Któż z nas nie lubi podjadać w ciągu dnia? ;D Na pewno zdecydowana większość. Sama jestem w tym naprawdę dobra! A wiadomo, że nie wszystkie przekąski, które lądują w naszych brzuchach są pełne minerałów, witamin itp. Po prostu nie wszystkie z nich kipią zdrowotnością ( ale smakiem, jak najbardziej :D ) Ostatnio wpadł mi w ręce przepis na chipsy z jarmużu. Zainspirowana w podskokach popędziłam do najbliższego dyskontu po ową zieleninę, dobrałam kilka jadalnych korzeni i voila! ;) Coś na ząb. Z przepisu podaj... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)