buraczki czerwone - 1409 przepisów (strona:49/94)

Pieczone ziemniaki z chrupiącą surówką marchewkową i duszonymi buraczkami 141

pieczone ziemniaki to niby nic, ale połączone że świeżym tymiankiem, podane z chrupiąca surówką i duszonymi buraczkami to obłęd kulinarny. Składniki na surówkę 500 g młodej marchwi 100 g solonych orzeszków ziemnych 3 łyżki dobrego oleju 3 łyżki octu balsamicznego z czerwonego wina Przygotowanie: marchew pokroić w cienkie słupki i wymieszać wszystkie składniki- ostrzegam jest obłędna w smaku, przyłapałam(...)bardzo rozgrzanym oleju około 10 minut, wtedy plasterki ładnie się rozchylą, wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w temp 210 C około godziny. Do tego dorzuciłam jeszcze duszone młode buraczki i młody seler pokrojony na ćwiartki. Smacznego

greenscarf
Niemiecka sałatka ziemniaczana na grilla 394

Jeśli szukacie szybkiego dodatku do potraw z grilla to polecam Wam ten przepis. Sałatka ziemniaczana na grilla to błyskawiczny dodatek, który stworzycie dosłownie z 3 składników

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety mielone z papryką i czosnkiem niedźwiedzim 47

mielone z papryką i czosnkiem niedźwiedzim to lekka modyfikacja tradycyjnych kotletów. Soczyste i świetnie smakują. Do tego tłuczone ziemniaczki, buraczki zasmażane i obiad gotowy Składniki: 500 g mielonej łopatki wieprzowej (lub wieprzowo – wołowe) 1 czerstwa kajzerka 1/2 średniej czerwonej papryki 1 cebula 1 jajko 2 łyżki oleju rzepakowego 1 czubata łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego 1 mały ząbek

Oryginalny smak
Sałatka z buraków i papryki na zimę 98

Moja rodzinka bardzo lubi taką sałatkę z buraczków z papryką w zalewie octowej, zimową porą stanowi doskonały dodatek do obiadu. Składniki: 3 kilogramy buraków 1 kilogram czerwonej papryki 1 kilogram cebuli 2 łyżki soli Zalewa: 1 szklanka wody 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru 1 szklanka octu Sposób przygotowania: Buraki nie obierając myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą

Bajeczna Kuchnia
Buraczki z papryką na zimę według mojej mamy 153

Kolejna propozycja przepisu od mamy. Tym razem w słoikach zamkniemy paprykę z buraczkami oraz cebulą. W zimie będzie jak znalazł. Takie dodatki do obiadu to ja lubię.     Składniki : * 5kg buraków * 10 czerwonych papryk * kilogram cebuli * szklanka oleju * pół szklanki octu * sól Przygotowanie : Buraki obgotować do 45 minut i zostawić do całkowitego wystygnięcia w wodzie w której

Magiczne Życie Marty
Buraczki z papryką na zimę 92

chęcią zajadają również dzieci.  3 kg buraków 1/2 kg czerwonej papryki 1/2 kg cebuli 1/2 szklanki oleju (poj.250 ml) 1/2 szklanki cukru 1/ 2 szklanki octu 1 łyżka soli 2 łyżeczki pieprzu Paprykę, umyć pozbawić nasion i pokroić w paseczki, cebulę w piórka wymieszać i trochę posolić. Buraczki ugotować w łupinkach, lub upiec w piekarniku owinięte

Krylowa Kuchnia
Wytrawny torcik 180

               Po wczorajszym pączkowym szaleństwie, czas na wytrawny torcik. Dziś w roli głównej buraczek, tak mało doceniany przez ludzi

Życie na widelcu
Chudy barszcz - wersja + 144

Powtórka z rozrywki. Ponownie stwierdzam, że warto mieć zachomikowaną paczuszkę suszonych buraczków  i fasolę w puszce ( inne rzeczy też - ogólnie warto być ,,chomikiem"). W

Buniabaje w kuchni
GASPACHO Z ARBUZA, PAPRYKI, POMIDORÓW I SELERA NACIOWEGO 62

gazpacho pomidorowe z papryką, dzisiaj można spotkać bardzo wiele jego odmian, między innymi z arbuzem, buraczkami, fenkułem, truskawkami. Zawsze doceniany przez gości w upalne dni. Przygotowanie: 30 min. Chłodzenie: 1 godz. Porcja dla 4 osób: ● 300 g pomidorów ● 200 g arbuza ● 1 czerwonej papryki ● ½ dużego ogórka ● 2 gałązki selera naciowego ● 1 ząbek czosnku ● 3 listki świeżej bazylii

