bułki - 33426 przepisów (strona:928/2229)

Piknik na pożegnanie lata: roślinne grillowanie na trawie 107

osób Fasolowe burgery: 1 puszka czerwonej fasoli 2 czerwone cebule garść rodzynek ½ łyżeczki kuminu ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka oleju kokosowego sól, pieprz Dodatki: 4 bułki garść rukoli 1 czerwona cebula Chutney morelowy: 1 czerwona cebula 1 papryczka chili 4 duże morele ½ łyżeczki nasion kopru włoskiego ½ łyżeczki nasion kolendry 1 łyżeczka gorczycy 30 ml octu winnego 2 łyżki(...)fasolę. Następnie uformuj 4 burgery jednakowej wielkości. Przed podaniem grilluj kilka minut z obu stron. Możesz je dodatkowo posmarować olejem kokosowym, aby nie przywarły. Podawaj w przypieczonej na grillu bułce z rukolą, plastrami czerwonej cebuli i chutneyem z moreli. Szaszłyki warzywne Kukurydzę i cukinię pokrój w plastry, cebulę w ćwiartki, oddzielając warstwy, paprykę na duże kawałki. Wszystkie warzywa wrzuć

Food Square
Mielone z kapustą 238

rację?! Składniki: 600g mielonego mięsa z szynki wp. 150g kapusty białej 1 cebula 1 jajko 2 ząbki czosnku 4 łyżki płatków owsianych 4 łyżki mąki sól, pieprz do smaku bułka tarta olej rzepakowy do smażenia Sposób przygotowania: Młodą, białą kapustę myjemy i siekamy. Lekko nasalamy i pozostawiamy na ok pół godziny. Po tym czasie odlewamy nadmiar wody, dodajemy mięso oraz(...)pozostałej składniki. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Najlepsze oczywiście cieplutkie

Kuchnia w czekoladzie
kanie panierowane a la schabowy 101

składniki: 2-3 kapelusze kani (bez nóżek) 2 jajka mąka bułka tarta sól, pieprz tłuszcz dosmażenia wykonanie: Kapelusze kani oczyszczamy, oprószamy solą oraz pieprzem. Następnie panierujemy w mące, rozbełtanym jajku oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podajemy np. z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką. Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Chleb na sodzie i piwie 162

mąki pszennej 550 g mąki pszennej razowej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli 2 łyżki brązowego cukru 300 ml piwa Guinness 220 ml maślanki   Dodatkowo: masło i bułka tarta do formy   Przygotowanie:   Ciasto: Wszystkie składniki dobrze wymieszać w misce. Z powstałego ciasta uformować podłużny bochenek i umieścić go w formie keksówce wysmarowanej masłem i posypanej bułką

Nastoletnie Wypiekanie
KANAPKA DO PRACY Z MIELONYM I JARMUŻEM 112

SKŁADNIKI: 4 bułki pełnoziarniste ja dałam trójkątne 4 kotlety mielone ja dałam z indyka KLIK TU 4 plastry sera żółtego 1/2 ogórka zielonego surowego 2 plastry cebuli czerwonej garść jarmużu ketchup i musztarda   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:   Bułkę kroję na pół. Następnie obie połówki smaruję ketchupe i musztardą. Następnie kładę plaster sera, Warzywa kroję w plasterki, cebulę również. Jarmuż myję

Gotowanie Patki
Drożdżowe ze śliwkami i kokosową kruszonką 188

kostka masła 3/4 szklanki cukru szczypta soli Kruszonka: 50g masła 1 łyżka mąki pszennej 1/4 szklanki cukru pół szklanki zmielonych wiórków kokosowych Dodatkowo: śliwki tłuszcz do wysmarowania blaszki bułka tarta Drożdże łączymy w kubku z łyżką cukru i letnim mlekiem. Gdy podwoją objętość w większym naczyniu łączymy je z mąką, jajkami, solą i resztą cukru. Wyrabiamy gładkie ciasto dodając(...)wystudzony tłuszcz. Naczynie z ciastem przykrywamy szczelnie folią i umieszczamy w lodówce na 8 godzin. Śliwki myjemy i dzielimy na połówki. Ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszki. Na wierzchu układamy owoce. Wstawiamy na 20 minut do nagrzanego do 100 stopni piekarnika. Wyrabiamy kruszonkę z podanych składników. Posypujemy nią ciasto i zwiększamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy

