Mały człowiek uwielbia dynie, mam ją w słoikach i zamrożoną, zawsze można ją wykorzystać do deserów, do obiadów, ogranicza nas tylko wyobraźnia. Zapomniałam do masy dodać oleju, mimo wszystko gofry wyszły chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. Gdy zamienilibyśmy jeszcze mąkę pszenną na jakąś pełnoziarnistą, np. orkiszową, byłyby bardziej fit Ja wykorzystałam purre z dyni pieczonej. Zapraszam do wypróbowania(...)szczypta cynamonu Wykonanie: W misce miksera umieścić składniki. Całość zmiksować, po czym odstawić na około 15 minut. Po tym czasie rozgrzać porządnie gofrownicę, umieścić w niej ciasto i smażyć gofry około 5-6 minut, aż ładnie się zrumienią. Ja podałam z bitą śmietaną i oprószyłam cynamonem. Smacznego
dom-agi.plCiasto Maxi King to domowa wersja znanego batonika. Ciasto bez pieczenia, proste w wykonaniu na gofrach z masą mleczną, rozpływającą się masą orzechową i czekoladą. Deser powstał dzięki uprzejmości marki Helio, Stovit. Składniki: 1 opakowanie gotowych gofrów ok. 700 ml śmietanki 30% 5 łyżki cukru pudru Opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania śmietan fix 250 g Mascarpone 250g masy orzechowej Helio
Podróż w kulinariaFrancuskie Gofry Gofry z ciasta francuskiego z kiełbaskami, warzywami, pieczarkami oraz serem propozycja dla najmłodszych. Składniki: · 2 opakowania ciasta francuskiego · 4 szt. berlinek pepperoni · 1 cebula · 20 dag pieczarek
Kulinarna Chwilaugotować dynię? Baza do innych dań. Sezon na dynię w pełni. Co można z niej wyczarować dobrego? Mnóstwo rzeczy od placków, placuszków, po ciasta, babeczki, gofry i pyszne zupy krem. Ale żeby, to było możliwe musimy dynię najpierw upiec (pokazywałam jak to zrobić tutaj ) lub ją ugotować. Dziś przepis jak gotować dynię. To naprawdę proste. Z podanych składników wyjdzie około(...)zamrozić, by użyć, gdy zajdzie taka potrzeba. W lodówce pulpę z dyni można przechowywać około 4-5 dni. Idealna baza do zup z dyni, ciast z dyni, babeczek, gofrów, placków i placuszków. Smacznego The post Jak ugotować dynię? Baza do innych dań first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszkinapoju roślinnego. Gdy dodamy go mniej, tyle ile jest w podanym niżej przepisie, konsystencja będzie najbardziej zbliżona do znanego nam wszystkim niezdrowego odpowiednika. Zdrowa nutella to idelany dodatek do gofrów, naleśników, czy sałatki owocowej. Pamiętajcie jednak, że mimo wszystko jest ona bardzo słodka i powinna występować w naszej diecie od czasu do czasu jako dodatek. Zapraszam do przepisu Zdrowa nutella(...)dnia dodaję do nich kakao oraz napój owsiany i całość blenduję na gładki krem. Można użyć do tego zarówno blender ręczny jak i kielichowy. Zdrową nutellę dodaję zwykle do gofrów lub naleśników. Smacznego! Z podanego przepisu wychodzi około 300g pysznego, czekoladowego kremu. Taką zdrową nutellę możemy przechowywać w lodówce do 3 dni. Spróbuj także: czekoladowy budyń z awokado, zdrowy krem
Natka Pietruszkihansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Świeże truskawki w połączeniu z domowymi goframi, to świetny zestaw na poobiedni podwieczorek Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)ubite na pianę białka z dodatkiem szczypty soli. Wykładać porcjami na rozgrzaną gofrownicę, piec na rumiano około 4-5minut. Po upieczeniu wykładać na kratkę w przeciwnym razie gorące gofry sparują i zrobią się gumowe
W garach u Gositortownica 22 cm A wystarczy tylko mieć składniki 5oo dek truskawek 2 opakowania galaretki wiśniowej 1 paczka gofrów gotowych tortownice wyłożyć papierem do pieczenia lub folia spożywcza.Wyłożyć goframi .Truskawki oczyścić i zmiksować blenderem ,potem podgrzać na palniku i do ciepłej masy wsypać galaretki i wymieszać ,zdiąć z palnika i czekać aż masa stężeje dopiero wylewamy do tortownicy . Masa piankowa
