Takie pyszne, takie niewymagające w robieniu, same rosną a potem na płytę gofrownicy i za kilka minut zajadamy. Gofry wystarczy wieczorem zarobić a rano piec, smażyć. Ja podałam z musem jabłkowym ale tutaj pełna dowolność, może być miód, czekolada czy co tam lubicie. Tak czy siak śniadanie czy deser doskonały na moim i Twoim talerzu drogi gościu. Polecam gorąco
Moje Małe Czarowanieskorzystać. Wszystkie części mniszka są jadalne, dojrzałe główki kwiatowe tworzą pyszny, kwiatowy syrop , wino a nawet galaretkę . Syrop z mniszka możesz stosować jako zamiennik syropu klonowego do naleśników czy gofrów . Liście można spożywać na surowo lub gotowane i możesz ich używać zamiast szpinaku czy jarmużu . Łodyga mniszka jest jadalna, lecz jest bardzo gorzka i mało smaczna. Korzeń mniszka możesz wysuszyć
Zdrowy Styl Joannylubi gofrów? Chyba nie ma takiej osoby! Można je przygotować na wiele sposobów z super dodatkami. Tym razem zaskoczę i przedstawię z dodatkiem dyni! Składniki: 2 jaja 10ml oleju rzepakowego 5 tabletek słodziku 50g mąki pszennej pełnoziarnistej 100g puree z dyni aromat Sposób przygotowania: Jaja utrzeć ze słodzikiem na puszystą masę. Dodać olej, mąkę, puree z dyni oraz aromat. Całość
Truskawkowa FiestaPyszne domowe gofry z dodatkiem kakao. Puszyste i lekko chrupiące. Idealnie smakują z owocami i bitą śmietaną. Składniki: 3 jajka, 2 szklanki mąki, 2 szklanki mleka, pół szklanki cukru, pół szklanki oleju, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 czubate łyżeczki kakao, szczypta soli Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli
Lena GotujeChrupiące i rumiane gofry to nasza ulubiona propozycja na kolację. Podane z jogurtem naturalnym, dżemem i owocami stanowią idealny posiłek. Do tego szklanka kakao i wszyscy są zadowoleni
Prosty przepis naorkiszowej lub pszennej 2 jajka 1 szklanka mleka Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut, aby masa trochę popracowała. Smażymy w gofrownicy lub zapiekamy w foremkach do gofrów. Podajemy na słodko lub wytrawnie. Moja słodka wersja to miks 1 banana, łyżki kakao i ok. 200 g jogurtu
KucharzycaGofry w kolorze zielonym to idealna propozycja na wiosenne śniadanie. Składniki: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1/2szklanki mleka 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 4 łyżki oleju, sól, pieprz Wykonanie: Szpinak rozmrażamy, odsączamy z nadmiaru wody. Żółtka miksujemy z mlekiem, wodą i olejem, dodajemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem
słodki bratekjest zdecydowanie mój ulubiony przepis na gofry! Wychodzą bardzo smaczne – miękkie w środku a chrupiące na zewnątrz. Plusem dla mnie jest również to, że wychodzi ich całkiem sporo:) Na drugi dzień zwykle pakuję je na drugie śniadanie – dziecku do szkoły, a nam do pracy. Od czasu do czasu taka przerwa od zwykłych kanapek jest doskonałym rozwiązaniem. 4 jajka
Smaki Na Talerzu[Głosów:5 Średnia:5/5] składniki: 160 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 jajka (białka oddzielone od żółtek) 270 ml mleka 15 g cukru 50
Domowy Smak Jedzeniażółtek. Białka ubić na sztywno. Żółtka połączyć z pozostałymi składnikami i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta, na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać całość drewnianą łyżką. gofry piec w rozgrzanej gofrownicy przez ok 3 min. Gotowe posmarować dżemem i udekorować śmietaną
ciasta i desery czyli na słodkoTen pomysł wielu z Was zszokuje, jednak część osób uważa go za pyszne danie śniadaniowe. Jajecznica z ketchupem, podana na chrupiącym toście to coś oryginalnego :) Sprawdźcie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Banany mocno dojrzały i nie wiecie co z nimi zrobić? Może gofry bananowe? Takie bez dodatku cukru,bo cała słodycz jest w bananach i one mam wystarczająco je osłodzą 😀 Polecam 😀😋 2 dojrzałe banany sok z połowy cytryny 1 szklanka mleka 1/4 szklanki oleju 2 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli
Kolorowa kuchnia ElkiChrupiące gofry w których do ciasta dodałam twarożek. SKŁADNIKI 125 g twarożku, 2 szkl. mąki, 1 ½ szkl. mleka, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, szczypta soli, 2 jajka, 3 łyżki oleju WYKONANIE Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka miksujemy z twarogiem, dodajemy na przemian mleko i mąkę wymieszaną z sodą oraz solą, na końcu dodajemy olej oraz
słodki bratek