Przepis na : obiad
Przepis autorski (mój). Quinoa, czyli komosa ryżowa idealnie sprawdzi się jako dodatek obiadowy, do różnych dań w wersji wytrawnej oraz tych na słodko. Ma bardzo szerokie zastosowanie i nie zawiera glutenu. Na tle innych kasz wyróżnia się dużo większą zawartością białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych i witaminy E. Oprócz tego zawiera wiele cennych składników odżywczych, które mają pozytywny wpływa na stan naszego zdrowia. Jest bogata m.in. w mangan, magnez, wapń, żelazo, miedź i fosfor - dlatego j... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...