ilości takiej, by dopasować liczbę wymienników węglowodanowych, jaką macie spożyć na obiad. U mnie na zdjęciu gulasz z indyka z kaszą pęczak (140 g po ugotowaniu) oraz gotowanymi buraczkami (170 g po ugotowaniu). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gulasz z indyka fit Wedle uznania możecie jeszcze bardziej odchudzić gulasz z indyka , np. zamiast śmietany dodając jogurt naturalny niskotłuszczowy (najlepiej poniżej
Kulinarne Przebojewykonanie: Mięso pokroiłam w niewielkie kawałki i wrzuciłam na patelnię podlewając 4 łyżkami wody, doprowadziłam do wrzenia. Gdy mięso się ścięło dodałam botwinkę - liście i łodyżki drobno posiekane, a buraczki pokrojone w plasterki - oraz suchą kaszę. Całość podlałam wodą i lekko osoliłam. Dusiłam na wolnym ogniu około 15 - 20 minut często mieszając, pod koniec dodałam posiekaną natkę pietruszki
babka w formiesztuk) 300g (zwykle 2 szklanki) maki z proszkiem do pieczenia (self-raising) szczypta soli 1/2 szklanki drobnego cukru garstka (1/4 szklanki) groszków do pieczenia, z białej czekolady 1 średni buraczek, ugotowany, lub upieczony 1 łyżeczka ektraktu waniliowego 100g stopionego masła, ostudzonego 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę z 12 papilotkami(...)sporej misce wymieszaj makę, sól, cukier i groszki czekoladowe. W osobnej misce, lub dzbanku, zmiksuj blenderem buraczka z ekstraktem waniliowym. Dodaj jajka, mleko i jogurt i roztrzep dokładnie widelcem. Wmieszaj masło. Wlej mokre składniki do suchych i szybko wymieszaj na w miarę gładkie ciasto. Rozdziel pomiędzy papilotki i piecz przez około 20 minut (zależy od piekarnika, trzeba sprawdzać). Wyjmij
Lejdi of the houseDodatek kaszy jaglanej fajnie odmienił smak zwykłych mielonych, marchewka nadała chrupkości a curry egzotycznego smaku. Do tego duuużo czosnku i zielonej cebulki. Można je podac klasycznie z ziemniakami i buraczkami a mogą też być fajną wkładką do domowych burgerów. A tak poza tym ten przepis się przyda kiedy będziecie mieć mało mięsa mielonego a zapotrzebowanie na więcej kotletów
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKisiłam już różne warzywa, buraczki kiszę od dawna. Ale jakoś nie wpadłam na pomysł aby kisić botwinkę. Inspiracją był wpis na blogu Grażyny
Stare GaryKaszę opłukać, ugotować w proporcji 1:2 około 15 minut, następnie odstawić na około10 minut pod przykryciem. Botwinkę dokładnie umyć i osuszyć. Liście z łodyżkami pokroić w paski, a buraczki obrać i pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać, a por pokroić na pół i w paski. Podsmażyć na oliwie z oliwek do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Fabryka pomysłówzestawem surówek lub jako dodatek do ziemniaczków. Szukając pysznych pomysłów na surówki zajrzyjcie tutaj: Surówka z czerwonej kapusty Surówka z młodej kapusty z koperkiem Prosta surówka z marchewki Tarte buraczki z marchewką i miodem Składniki: 500 g mięsa mielonego z szynki 100 g ryżu 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 4 łyżki kaszy manny PZZ Białystok 5 łyżek
Słodkie okruszkiminut. Ja mięso rozbijemy grubiej to wtedy czas pieczenia musimy wydłużyć. Roladki możemy podać z młodymi ziemniaczkami i koperkiem oraz tak jak u mnie zasmażanymi młodymi buraczkami :-) Smacznego
kruche babeczkicałość przelewamy do mięsa. Dodajemy posiekany koperek, mieszamy i gotujemy, do momentu, aż sos zgęstnieje *** *** Danie doprawiamy do smaku solą, pieprzem *** *** Potrawę podałam z duszonymi ziemniaczkami i tartymi, gotowanymi buraczkami *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY
Blog z Apetytemwyciągnąć z wywaru golonki, ułożyć na marchewce, wlać soku z cytryny i dusić wszystko razem jeszcze 15 minut. Podawać z ulubioną surówką. Świetnie z daniem komponują się również buraczki ćwikłowe z chrzanem lub ogórek konserwowy czy też kiszony
Kulinarne przemyslenia