buraczki czerwone - 1409 przepisów (strona:54/94)

Buraczki z majonezem 178

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Odkąd sięgam pamięcią - w moim domu często gościły buraczki zasmażane oraz te - z majonezem. Kiedyś przyrządzała je moja mama, a teraz ja kontynuuje tradycję. Są pyszne i idealnie sprawdzają się jako dodatek do obiadu. czerwone buraki cebula majonez cukier (opcjonalnie) sól, pieprz   Ugotować buraki. Wystudzone obrać i zetrzeć na tarce

Di gotuje
Koktajl z buraczkiem i śliwką 178

Pyszny i zdrowy koktajl. Śliwki doskonale skomponowały się z czerwonym burakiem i łagodnym smakiem jogurtu. Polecam takie połączenie. Składniki 500 ml jogurtu naturalnego 1 plaster buraka 6-8 śliwek węgierek 1 … Czytaj dalej Koktajl z buraczkiem i śliwką

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Bliskie spotkania trzeciego stopnia – sałatka, wędzona ryba i Vasco da Gama 159

długo pieczonego buraka z nutą chrzanu i karmelizowanym boczkiem. Znaczy mielony z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. Sałatka jest banalnie prosta, ale robiąca wrażenie. Potrzebujemy wędzonego pstrąga – lub dowolną wędzoną rybę, byleby poszarpaną na ładne kawałki ugotowane w mundurkach ziemniaki cebulę czerwoną kilka kiszonych ogórków kilka gałązek selera naciowego – nie każdy lubi więc można pominąć paprykę dowolnego koloru cebulka

ladykitchen
Policzki wołowe w sosie z czerwonego wina 82

Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Wolno duszone policzki wołowe Składniki na policzki wołowe w sosie z czerwonego wina. 1 kg policzków wołowych 2 duże gałązki świeżego rozmarynu 15 dkg białej cebuli 20 dkg marchwi (obranej) 300 ml czerwonego wina wytrawnego 3 łyżki oleju słonecznikowego 2 duże ząbki czosnku 1 i 1/2 pełna łyżeczka soli 1/6 łyżeczka czarnego(...)zawsze podaję do nich warzywa w świeżej lub pieczonej formie. Zasmażane buraczki, fasolka z wody oraz glazurowane warzywa jak dla mnie sprawdzają się najlepiej. Szukasz przepisów na dania z wołowiny? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Burgery wołowe. The post Policzki wołowe w sosie z czerwonego wina appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Policzki wołowe w sosie z czerwonego wina 88

Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Wolno duszone policzki wołowe Składniki na policzki wołowe w sosie z czerwonego wina. 1 kg policzków wołowych 2 duże gałązki świeżego rozmarynu 15 dkg białej cebuli 20 dkg marchwi (obranej) 300 ml czerwonego wina wytrawnego 3 łyżki oleju słonecznikowego 2 duże ząbki czosnku 1 i 1/2 pełna łyżeczka soli 1/6 łyżeczka czarnego(...)zawsze podaję do nich warzywa w świeżej lub pieczonej formie. Zasmażane buraczki, fasolka z wody oraz glazurowane warzywa jak dla mnie sprawdzają się najlepiej. Szukasz przepisów na dania z wołowiny? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Burgery wołowe. The post Policzki wołowe w sosie z czerwonego wina appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
SAŁATKA Z KARMELIZOWANYCH BURACZKÓW I AWOKADO 151

przechowywać w lodówce i sukcesywnie wykorzystywać do różnych dań i sałatek. Upieczone buraczki pokroiłam w kostkę i skarmelizowałam podmażając w gęstym sosie z masła, kremu balsamicznego i wina. Buraczki pokryły się pyszną, słodką glazurą, a ich smak stał się bardziej głęboki i słodki. Połączyłam je z dojrzałym, maślanym i łagodnym w smaku awokado oraz wyraźnym w smaku(...)łyżki pestek dyni  75 ml czerwonego wytrawnego wina 1 łyżeczka cukru 2-3 łyżki kremu balsamicznego  1 łyżka masła (20 g) WINEGRET 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżeczka musztardy ziarnistej (polecam  taką ) 2 łyżki soku z cytryny 4-5 łyżek oliwy  sól morska świeżo zmielony czarny pieprz WYKONANIE Buraczki myjemy, każdy oddzielnie zawijamy w folię

cool and minty
Szybki barszcz z gotowanych buraków 96

Prosta zupa z gotowanych buraczków a'la barszcz ukraiński, przygotujesz ją w niecałe 30 minut. To zupa którą gotuję z ogromną przyjemnością i nigdy mi się nie znudzi, bo uwielbiam wszystkie czerwone barszczyki. Dzisiejsza jest bez wkładki mięsnej, a pomimo tego syta i pożywna, dzięki dużej ilości warzyw

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ZUPA BURACZKOWA, BARSZCZ CZERWONY 98

laurowe - 3 ziarna ziela angielskiego - 2-3 szczypty pieprzu - sól do smaku - 2-3 łyżki łyżki czerwonego octu winnego (wykorzystałam zakwas z buraków) - 2-3 łyżeczki soku z cytryny - 2-3 łyżeczki cukru/ ksylitolu do smaku - 100g śmietany słodkiej opcjonalnie (ja nie dodaję) Buraczki (obrane i umyte) rozdrabniamy na małe kawałki (wykorzystałam blender- rozdrabniacz).  Przekładamy do garnka, zalewamy