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Jajka barwione naturalnie 213

kolorze jajek używałam. Oczywiście białe jajka chwycą kolor szybciej i będzie on intensywniejszy - nawet po 15 minutach - więc warto je sprawdzać od czasu do czasu :) Zapraszam do zabawy! Jajka czerwone (miedziane): 1 litr wody, 2 łyżki octu winnego, łupinki z 5 cebul, surowe jajka W garnku umieszczamy wodę, ocet i łupinki z cebul. Gotujemy 30 minut. Dodajemy jajka(...)minut. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Do ostudzonych buraczków wkładamy ugotowane na twardo jajka i odstawiamy na 1,5 godziny. Po tym czasie wyławiamy i odkładamy na talerzyk do wyschnięcia (Uwaga! Jajka w białych skorupkach złapią kolor po około 30 minutach!) Jajka niebieskie: 1 litr wody, 1 kg kapusty czerwonej, 2 łyżki octu winnego, jajka ugotowane na twardo Kapustę

My Culinary Art
Schab w sosie z czerwonego wina 150

Czerwone wino jest wspaniałym dodatkiem do potraw, jeśli chcemy wydobyć z nich niepowtarzalny smak. Trudno   doszukać się   w tym daniu smaku wina, trudno odgadnąć co jest powodem, że smak tego dania jest taki wyjątkowy. A jednak jest wyjątkowy. Spróbujcie zrobić takie danie, jeśli nie boicie się eksperymentować w kuchni a chcecie zaskoczyć nowym smakiem Waszych gości(...)pieczarkami ułożyłam na talerzach i polałam wspaniałym sosem. Do tak przygotowanego mięsa podałam makaron i buraczki z papryką z mojej spiżarni .     Znów udało mi się zrobić smaczną wersję schabowego z pysznym sosem. Tym razem   z sosem z czerwonego wina. Doskonałe połączenie smaków, które serdecznie polecam i... życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu

Kuchnia u Krysi
Buraczki z gruszką i nektarynką (do słoików) 82

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Buraczki w każdym wydaniu smakują rewelacyjnie. To nasze ulubione warzywo, które podatne jest na nasze, kulinarne eksperymenty. Składniki: 1 kg czerwonych buraków 4 twarde gruszki 2 nektarynki 100 ml oleju słonecznikowego 100 ml octu cydrowego 4 łyżki miodu lipowego sól

R'n'G Kitchen
Gwiazdkowa sałatka śledziowa 292

którego smak idealnie komponuje się z tradycyjnymi warzywami, marynowanymi pieczarkami i delikatną słodkością jabłek. Składniki: 350g śledź 3 marchewki 3 ziemniaki 1 pietruszka 2 małe buraki 1 jabłko 1 czerwona cebula 450g marynowanych pieczarek odsączonych z zalewy 2 pęczki natki z pietruszki sól pieprz majonez Wykonanie: 1. Filety śledziowe wymoczyć w czystej wodzie, następnie pokroić w paseczki. 2. Marchew(...)warstwami: marynowane pieczarki nóżkami do góry, natkę z pietruszki, marchew, jabłko, posypać solą, pieprzem, posmarować trzema łyżkami majonezu, śledź, czerwona cebula posmarować trzema łyżkami majonezu, delikatnie posypać solą, pieprzem, ziemniaki, pietruszka, delikatnie posypać solą, pieprzem, posmarować trzema łyżkami majonezu, buraczek i posmarować cienką warstwą majonezu. Sałatkę przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce najlepiej całą noc. 5. Sałatkę odwrócić

Szalona Kuchnia Eweliny
Kaczka z figami 104

Pieczone mięso podaję najczęściej z ziemniakami tłuczonymi lub pieczonymi, w postaci gładkiego maślanego puree, kopytkami lub kluskami śląskimi, buraczkami na gorąco czy kapustą modrą. Zawsze obok czeka żurawina do mięs, borówka bądź jarzębina, która idealnie komponuje się z czerwonym mięsem. SKŁADNIKI: 4 kacze udka 2 figi 1 jabłko sól, kolorowy pieprz, papryka ostra, lubczyk, majeranek miód lub syrop

Zasmakuj Kuchni