ilości aromatu, a które kofeiny. W przypadku każdej z metod użyto takiej samej ilości wody i kawy a żeby nie pić kawy na pusty żołądek jedliśmy rozmaite pyszności. Były gofry z domowymi konfiturami, był deser tiramisu, by nie było zbyt słodko upiekliśmy też focaccie z pomidorami i kabaczkiem. Zapraszam Was na mała fotorelację z warsztatów śniadaniowych a Akademii Kulinarnej Whirlpool(...)automat :) młynek moich marzeń ;) pyszne cappuccino :) niestety zdjęcie ciemne :( focaccia w przygotowaniu dwustronna gofrownica!!! przetwory autorstwa Marco focaccia nabiera kolorów :) gofery się robią... ...i się zrobiły! kolejny przetwór gofry z dodatkami... boskie! deserek tiramisu Na koniec chciałam Wam zdradzić, że mi najbardziej w smaku odpowiadała kawa z ekspresu przelewowego, a czemu? była najłagodniejsza w smaku. Nawet cappuccino na bazie espresso
Dzieje kuchennej Wiewiórysokiem imbirowym 7 zł. Dodatki do głównego dania bardzo smaczne, 3 rodzaje surówek, tym razem świeżych plus pieczone kartofelki. Obsługa bardzo miła a tuż obok Derkacza budka z goframi z pyskatą dziewczyną w roli głównej. Gofry drogie ale smaczne, także polecam ze względu na smak ale nie pamiętam nazwy. Po napełnieniu żołądka czas na plażing. Sezon jeszcze nie rozpoczęty
pieprzny smaczekskładniki: 300 ml 100% soku pomarańczowego 250 g mąki orkiszowej 4 łyżki roztopionego oleju kokosowego 3 jajka (osobno żółtka i białka) 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Domowy Smak JedzeniaCzęsto pytacie mnie o słodkości, które jednocześnie nie będą udręką dla naszej figury :) znalazłam i na to rozwiązanie, czyli najprostsze na świecie gofry, w których zasmakuje nie jeden fan siłowni :D Składniki (na 4-5 porcji): 3 czubate miarki odżywki białkowej FA SO GOOD!® PROTEIN 4 jajka 2 łyżki mąki migdałowej FA SO GOOD!® ALMOND POWDER ( można(...)mleka, jeśli zbyt rzadka odrobinę odżywki). Masę wlewamy do nagrzanej gofrownicy. Pieczemy 2-3 minuty. Studzimy na kratce. Podawać z ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO!!! PS: jeśli zaraz po przygotowaniu włożymy gofry do szczelnego pojemnika, będą dłużej świeże, a tym samym możemy je zrobić dzień wcześniej, by mieć na rano już gotowe śniadanie
Malinowo w kuchniProsty przepis na gofry, które wychodzą naprawdę pyszne. Idealne na deser lub jako podwieczorek z owocami, bitą śmietaną, cukrem pudrem czy dżemem. Składniki: * 1/2 kg mąki * 1 szklanka cukru * 5 jajek * 1 kostka roztopionej, schłodzonej margaryny albo 3/4 szklanki oleju * 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 szklanki wody * 1 paczka cukru waniliowego Wykonanie: Rozgrzać gofrownicę. Do miski(...)jajka, wlać margarynę (olej), wodę, wsypać cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto wylewać porcjami chochlą na rozgrzany blat gofrownicy. Piec gofry 3-5 minut. Studzić na kratce
Zrób to smaczniebardzo lubimy, choć preferencje co do smaku są u nas zróżnicowane. Wprawdzie nic nie zastąpi smaku świeżych truskawek lub jagód (szczególnie w sezonie), ale frużelina z naleśnikami lub goframi też smakuje znakomicie. W tej wersji wystarczy dodać kleksa z bitej śmietany i będziemy mieć danie w barwach narodowych. W sam raz na majowe święta. Składniki: • 250 g truskawek świeżych(...)podgrzewać owoce, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Nie wolno doprowadzać do wrzenia! 7. Zdjąć z palnika, wystudzić. Frużelina powinna mieć konsystencję żelu. 8. Podawać jako dodatek do gofrów, naleśników i pancakes. Smacznego
W mojej kuchnicoś, co lubi, co mu będzie smakować. Wybrałam naleśniki i podałam je z frużeliną jagodową, którą przygotowałam z przepisu Dorotus . Frużelina, czyli owoce w żelu, to pyszny dodatek do gofrów lub naleśników, który kojarzy się z wakacjami. My bardzo ją lubimy. Jeśli macie w zamrażarce jagody (lub inne owoce, które trzeba niedługo wykorzystać), to może będzie to pomysł(...)podgrzewać owoce, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Nie wolno doprowadzać do wrzenia! 7. Zdjąć z palnika, wystudzić. Frużelina powinna mieć konsystencję żelu. 8. Podawać jako dodatek do gofrów, naleśników i pancakes. Smacznego
W mojej kuchniboćwiny 2 łyżki majonezu skórka starta z cytryny sproszkowana suszona malina marchewka pokrojona obieraczką w cienkie plasterki 1/2 łyżeczki sezamu 1/2 łyżeczki oliwy truflowej koper kiełki wytrawny gofr 1 łyżka octu woda do ugotowania jajka Wodę oprowadzamy do wrzątku , dodajemy ocet i energicznym ruchem mieszamy wodę łyżką , na środek "wiru" w wodzie wlewamy jajko wcześniej wybite(...)czasu do czasu .Jajko gotujemy 3 minuty . Majonez mieszamy razem ze skórką z cytryny - dekorujemy talerz , kładziemy jajko oraz inne dodatki. Do marchewki dodajmy oliwę truflową oraz sezam. Gofra grillujemy chwilę - podajemy gorący. Smacznego
na gaziemąki, 12 jajek i 400 g masła. Brzmi kusząco, prawda? Ja zrobiłam tylko z połowy. Ciasto wyszło bardzo gęste. Zrobiłam z takiego 4 gofry i dość ciężko rozprowadzało się ciasto po gofrownicy. Postanowiłam więc dolać mleko i pracować z nieco rzadszym ciastem. Gofry z jednego i drugiego wyszły smaczne (może te pierwsze odrobinę
Sto kolorów kuchniWitajcie :) Zapraszam dzisiaj na pyszne gofry serduszka z bitą śmietaną, truskawkami i przepysznym Dżemem wieloowocowym firmy Orzech . Przepis znalazłam w książce Pyszne 25. Gofry w sam raz na Walentynki :) Składniki : 200 g mąki 1 cukier waniliowy
Sama słodycz i szczypta chiliKolejne gofry tym razem przygotowałam z mąki kukurydzianej i ryżowej. Przepis na gofry tradycyjnie jest bardzo prosty, a z mąki kukurydzianej są według mnie najsmaczniejsze, wyraźnie czuć w nich kukurydzę. Podałam z dżemem wiśniowym oraz morwą białą :) Potrzebne składniki: 200 g mąki kukurydzianej 100 g mąki ryżowej 2 jajka 1 mleczko kokosowe 1,5 łyżeczki ksylitolu Przygotowanie
Łycha smakówCytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem i orzechami włoskimi Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Grzane wino z bakaliami Gremolata Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Koktajl ananasowo - bananowy Koktajl bananowy
Moja smaczna kuchniaświątecznych w poszukiwaniu inspiracji Słodkości dla dzieci / małe słodkości Smerfny deserek Lody domowe (cytrynowo-śmietankowe) - bez maszynki, bez jajek Domowy budyń waniliowy na mrożonych jagodach z pomarańczowo-rumową nutą Gofry kukurydziano-ryżowe (bezglutenowe) z owocami Mleczne wafle domowe Cynamonowe gofry Serniczki light (w szklaneczkach) z kawałeczkami brzoskwiń Mleczny króliczek z brzoskwiniowo-pomarańczowym nadzieniem Pieczywo Pulchniutkie bułeczki Paluchy drożdżowe
Słodkie okruszkikapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Grzane wino z bakaliami Gremolata Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Kasza kuskus z bananem, pomarańczą
Moja smaczna kuchniaZapraszam na aromatyczne, pachnące cynamonem i przyprawami korzennymi gofry. Bardzo proste do przygotowania, ponieważ ograniczają się jedynie do wymieszania składników. Nie ma tu potrzeby odzielnego ubijania piany. Proste i pyszne za sprawą dodatków - przyprawy piernikowej orzechów włoskich i rodzynek. To zdecydowanie najlepsze gofry jakie ostatnio jadłam. Możesz przygotować od razu podwójną porcję, bo odgrzewane są jeszcze smaczniejsze i bardzo chrupkie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!