Smaczne Zdrowe
Sałatka z buraków czerwonych 234

Prosta a zarazem bardzo smaczna sałatka która stanowi doskonały dodatek do obiadu. Składniki: 0,5 kilograma buraków czerwonych 1 cebula sól, pieprz cukier sok z

Bajeczna Kuchnia
Buraczkowe ciasto czekoladowe z kandyzowaną skórką pomarańczową 185

okazało się smaczne, w smaku dawało się wyczuć słodkawy smak buraczków, który w połączeniu z dużą ilością kakao był bardzo oryginalny. Mogę Wam spokojnie polecić to ciasto, jeśli szukacie czegoś innego, czegoś bardziej oryginalnego :)Składniki:4 nieduże czerwone buraki (przed ugotowaniem ważyły około pół kg),150 g masła,1/3 szklanki mleka,1 szklanka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Przez "Różowe Okulary", czyli Owsianka Buraczano- kokosowa 133

śniadanie w pozytywnym, żywym kolorku. Może zdziwić was produkt, którego użyłam, aby nadać słoiczkowi różowo- czerwonej barwy(buraka), ale zapewniam was, że było przepysznie. Pewnie większość z was kojarzy to warzywo tylko z wytrawnymi daniami, dlatego postanowiłam obalić ten stereotyp i nadać  buraczkowi nowe oblicze. Ja połączyłam go z serkiem kokosowym i to był strzał w dziesiątkę. Smak

Kuchenny Skrawek Nieba
Buraczki zasmażane 134

Każdy ma swój własny sposób na buraczki… i ja też Jedni podsmażają je na zasmażce z masła i mąki, a inni duszą w śmietanie. Ja przyrządzam je w najprostszy sposób, nieco inny niż uczyła mnie moja mama – mianowicie nie dodaję mąki, a zamiast octu daję sok z cytryny Są smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu. Świetnie pasują(...)mięs. Składniki: 1 kg buraków czerwonych 1 łyżka masła 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz cukier   Umyte buraki ugotuj w całości, a następnie odcedź i odstaw do przestudzenia. Obierz, a następnie zetrzyj na drobnych oczkach. Wymieszaj je z przyprawami – solą, cukrem, pieprzem i sokiem cytrynowym. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć buraczki i smaż przez krótką

Kulinarny S.O.S.
Buraczki zasmażane 307

Każdy ma swój własny sposób na buraczki… i ja też Jedni podsmażają je na zasmażce z masła i mąki, a inni duszą w śmietanie. Ja przyrządzam je w najprostszy sposób, nieco inny niż uczyła mnie moja mama – mianowicie nie dodaję mąki, a zamiast octu daję sok z cytryny Są smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu. Świetnie pasują(...)mięs. Składniki: 1 kg buraków czerwonych 1 łyżka masła 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz cukier   Umyte buraki ugotuj w całości, a następnie odcedź i odstaw do przestudzenia. Obierz, a następnie zetrzyj na drobnych oczkach. Wymieszaj je z przyprawami – solą, cukrem, pieprzem i sokiem cytrynowym. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć buraczki i smaż przez krótką

Kulinarne S.O.S.
Tarta z botwinką i ricottą na pełnoziarnistym spodzie 77

zeszłym roku na wiosnę w mojej kuchni królowała klasyczna tarta z botwinką i serem feta . Już nawet nie liczyłam, ile razy ją robiłam, bo tak bardzo zasmakowała domownikom 🙂 Słodkie buraczki i wyrazista, słona feta to nieśmiertelne i przepyszne połączenie. W tym roku stawiam jednak na wersje fit moich ulubionych potraw i – ku mojemu zaskoczeniu – te odchudzone eksperymenty(...)liśćmi i cienkimi ogonkami. Jest sprzedawana w całości, z korzeniami, czyli małymi, młodymi buraczkami. Boćwina natomiast to liście buraka liściowego, zwane też mangold. Boćwina ma grube, mięsiste liście i zdecydowanie szersze ogonki niż w przypadku botwiny. Ogonki mogą występować w różnych kolorach – różowym, czerwonym, pomarańczowym czy fioletowym. Gdy boćwina jest młoda można jej używać wymiennie z botwinką

Na-talerzu.pl
Odwrócone ciasto marchewkowe | Zalety słodkich wypieków z warzywami 96

Dzisiaj już nikogo nie dziwi, że do ciasta dodaje się cukinię, fasolę, buraczki, dynię, szpinak czy właśnie marchewkę. A przygotowanie czegoś słodkiego z zieleniną podobnie jak z jabłkiem czy śliwką nie jest już wielkim wyczynem. Dodatkowo lista używanych do wypieków warzyw wciąż się rozrasta i to w co raz bardziej zaskakujące pozycje. Ciasta z warzywami to świetny sposób(...)bogate w smaku. I na koniec przepis na soczyście pomarańczowe ciasto marchewkowe, które zawiera sporą ilość łatwo przyswajalnego karotenu, jest puszyste, a zarazem mięsiste i wilgotne. Udekorowane cudownymi plastrami czerwonej pomarańczy. I co najważniejsze, kawałek takiego ciasta dostarcza organizmowi czegoś więcej niż tylko krótkiej chwili przyjemności. Koniecznie spróbujcie, satysfakcja gwarantowana, a sumienie czyste! Składniki (forma o średnicy

Fitsweet.me

Proponowane wyszukiwania