miękkie w środku frytki, które nie będą ani twarde, ani suche. Frytki po wyjęciu i odsączeniu na papierowym ręczniku, lekko posolić. Do frytek podać majonez i ketchup. Lubicie burgery? Robicie je samodzielnie, czy raczej wolicie kupić gotowe
Codzienna kuchnia niecodziennaSzybkie w przygotowaniu duże bułki do domowych burgerów. Wystarczy kilka dodatków - mięsnych lub bezmięsnych aby zjeść domowego fast food’a. 550 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 3 łyżki oleju 250 ml mleka 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1 jajko 65 ml ciepłej wody Mleko do posmarowania Sezam do posypania Do miseczki kruszymy drożdże, wsypujemy łyżeczkę cukru
VioletoweKucharzeniesmażyłem kolejne 5 minut. Sos : wymieszałem wszystkie składniki, aby dokładnie się połączyły. Bułki przekroiłem na pół, lekko opiekłem w tosterze. Obie połówki posmarowałem sosem, położyłem na nich sałatę i burgera, przykryłem drugą połową bułki
R'n'G KitchenKolejna odsłona domowej piekarni. Niezawodne i często wypiekane bułki pszenne tym razem o fantazyjnym kształcie "ślimaków" :) Chrupiące, pyszne i aromatyczne. Idealne na śniadanie, kolację, imprezę czy do burgerów. Koniecznie spróbujcie ! SKŁADNIKI: mąka pszenna 550 g woda - 300 ml 15 ml oliwy z oliwek 25 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 1 jajko łyżka mleka
Marcepanowa kuchniaKolejna odsłona domowej piekarni. Niezawodne i często wypiekane bułki pszenne tym razem o fantazyjnym kształcie "ślimaków" :) Chrupiące, pyszne i aromatyczne. Idealne na śniadanie, kolację, imprezę czy do burgerów. Koniecznie spróbujcie ! SKŁADNIKI: mąka pszenna 550 g woda - 300 ml 15 ml oliwy z oliwek 25 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 1 jajko łyżka mleka
Marcepanowa kuchniakolei frytki belgijski – uwielbiam! Najbardziej lubię domowe frytki piekarnika z majonezem, posypane startym, żółtym serem a Wy jakie dodatki lubicie? Zobacz też: Pieczona ciecierzyca – zdrowa przekąska Domowe burgery wieprzowo-wołowe Przepis na frytki z piekarnika Drukuj przepis Porcji: 1 blaszka Czas gotowania: 1 godzina Składniki 0,5 kg ziemniaków 2 łyżki oleju rzepakowego Sól do posypania Łyżeczka cukru
Kuchnia Bazyliijakiegoś czasu miałam ochotę zjeść dobrego burgera. Jednak nie jem czerwonego mięsa i unikam zbytnio przetworzonej żywności, dlatego postanowiłam zrobić go sama w zdrowszej wersji. Muszę przyznać, że wyszedł na prawdę pyszny:) Do zrobienia kotletów potrzebujemy: - szklankę czerwonej soczewicy - 2 szklanki wody (do ugotowania soczewicy) - sól, pieprz, papryka w proszku - kawałek surowej papryki - cebula - bułka tarta - olej roślinny Gotujemy
Health-Fit-LifeJeśli klopsy kojarzą Wam się tylko z buraczkami i ziemniaczanym puree albo z makaronem czy zupą – zmieńcie tok myślenia. Klopsy to mielone, a mielone to burger. Od hamburgera tą drogą blisko do hot-doga, prawda? Miękkie, pysznie soczyste klopsy z mieszanego mięsa, skąpane w gęstym, piwno-jarzynowym sosie. I to wszystko w bułce do hot-dogów. Żyć nie umierać! KLOPSY
Karo in the Kitchentemat ich wartości odżywczych. Ten wegański bekon wybornie smakuje solo albo na kromce świeżego chlebie, świetnie dopełnia kanapek z serem wegańskim czy z pastą buraczaną, wzbogaca też smak burgerów. Na spotkaniach rodzinnych robi po prostu furrorę i zawsze znika w mgnieniu oka ze stołu Jednym słowem jest to smakołyk uwielbiany przez dosłownie wszystkich. Przepis ten znalazłam u Eli Gale
Lamarida.plsię kapusta kiszona i ogórki , ale kisić możemy też inne warzywa np. rzodkiewki , buraki . Kiszone warzywa są świetnym dodatkiem do kanapek, do surówek, ja ostatnio wykorzystałam kiszoną marchew do burgerów wołowo-jagnięcych . Jak się kisi marchew? Wystarczy kilka ciepłych dni, kroimy marchew w plasterki, zalewamy osoloną wodą i dodajemy przyprawy, ja ograniczam się do czosnku, liścia laurowego i ziela angielskiego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmiejsce bo lubię mieć świadomość, że są i czekają na swoją kolej zależnie od tego na co mam ochotę w danym momencie. A dziś mam dla Was domowego burgera, cieszą się z niego i dorośli i dzieci, już nie pamiętam kiedy jadłam takiego na mieście, chyba lata temu, wolę przygotować go sama w domu, dodać swoje ulubione składniki, przynajmniej
Wanilia i Kardamonjednak składniki, na które warto zwrócić uwagę, bo działają korzystnie na organizm. Sos majonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek, jaj, warzyw, wrapów czy kanapek. Składniki: 200 g serek wiejski 60 g jaja kurze całe (1 szt., ugotowane na twardo) musztarda
Menu Zdrowiawszystkie karkówki i kiełbaski dlatego staram się wymyślać za każdym razem coś nowego. Pomysł na tak przygotowane mięso mielone podpatrzyłam w internecie. Wcześniej próbowałam już grillować klopsiki lub burgery ale nie wychodziło mi to jakoś super, aż do teraz. Mięso zawinięte w cebulę i boczek jest naprawdę ciekawe w smaku, nie rozwali nam się na ruszcie i nie wyschnie
Delusional TrineKotlety drobiowe z marchewką z piekarnika. Marchewka to świetny dodatek do mielonego mięsa: dodaję ją do mięsnych klopsików z ryżem, ostatnio dodałam ją do burgerów , Bardzo lubię ułatwiać sobie pracę w kuchni, zamiast stać przy garach smażąc np. kotlety mielone. , to upiekłam w piekarniku kotlety drobiowe z marchewką. Często zamiast smażyć kotlety na patelni piekę je w piekarniku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędrugie pierożki miałam okazję wypróbować dzięki firmie HILCONA , W ofercie znajdziemy wiele wariantów pierożków tortelloni z przeróżnymi farszami, ravioli, gnocchi, gotowy makaron fetuccine , sosy a także warzywne burgery idealne dla wegan. Każdy znajdzie coś dla siebie! Plusem tych dań jest to, że są gotowe do spożycia. Wystarczy podgrzać, przygotować szybki sos i gotowe! Szczerze mówiąc ja unikam
Radość kipiąca uśmiechem.