Moje WyrobyStaram się dla Was, aby konkursów było więcej, aby więcej osób miało uśmiech na twarzy. Pamiętajcie, to jest zabawa! Dziś gratuluję Pani Teresie D. „ Całą rodziną uwielbiamy gofry na słodko z dużą dawką serca przy ich przygotowaniu Nie zaszkodzi odrobina – słodkiego i lekkiego podmuchu wiatru (cukru pudru); zabawa w bajeczne chmurki (bitą śmietaną); trochę porannej rosy na kaloszach(...)nich zniknęła już pod krzaczkiem ) i trochę aromatu i orzeźwienia mięty, która błogo sobie rośnie od paru lat w doniczce. Wszystko w towarzystwie pięknych i dzikich chabrów Zapraszamy na gofry z sercem i od serca „ Uwaga! Po ogłoszeniu wyników zwycięzca proszony jest o podanie w ciągu 3 dni swoich danych niezbędnych do wysyłki nagrody (imię, nazwisko, adres
Słodkie okruszkiOMLET BISZKOPTOWY Z PODWÓJNYMI TRUSKAWKAMI 5 . SZAKSZUKA ZE SZPARAGAMI. POMYSŁ NA WIOSENNE ŚNIADANIE! 6. PRZEPIS NA OWSIANKĘ, PORCJA I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA. 7. JAK ZROBIĆ BARDZO CHRUPIĄCE GOFRY? EXTRA PRZEPIS NA GOFRY! 8. PASTA JAJECZNA Z ŁOSOSIEM NA KANAPKI
SMYKWKUCHNIPankejki serowe Gofry marchewkowe z serem halloumi Placuszki warzywne Jajka w szynce Omlet z tuńczykiem Gofry z kukurydzą
czarrna od kuchniMiałam truskawki z ogródka potrzebna śmietana w torebce 3/4 szklanki mleka gofrownica mi się zepsuła więc kupiłam gofry gotowe Bita śmietana wsypujemy do garnka ,wlewamy mleko i ubijamy mikserem . Na gofrach układamy umyte i oczyszczone truskawki a na to bitą śmietanę . Dodatkowo posypałam czekolada
Moje WyrobyMiędzy domowym pieczywem, które ostatnio wypiekaliśmy z dzieciakami dość często wkradały się też inne smakołyki. Robiliśmy gofry kokosowe, które w konsystencji są zupełnie inne niż te klasyczne biszkoptowe, mają inną strukturę i są cieższe. Nie mniej jednak bardzo smaczne i mięsiste . Składniki: 3 duże jajka 4 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżki oleju 10 łyżek mleka 1 łyżeczka(...)pieczenia, następnie przesiewamy do masy jajecznej. Gofrownicę rozgrzamy i wylewamy ciasto. Pieczemy około 3 minuty, ale czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy. Z podanej porcji wychodzi ok 10 małych gofrów
Życie zaczyna się w kuchniZdejmujemy z kuchenki, dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, krem kokosowy i miksujemy wszystko ręcznym blenderem na gładki budyń. Przekładamy do szklanek lub mniejszych pucharków i dekorujemy świeżymi owocami. Smacznego Kokosowe gofry Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 250 ml płynnego mleka kokosowego (takiego z kartonika) 50 ml wody 2 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki cukru 2 łyżki(...)krem, żółtka, cukier, mleko kokosowe i wodę. Miksujemy składniki do połączenia. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Przekładamy do miski z ciastem i delikatnie mieszamy. Smażymy kokosowe gofry. Studzimy i podajemy ze świeżymi owocami. Smacznego Kokosowa owsianka Składniki: 1 szklanka mleczka kokosowego 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżka kremu kokosowego nutlove coco crunch Przygotowanie: Płatki owsiane zalewamy szklanką
Słodkie okruszkiDzień Dziecka już niedługo. Zobaczcie jakie przepisy polecam dla najmłodszych :) Koktajl bananowy z truskawkami i borówkami amerykańskimi Chlebek bananowy Koktajl bananowy z truskawkami i pomarańczą Koktajl malinowo-bananowy Gofry z cukrem pudrem Koktajl truskawkowo - brzoskwiniowy Naleśniki Truskawkowe crumble Gofry z cukrem pudrem
Moja smaczna kuchniaminut z każdej strony, uważając, by kawałeczki czekolady się nie poprzypalały. RAZEM: ok. 2077 kcal / W: 287 g / B: 86,5 g / T: 67,5 g ŚRODA Śniadanie: Kakaowe gofry z fasoli [458 kcal/ W: 70 g/ B: 15g/ T: 11 g] 120 g fasoli czerwonej z puszki 30 g mąki orkiszowej 10 g mąki ziemniaczanej 5 g oleju kokosowego(...)fasolę z olejem kokosowy i syropem klonowym. Następnie dodaj mąkę orkiszową i ziemniaczaną, kakao, proszek do pieczenia, cynamon i erytrol. Dokładnie wymieszaj całość. W bardzo dobrze rozgrzanej gofrownicy smaż gofry. Podawaj z ulubionymi owocami. Drugie śniadanie: Sałatka z nasionami [534 kcal/ W: 82 g/ B: 28 g/ T: 11,5 g] Potrawa powinna być już gotowa. Przepis znajdziesz powyżej. Obiad
365 dni dookoła kuchni