Wrzosowa Polana
Szybkie Kotlety Z Wczorajszych Ziemniaków 1510

szkl mąki pszennej  ( jeśli ziemniaki są bardzo "ciapciowate" do dajemy 3/4 szkl ) 1  główka cebuli sól, pieprz, papryka słodka i ostra do smaku 1 jajko + mąka + bułka tarta do panierowania 1. Ziemniaki przekładamy do miski, jeśli są wczorajsze to przegniatamy przez praskę lub jak w moim przypadku rozgniotłam je szybko widelcem. 2. Wbijamy jajko dodajemy mąkę, pieprz, paprykę(...)całość i zaczynamy formować kotleciki. 4. Obtaczamy je najpierw w mące potem w jajku ( jajko doprawiamy solą, pieprzem i papryką i roztrzepujemy jak do schabowych ) na sam koniec w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionym sosem u mnie z pieczarkowym Przepis Tutaj . Smacznego

Gotowanie...to proste !
Kotlety de volaille faszerowane serem i suszonymi pomidorami 147

jeszcze dodatkowo możecie przed smażeniem posypać mięso: sól, pieprz, majeranek, ostra papryka, vegeta natur, świeżo mielona kolendra 2 mniejsze ząbki czosnku, sok z połowy cytryny   1 - 2 jajka bułka tarta - "na oko" jako panierka masło klarowane do smażenia olej kilka kiełków do smacznej ozdoby kilka wykałaczek Jak przyrządzić? Mięso umyj, oczyść z błonek. Pokrój na cztery części, włóż(...)większe płaskie kotlety. Na każdym kotlecie ułóż zwinięty na pół plaster sera i 1 suszony pomidor, w razie potrzeby dopraw, zwiń i pospinaj wykałaczkami. Obtaczaj w roztrzepanym jajku i bułce. Smaż na rumiano z każdej strony. Podawaj z ziemniakami pod każdą postacią, ryżem lub kaszą oraz surówkami. Udekoruj kiełkami, koprem lub pietruszką. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Pieczony pasztet wieprzowy z wątróbką z indyka. 174

czosnku 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki pieprzu   2 łyżki domowej vegety  1 łyżka przyprawy  kebabczeta Tradismak   1 łyżka przyprawy szecherezada Tradismak   4 łyżki bułki tartej 2 foremki do pieczenia Wykonanie : Wątróbkę myjemy, osuszmy i kroimy na pół, cebulę obieramy , kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju, przekładamy cebulę i lekko podsmażamy, następnie(...)dodajemy wątróbkę i podsmażamy.Usmażoną wątróbkę i mięso mielone przekładamy do miski i miksujemy blenderem, następnie dodajemy roztrzepane jajka, mleko, 1/2 szklanki oleju, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy ewentualnie do smaku według gustu.Gotową masę mięsną dzielimy na pół i przekładamy do foremek, dobrze dociskamy mokrymi dłońmi aby nie powstały w środku

Sama słodycz i szczypta chili
Rolada z mięsa mielonego owinięta boczkiem 898

średniej wielkości ogórki kiszone, 2-4 garście posiekanej natki pietruszki ( świeża lub mrożona ), 500g mięsa mielonego wieprzowego, 1 jajko, 2 łyżeczki ostrej musztardy, sól, pieprz, majeranek, 2 łyżki bułki tartej, ok. 100ml mleka, 155g papryki konserwowej ( 4 kawałki ), 300g boczku wędzonego w plastrach. Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce masła do zarumienienia. Odstawić do ostygnięcia. Ogórki kiszone(...)pokroić w kostkę ( odcisnąć z nich wodę ) i wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Do mięsa mielonego dodać musztardę, jajko, bułkę tartą, ostygniętą przesmażoną cebulę, mleko, majeranek, posolić, popieprzyć i wymieszać razem. Na blacie kuchennym rozłożyć folię spożywczą ( łatwiej się zwija roladę ). Na folię poukładać paski boczku, można poukładać w taką kratę jak ja ułożyłam ( można zobaczyć na filmiku

