pokrywką i dusić całość przez kilka minut. Pozostawić chwilę pod przykryciem do naciągnięcia na koniec doprawić przyprawami i podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie z ziemniakami i sałatką z buraczków
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!była po prostu średnia. Dajcie znać, czy próbowaliście innych smaków zup Marwit i które wg Was są warte wypróbowania. Oprócz marchewkowej znajdziecie również zupę krem z buraczków z tymiankiem, z brokułów z serem pleśniowym, z pomidorów z bazylią, z soczewicy z chili oraz z kalafiora z dodatkiem koperku. Skład: marchew 55%, woda
Bez Cebulisezamowe i tahini. Primavika realizuję również ekologiczną, certyfikowaną produkcję pod marką Primaeco , która proponuje dania obiadowe, pasztety i paprykarze, musztardy oraz ketchupy. Gamę produktów BIO wzbogaciły ostatnim czasem ekologiczne buraczki, dostępne w dwóch wariantach – zasmażane z cebulką „Smaczki” lub gęsto tarte „Pychotki” czy też hummusy ekologiczne. Choć nie jestem wegetarianką, to zachwyciły mnie wszystkie otrzymane do testowania produkty. Dobrze
Słodkie okruszkiDziś rządzą śledzie. Tradycyjne z cebulką w oleju, z cytryną i olejem lnianym, z buraczkami, w sosie curry lub musztardowym... Absolutnym zaskoczeniem smakowym u nas okazały się śledzie z porem, jabłkiem i śmietaną. Tak przygotowane śledzie potrzebują jednak czasu na przegryzienie się, więc jeśli zrobicie je dziś, to na weekend będą w sam raz. Do przygotowania tego dania
Obiad gotowyszybko i profesjonalnie. Co ugotowała Samar dla Sphinxa? W nowym menu jest: Chlebek manouche z za’atarem i serem Zupa krem z czerwonej soczewicy Hummus z buraczkami i pasta z bakłażana Baba Ganoush Shoarma wołowa na hummusie, czyli mięso wołowe podawane z buraczkową pastą z ciecierzycy, pitą i sałatką tabbouleh Shish Taouk, czyli szaszłyki z kurczaka
Ugotowane pozamiatanepiekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni . Ostudzone buraki obieramy ze skórki, drobno siekamy lub ścieramy na grubej tarce. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła i 2 łyżki oliwy, wrzucamy buraczki, dodajemy ocet balsamiczny, cytrynę, cukier, sól, pieprz. Chwilę podsmażamy. Mieszamy z ugotowanym makaronem, dodajemy pestki słonecznika a przed samym podaniem rukolę. Można jeszcze dodatkowo skropić oliwą z oliwek (niekoniecznie
Moja Mama GotujeFetę pokroić w kostkę i przełożyć do osobnej miski, buraki pokroić w kostkę podobnej wielkości i przełożyć do innego naczynia. Na talerze wyłożyć sałatę. Na to ułożyć fetę i buraczki. Po wierzchu posypać pozostałymi ziarnami. Podawać od razu. marcelina
Czerwony Gupikszczypiorek 2 jabłka natka pietruszki do ozdoby Przygotowanie: Śledzie odsączamy z oleju na durszlaku, kroimy w grubą kostkę a najlepiej paski. Cebulę drobno siekamy, a odsączone z zalewy buraczki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie siekamy szczypiorek, a jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach lub siekamy w kosteczkę, jak kto woli, doprawiamy pieprzem, majonezem
Życie zaczyna się w kuchniwygląda obłędnie. Dlatego zachęcam do wyopróbowania przy najbliższej okazji. Składniki: pasek żeberek (u mnie ok. 1/2 kg) kawałeczek wędzonki (u mnie mała kostka tylko dla smaku) 5 średnich buraczków (najlepiej tych podłużnych) 4 średnie marchewki 1 cebula 1/4 selera 1 pietruszka 2-3 ziemniaki 1 nieduży por łyżka cytryny 2-3 łyżki koncentratu buraczanego (można pominąć ale wtedy kolor
Mama z miastaczerwonej kapusty. Tym razem mniej zdrowa wersja, ponieważ w zamian oliwy użyłam majonezu. Czasami do dania głównego podaje po prostu ogórki kiszone lub marynowane buraczki, które uwielbiam, ale częściej goszczą u mnie świeże surówki w różnych wersjach. Surówka to pyszny dodatek do obiadu, który przygotujemy
kulinarne odsłony pati300g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka cynamonu Na kruszonkę: 100g masła 100g cukru 150g maki pszennej 50g kakao w proszku łyżeczka cynamonu Sposób przygotowania. Ugotowane buraczki pokroiłam na mniejsze kawałki i zmiksowałam je blenderem razem z olejem, jajkami oraz cukrem (bardzo się spieszyłam, bałam się, że nie wyjdzie ale efekt zadowalający) Następnie dodałam pozostałe składniki
wysmienitywstawić do piekarnika nagrzanego do 180s na około 15 minut, aby dopiekły sie w środku. Równie dobrze, możemy podlać je bulionem i dusić na małym ogniu. Podawać z ziemniakami , buraczkami lub ulubioną surówką
Walijskie Pichcenieswoją podałam w ramach lekkiej, zdrowej kolacji. Ale doskonale nada się również jako dodatek obiadowy itd. Do przygotowania sałatki użyłam nowości od Fit&Easy – warzywne spaghetti z buraczka i marchewki. Wspaniałe i co najważniejsze zdrowe produkty, które są idealne przygotowania szybkich i pysznych dań. Przykładowy przepis na wykorzystanie spaghetti z marchewki znajdziecie tutaj – „Warzywne spaghetti
Słodkie okruszkiDziś na blogu nowość, w postaci makaronu z warzyw . Buraczane spaghetti to nic innego, jak świeży buraczek pocięty w długie nitki, przypominające spaghetti. Do prezentowanego dania użyłam makaron z warzyw marki Fit&Easy . Dla leniuszków jest to rozwiązanie wręcz idealne. Wszak na rynku istnieją specjalne strugaczki do tworzenia takich spiralek, ale do tanich one nie należą
kolorowotorcikowo