naczyniu żaroodpornym, zalewamy przygotowanym sosem śmietanowym i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°. Zapiekamy przez ok. 30-35 minut. Łososia w śmietanie podajemy np. z ugotowanym ryżem i tartymi buraczkami . The post Łosoś w śmietanie appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z pora z boczkiem – zupa taco ZUPA Z BROKUŁÓW Z SEREM CHEDDAR PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI
nietylkopasta.pllody, shake, albo sorbety, a także wiele wiele innych. Moi chłopcy przepadają także za kolorowymi naleśnikami. Robię je dodając do ciasta odrobinę soku o intensywnym kolorze, np. z dodatkiem buraczków ćwikłowych lub szpinaku. Ponadto ciekawym sposobem na zachęcenia dziecka do spożywania soków jest także wspólne ich przygotowywanie. Pamiętajcie że szklanka soku dziennie z powodzeniem zastępuje rekomendowaną dzienną porcję warzyw
ArbuziakiFajnym pomysłem na jadalne dekoracje świąteczne mogą być jajka marynowane w buraczkach. Prawda, że prezentują się zjawiskowo ? A do tego połączenie chrzanu wasabi i rzeżuchy tworzy idealną całość <3 Czytaj więcej
Ana Mari's worldFajnym pomysłem na jadalne dekoracje świąteczne mogą być jajka marynowane w buraczkach. Prawda, że prezentują się zjawiskowo ? A do tego połączenie chrzanu wasabi i rzeżuchy tworzy idealną całość <3 Czytaj więcej
Ana Mari's worldsprawdźmy co kryje się w tych nie-kotletach :D Krwisto-czerwone, ale nie zapewniam, że nie polała się przy ich produkcji ani kropelka krwi. Swój uroczy kolor zawdzięczają gotowanym buraczkom, które sprawiają też, że kotlety są fajnie wilgotne w środku. Drugim głównym składnikiem kotletów jest kasza gryczana. Dzięki niej są sycące i w towarzystwie sałatki mogą stanowić pożywny obiad
HealthyCreationspodać w całości) i podawaj z chrzanem. Składniki na 4 porcje 18 jajek przepiórczych 8 cienkich białych kiełbasek z szynki 2 łyżki tartego chrzanu 2 łyżki chrzanu z tartymi buraczkami 4 kromki chleba owsianego lub żytniego pęczek szczypiorku pęczek rzodkiewki 50 g kiełków z buraka kilka garści rukoli siemię lniane do posypania Jeśli spodobał Ci się ten wpis
Eat me! Fit me!nowej wersji z burakiem. Buraczkowe knedle nadziane delikatnym serem z cytrynową nutą, z dodatkiem słodkiej i pachnącej cynamonem posypki to świetna propozycja dania obiadowego na słodko. Składniki: 230g buraczki puree Hortex 500g ziemniaków (waga po ugotowaniu) 1 jajko około 380g mąki pszennej 1 łyżka soku z cytryny szczypta cukru szczypta soli Farsz: 400g białego sera półtłustego 2 żółtka
Szalona Kuchnia EwelinyJajka faszerowane ćwikłowymi buraczkami na Wielkanoc. Przepis na pyszne, wiosenne śniadanie : jajka faszerowane ćwikłą z chrzanem, serkiem i kaparami. Stworzony specjalnie na Wielkanoc, wyjątkowy przepis na wspólne świąteczne śniadanie : w roli głównej jajka faszerowane domową ćwikłą oraz kremowym białym serem i kaparami, na sałacie w sosie śmietanowo-musztardowym z dodatkiem słodkich pomidorków koktajlowych i dużej
Moja Książka Kucharskapięknym rubinowym kolorze, nadziane wyrazistym serem połączonym z pachnącą natką i chrupiącymi orzeszkami, oblane aromatycznym masełkiem z orzechowo-ziołową nutą są świetną propozycją sycącego dania obiadowego. Składniki: 230g buraczki puree Hortex 500g ziemniaków (waga po ugotowaniu) 1 jajko około 380g mąki pszennej 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli Farsz: 400g koziego sera 80g orzechów ziemnych bez soli
Szalona Kuchnia Ewelinyprzystawek wybraliśmy nalewkę Saska Wiśnia z nutą burbona. Co na danie główne? Poszliśmy totalnie w klasykę. Ja zamówiłam mielonego, bo uwielbiam. Smakował tak jak u mamy! Podany z buraczkami, koperkiem, świeżymi ziemniaczkami sprawił, że wróciły moje pyszne wspomnienia z dzieciństwa. Narzeczony zdecydował się natomiast na kaczkę, która była bardzo miękka i aromatyczna. Co ciekawe, smakowała lepiej niż wyglądała
Kuchnia Bazyliiprzystawek wybraliśmy nalewkę Saska Wiśnia z nutą burbona Co na danie główne? Poszliśmy totalnie w klasykę. Ja zamówiłam mielonego, bo uwielbiam. Smakował tak jak u mamy! Podany z buraczkami, koperkiem, świeżymi ziemniaczkami sprawił, że wróciły moje pyszne wspomnienia z dzieciństwa. Narzeczony zdecydował się natomiast na kaczkę, która była bardzo miękka i aromatyczna. Co ciekawe, smakowała lepiej niż wyglądała
Kuchnia BazyliiWiadomo kotlecik mielony, klasyka. Ziemniaki do tego, plus mizeria (albo kapusta kiszona), ewentualnie buraczki. Każdy jadł nie raz. My też lubimy, choć ścierają się opcje dodatków. Aaaa i kanapka z kotletem mielonym. Klasyka podróżnicza i piknikowa. Teraz taka kanapka to … Czytaj dalej
slodkokwasnaplBardzo smaczne, aromatyczne pulpety. Dość proste w przygotowaniu. Świetnie smakują z kaszą. Jako dodatek przygotowałam buraczki ale ten wybór to rzecz gustu i własnych upodobań. Składniki 500 g mielonej wołowiny 1 bułka kajzerka 1 łyżka świeżej siekanej pietruszki 1 łyżka mielonego kminku 2 małe cebulki dymki posiekane pieprz, sól Dodatkowo 2-3 łyżki mąki pszennej … Czytaj dalej Pulpety
gotuj ze mną