W kuchni u Moniki
Gołąbki bez zawijania - dla leniwych 712

leniwych  Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki 100 g ryżu 100 g kaszy jaglanej 600 g kapusty białej 1/2 pęczka koperku jajko sól, pieprz do smaku  bułka tarta do panierowani olej do smażenia  sos: 1 duża lub 2 małe cebule 1 marchewka 1 pietruszka korzeń 500 ml passaty pomidorowej w kartoniku (przecieru) około(...)przestudzony ryż z kaszą oraz posiekany koperek, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem.  Wyrabiamy całość na jednolitą masę.  Z masy formujemy gołąbki wielkości dłoni, obtaczamy w bułce tartej. Przygotowane gołąbki obsmażamy dość mocno z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu. Przygotowujemy sos. Cebulę obieramy i drobniutko siekamy, szklimy na oleju, dodajemy startą na małych oczkach marchewkę i seler - całość

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
PULPECIKI W SOSIE KURKOWO-ŚMIETANOWYM 177

śmiało sięgnijcie po te mrożone. Polecam!  SKŁADNIKI NA PULPECIKI (NA 4 PORCJE): 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 średnia cebula 1 jajko 1 namoczona w wodzie lub mleku bułka (i nastepnie odciśnięta) 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki sol i świeżo zmielony pieprz 4 łyżki oleju SKŁADNIKI NA SOS: 1 duży ząbek czosnku 250 g kurek (świeżych(...)kremówki 1/3 szklanki wody  + 2 łyżeczki mąki pszennej 1 łyżeczka masła 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki WYKONANIE: Mięso mielone przełóż do miski, wbij jajko, dodaj odciśniętą i rozdrobnioną bułkę, pół pokrojonej w drobniutką kostkę cebuli, majeranek, paprykę, sól i pieprz. Wyrób dokładnie mięso na gładką masę i uformuj z niej pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Na rozgrzanym oleju obsmaż pulpeciki

Słodko-Słony Świat Ilony
Szarlotka z ananasem 175

łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli jajko 2 łyżki śmietany 18% Nadzienie: 2kg jabłek szara reneta ok 3-4 łyżki cukru ew. cynamon do smaku puszka ananasa łyżka bułki tartej cukier puder do posypania Ciasto: Mąkę, sól, cukier puder i proszek do pieczenia posiekać z margaryną. Wbić jajko, dodać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną włożyć(...)lodówki a drugą do zamrażalnika na godzinę. Blaszkę (20x30cm) wylepić ciastem z lodówki, ponakłuwać widelcem i posypać bułką tartą. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ananasa dokładnie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Odlać sok z jabłek. Jabłka ułożyć na cieście, posypać cukrem i ananasem. Na jabłka zetrzeć na tarce zmrożone ciasto. Piec

Smakołyki Asi
Schabowe roladki ze szpinakiem 148

osób )  8 plasterków schabu  1 czerwona cebula  3 ząbek czosnku  sól  pieprz  2 garście szpinaku  5 łyżek sosu teriyaki  bułka tarta  ( do panierowania ) 2 jajka  5 łyżek mleka  Wykonanie  Plastry schabu rozbijam tłuczkiem , każdy kotlet  smaruje sosem teriyaki , przyprawiam solą , pieprzem , oraz rozgniecionym czosnkiem , jak mamy wszystkie(...)minutach nasz szpinak jest gotowy,  na nasze plastry mięsa wykładamy łyżeczkę farszu i zwijamy nasze roladki , kiedy mamy już wszystkie roladki wykonane , zaczynamy panierować , na talerz wysypujemy bułkę tartą , a w drugim talerzu rozbijam jajka oraz dodaje mleko i doprawiam troszkę solą oraz pieprzem i wszystko razem mieszam . Jak już mamy przygotowane składniki do panierowania , zaczynamy panierować nasze roladki

Mój Smak
Hot-dogi 194

Składniki: 4 bułki do hot dogów 4 dobrej jakości parówki 2 pomidory ogórek kawałek papryki sos 1000 wysp Fanex sos czosnkowy Fanex ketchup premium Fanex Przygotowanie: Bułki i parówki obsmażyć … Czytaj dalej Hot-dogi

czarrna od kuchni