka mleka około 2 łyżeczek ziaren sezamu Masło rozpuścić. Wymieszać

Bullio
Kiszone cytryny 236

miłość rozkwitła na dobre kiedy przygotowałam je samodzielnie, choć musiałam powstrzymywać swoją niecierpliwą duszę przed codziennym zaglądaniem na górną półkę spiżarki. Dodaję kiszone cytryny do sałatek, rybnych i mięsnych burgerów, sosów, gulaszy, pieczonych bakłażanów, wszędzie tam gdzie intensywny, cytrynowy smak jest pożądany, nie należy jednak przesadzać, 1-2 ćwiartek wystarczą w zupełności. Przechowujemy w lodówce, bardzo długo, właściwie się

Słodki Kompromis
Sylwestrowe Finger food czyli szybkie propozycje przekąsek na zimno i gorąco 651

dobrego i pożywnego przygotować żeby pląsać do białego rana zapraszam do przeczytania poniższego wpisu. Przygotowałam dla Was kilka genialnych, szybkich i sprawdzonych propozycji znalezionych na moich ulubionych blogach. 1.Mini burgery skradły już niejednokrotnie serca moich gości. Uwaga! szybko znikają   Na zimno też świetnie smakują. W linku znajdziesz od razu przepis na mini bułeczki, jednak jest już to bardziej czasochłonny

Wylizany Rondel
Haute dog i food trendy 2015 138

wysoki, a samo określenie powstało od haute couture czyli określenia luksusowego krawiectwa. Jego cena, bo niekoniecznie wartość :) ma być spowodowana użyciem jakiś ciekawych składników. Tak samo jak w przypadku burgerów zazwyczaj nie jest warty swojej ceny :) Prawdopodobnie takie rzeczy będą się pojawiały w tym roku. Gdzieś wyczytałem, że kolejnym trendem ma być foodpairing czyli naukowo opracowane połączenia składników, z pozoru

Kryzysowa Książka Kucharska
Soylent czyli jedzenie przyszłości 155

jakim są robaki. Robaki i tak już spożywane są w wielu częściach świata, a i u nas zajadamy się produktami z tajemniczym barwnikiem E120 :) Dlatego właśnie perspektywa mojego ramen burgera nie jest taka oderwana od rzeczywistości :) Mączki takie będą albo w sprasowanych blokach, czego przedsmak mieliśmy w filmie "Soylent Green" z 1973 roku, albo w formie gotowych dań, albo

Kryzysowa Książka Kucharska
Sárgarépa-főzelék na placku ziemniaczano buraczanym 181

czterech z nich można było podmienić, tak jak autorzy sugerowali, buraka czerwonego na cukrowego i biorąc pod uwagę, że ciężko zdobyć ten właściwy zostało wybaczone :), o tyle w przypadku burgerów warzywnych czy brownie, gdzie burak jest po to aby nadać kolor potrawie, to już mocno naciągane, a właściwie przeciągnięte :) Jedno danie zasługuję na szczególną uwagę, bo mnie zainspirowało. Placki

Kryzysowa Książka Kucharska
Ziemniaki hasselback 160

ziemniaki - olej - czosnek granulowany Wykonanie: Ziemniaki myjemy i nacinamy w plasterki. To najtrudniejsza część, bo trzeba pociąć w plasterki, ale jakby nie do końca. Coś jak z bułką do burgera. Plasterki mają być osobno, ale mają się trzymać na cienkiej warstwie.. Polewamy delikatnie olejem, sypiemy czosnkiem i ewentualnie innymi ulubionymi ziołami, a następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kryzysowa Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania