Gofry to jeden z moich ulubionych deserów, szczególnie jak gdzieś wybieram się na wakacje to nie mogę bezinteresownie przejść obok budki z goframi. Niby proste ale przez odpowiednie dodatki okazują się za każdym razem inne. Jem je z owocami, bitą śmietaną, dżemami, bakaliami, cukrem pudrem i no jeszcze znajdzie się kilka kombinacji. Jednak dzisiaj robimy gofry czekoladowe z nutellą
Niezły Młynekpożyczałam od koleżanki specjalną patelnię do wypiekania takich orzeszków..a teraz mam już swoje urządzenie do wypiekania takowych smakołyków. Gofrownica ma trzy wymienne wkłady...można w niej piec gofry,orzeszki oraz ciasteczka w kształcie choinki, bałwanka itp..Ja piekłam już gofry z dodatkiem czekolady...gofrownica jednak ma za słabą moc...700 W to jednak ciut za mało(...)trzeba troszkę dłużej piec gofry niż to sygnalizuje lampka kontrolna..Orzeszki ..piekłam już dwa razy..i znów mam zamiar upiec..i jestem bardzo zadowolona
Moje domowe kucharzenieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Gofry pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeWitajcie! Zapewne każdy z Was lubi gofry, z cukrem pudrem czy bitą śmietaną :-). Niedawno w naszej kuchni pojawił się nowy pomocnik czyli gofrownica, zwana również waflownicą, ponieważ wychodzą z niej dość małe gofry, bardziej przypominające wafelki jakie dodaje się do lodów. Chociaż to głównie zależy od przepisu czy będą bardziej jak gofry czy wafle :-). Waflownicę kupiłam w Lidlu w czasie
Pora coś zjeśćPost Chrupiące, kawowe gofry z espresso pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeZapraszam po mój ulubiony przepis na pyszne, chrupiące gofry z cukinią tartą w cieście. Można je podać i na śniadanie i na kolację, a do tego z najpóźniejszymi dodatkami
AniaGotuje.plpotrzebujesz 200 g konfitury, więc pozostałą konfiturę możesz użyć do przygotowania rogalików, pączków, a także jako dodatek do szarlotki. Konfitura z płatków róży sprawdzi się też do naleśników, czy gofrów. Jak sprawdzić, czy ciasto jest upieczone? Najlepszym sposobem na sprawdzenie, czy ciasto jest upieczone, jest test suchego patyczka. Jak to zrobić? Po 35 minutach pieczenia ciasta otwórz piekarnik i wbij
Via Gustobiałka oraz witamin, Kanapki z sałatą, jajkiem i rzodkiewką sprawdzą się idealnie jako szybkie śniadanie lub lekki lunch, Szpinakowe pancakes na słodko to świetna alternatywa dla klasycznych naleśników, Orkiszowe gofry z delikatnym serkiem są bogate w błonnik i cenne składniki odżywcze, Zielona smoothie bowl z awokado, szpinakiem oraz owocami to znakomity sposób na rozpoczęcie dnia. Warto również rozważyć inne smaczne
Marcepanowa kuchniawykorzystać domowy krem a’la Nutella? Tę domową Nutellę możesz wykorzystać na wiele sposobów! Oto kilka pomysłów: na kanapki, jako dodatek do placuszków, naleśników i gofrów, do owsianki, do deserów, lub po prostu jako słodka przekąska prosto ze słoiczka Przepis na domową Nutellę z daktyli Ile kalorii ma 100 g Nutelli z daktyli? 100 g domowej Nutelli z daktylami
Via Gustośmietanka 30 – 36 % 800 ml mleko w proszku 1/2 szklanki galaretka cytrynowa 2 sztuki ( każda na 500 ml ) herbatniki około 150 g długie biszkopty 100 – 120 g gofry ciastka kruche 1 paczka ( 170 g) biała czekolada 100 g słodka śmietanka lub mleko 4 – 5 łyżek Jak zrobić ciasto ananasowa góra lodowa Blaszka
Dieta moja pasjaokoło 250 kcal) : przygotowanie bananowych placuszków czy makowca japońskiego to znakomity sposób na smaczną i zdrową przekąskę, która doda energii. Kolacja (około 500 kcal) : na zakończenie dnia można przygotować gofry marchewkowo-jabłkowe lub placuszki bananowe z konfiturą ze śliwek – idealne dania na wieczór. Nie zapominajmy także o zdrowych przekąskach między głównymi posiłkami oraz odpowiednim rozkładzie makroskładników: około 23% białka
Marcepanowa kuchniaczujność i czytać etykiety), słabej jakości czekolady i kremy czekoladowe, kremy do smarowania z utwardzonym tłuszczem roślinnym, zupki chińskie, dania instant, chipsy, gotowe mieszanki do wypieków (np. ciasto na gofry, naleśniki, babkę…). Dlaczego tłuszcze trans są niezdrowe? Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca, by spożycie tłuszczów trans nie przekraczało 1% całkowitej energii dziennie – czyli np. maksymalnie ok. 2 gramów dziennie
Natka Pietruszkiapetyt, ale i szacunek. Wystarczy trochę pieczywa (jakiego dusza zapragnie), zmielone pestki słonecznika, przyprawy z pazurem, szczypta fantazji i gotowe. Tylko ostrzegam: ta pasta uzależnia. Najpierw zjadłam ją z goframi , bo czemu nie. Potem powtórka – już klasycznie, na kanapce. I co? I znowu nie mogłam się zatrzymać. Szafran i słonecznik plus kozi ser i chilli – smarujesz – nie żałujesz! Kanapka
codojedzeniamasła orzechowe. To po prostu zmielone orzechy. Konsystencja uzyskanej pasty do złudzenia przypomina krem, który jest bardzo aksamitny i świetnie sprawdza się jako smarowidło – np. do chleba, tostów, gofrów, a nawet placków tortilli. Samodzielne przygotowanie wysokiej jakości pasty orzechowej nie jest zbyt skomplikowane. Jedyne, czego potrzebujesz to orzechy i blender. Orzechy najpierw trzeba podprażyć delikatnie na patelni bez tłuszczu
Via Gustojednak chcesz nie tylko ozdobić swoje danie, ale również dodać mu więcej czekoladowego smaku, to polecam Ci sos czekoladowy firmy Monin, który dostaniesz klikając TUTAJ . Osobiście ostatnio polewałem nim gofry bezglutenowe oraz racuchy z bananami i była to prawdziwa petarda. Sos czekoladowy tej firmy również jest bez laktozy i wegański
Blendman