buraczki - 4888 przepisów (strona:212/326)

Kotlety ziemniaczane z wędzonym boczkiem 174

kotlety i wyszło mi 9 sztuk. Następnie kotlety usmażyć na oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami. U mnie sos pieczarkowo-śmietankowy i sałatka z buraczków z białą kapustą

Monia miesza i gotuje
Zupa warzywna z pieczonymi buraczkami 173

krótko gotowana potrawa ogromnie zyskuje na smaku i wyrazistości. W ten nieskomplikowany sposób powstaje sycąca, treściwa i naprawdę pyszna zupa buraczkowa. Składniki na 4 – 6 porcji: 4 małe pieczone buraczki 3 nieduże marchewki 1 nieduży korzeń pietruszki mały kawałek korzenia selera 1 średni ziemniak / 4 – 5 łyżek przepłukanej kaszy jaglanej 1 mała cebula 1 duży ząbek czosnku 1/2 pora

Even Better Food
Sałatka z kaszą Quinoa, pieczonym burakiem, prażonym słonecznikiem, serem feta i rukolą 206

Naura 1 opakowanie sera feta 2 średnie buraki 3 - 4 garście rukoli 3 garście słonecznika sól pieprz 1.Buraki obieram, kroję w małą kostkę, blaszkę wykładam papierem do pieczenia, rozkładam buraczki, oprószam solą i pieprzem. Piekę w 200 stopniach (góra - dół) około 30 minut. Studzę. 2. 1 szklankę kaszy quinoa wrzucam na sitko, płuczę pod bieżącą wodą, żeby pozbyć się

kruche babeczki
CHRUPIĄCA SAŁATKA Z BURACZKÓW 157

sałatka na bazie pomidorów i buraków  wspaniałym duecie z  dressingiem z wisniówki , musztardy oliwy i czerwonego octu.Polecam.  35 dag.pomidorów 25 dag.gotowanych i pokrojonych w kawałki buraczków 1 czerwona cebula pokrojona w ćwiartki ,a potem w plasterki 1 łyżka musztardy pełnoziarnistej 2 i 0.5 łyżeczki octu czerwonego winnego 2 łyżki likieru wiśniowego 1 łyżka miodu płynnego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sok z kiszonych buraków -samo zdrowie 267

ciepłym miejscu na 5 dni,codziennie trzeba zamieszać łyżką(nie metalową),po pięciu dniach przelewamy sok do butelek przez sitko,zakręcamy  i trzymamy w lodówce.   Użyte raz buraczki można ponownie zalać słoną wodą(połową ilości wody) i odstawić do kiszenia. Po paru dniach mamy nową porcję

Swojskie jedzonko
Krem z selera i pietruszki 125

Należy unikać picia kawy, herbaty czarnej, białej i zielonej, czerwonego wina, ciemnych soków coli i innych ciemnych napojów. Unikać trzeba ciemnych sosów, zup oraz warzyw i owoców takich jak buraczki, szpinak

Kulinarne pyszności Molki
Buraczki zasmażane 164

gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Następnie drobno je ścieramy. 2. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy, dosypujemy mąkę i smażymy ją do zarumienienia. 3. Do zasmażki dodajemy buraczki. W razie potrzeby podlewamy wodą. 4. Doprawiamy chrzanem i krótko dusimy. SMACZNEGO

Od łyżki do widelca
Kotlety mielone ze szparagami 110

jest sznyclem. Kotlety najczęściej wykonuje się ze zmielonej surowej karkówki wieprzowej z dodatkiem bułki tartej i surowego jajka. Danie można podać w wersji klasycznej: z tłuczonymi ziemniakami i smażonymi buraczkami. Można również podawać z innymi dodatkami: mizerią, szparagami. Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa 1 cebula Bułka tarta Szparagi 1 pęczek 1/2 szklanki mleka 1 jajko Sól, pieprz 1 kajzerka

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
SAŁATKA Z MŁODYCH BURAKÓW I ZIEMNIAKÓW 169

Podobno proste rzeczy są najlepsze - ta właśnie sałatka idealnie ilustruje tę teorię :) Uwielbiam młode ziemniaczki, uwielbiam buraczki, zwłaszcza z botwinką, składniki ogólnodostępne i dosyć banalne, zwłaszcza w tym okresie. Połączone- zaskoczyły mnie. Nie spodziewałam się aż tak smacznej sałatki. Zrobiłam więc kolejną porcję. Na jutro :) Składniki 4 młode ziemniaki 1 pęczek młodych buraków z botwinką 1 ząbek czosnku

OliveandThyme
Ciasto z kruszonką- Streuselkuchen. 152

Streuselkuchen, czyli ciasto z kruszonką. Bardzo szybkie i smaczne ciasto do kawy z genialnego blogu Lykkelig, chyba jednego z pierwszych blogów, które zaczęłam czytać regularnie. Przepyszna jest pasta z buraczków z kremowym serem: Tutaj( chyba nigdy mi się nie znudzi), bardzo wykwintne są muffinki z francuskiego ciasta z rozmarynem( jeśli zechcecie podam przepis po polsku). Zapraszam

dolcevitainmykitchen
Wątróbka z cebulą i pieczarkami 145

pół plastry. Kiedy cebula zmięknie, dodać do wątróbki z cebulą. Dusić całość aż pieczarki i wątróbka zarumienią się. Dodać majeranek i rozmaryn. Doprawić solą i pieprzem. Wątróbkę podałam z buraczkami z winegretem i puree ziemniaczanym

Czerwień i błękit
Mielone Tadzika 140

tyle przepisów, ale ten jest wyjątkowy, nie tylko że częstuje nimi Tadzik. Musicie go wypróbować! Tradycyjnie polecam z ziemniakami z wody utłuczonymi z masełkiem i świeżym koprem, do tego buraczki, marchewka z groszkiem lub kiszone w rękę! Pycha! Składniki: 500 g mielonego z indyka 1 jajko 1 średnia cebula 4 łyżki drobno tartej bułki szklanka wody

Zasmakuj Kuchni
Czekoladowy murzynek z buraków 172

rodzinie ju ż są, więc tradycji sta ło si ę zadość. Rodzicielka ciastem tym zachwyciła się przeogromnie, gdy piekłam je tu ż po Bożym Narodzeniu, gdy zostało mi mnóstwo buraczków z czerwonego barszczu . Takie ugotowane w warzywach i z octem nawet. A że nie lubię wyrzucać jedzenia i dzielnie staram się zawsze zagospodarowywać jedzenie i ekonomicznie wykorzystywać resztki

Grunt to przepis!
Koktajl buraczkowo-truskawkowy 92

Koktajl buraczkowo-truskawkowy Składniki: 400 ml jogurtu naturalnego 1 mały burak około 1/2 szklanki mrożonych truskawek miód do smaku kokos do posypania Przygotowanie: Jogurt przelewamy bo blendera kielichowego. Obieramy buraczka, dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do blendera razem z truskawkami. Miksujemy, do uzyskania jednolitej, gęstej masy. Dodajemy miód do smaku, miksujemy ponownie. Proporcje koktajlu można zmienić, jeśli dodasz więcej(...)buraczka, kolor będzie intensywniejszy. Podajemy posypane wiórkami kokosowymi

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania